פרסום ושיווק

הסוף למחירים המופרזים בבתי החולים?

תכנית שמקדם משרד הכלכלה תבחן אפשרות למחירים קבועים במקומות ציבוריים בהם הצרכן הוא בבחינת קהל שבוי ונאלץ לשלם מחירים גבוהים 

מורן ישעיהו | 
לחם ללא גלוטן (צילום Istock)
משרד הכלכלה והתעשייה מעדכן היום (א') על תכנית להפחתת מחירי מוצרים ושירותים במקומות ציבוריים מקבלי קהל, בהם הצרכן הוא "קהל שבוי" - בתי חולים, שדות תעופה ועוד. 
במקומות אלו הלקוח נדרש לשלם מחירים גבוהים בגין שירותים ומוצרים שונים שנסחרים במחירים נמוכים יותר, במקרים רבים באופן משמעותי, במקומות אחרים. הסיבה לכך מיוחסת, בין השאר, להיצע ספקים קטן כאשר כמעט ואין הבדל במחירים העומדים בפני הלקוח. כך למשל, מבדיקת המועצה הישראלית לצרכנות ב-2017 עלה שמוצר יכול להימכר בחלק מבתי החולים במחיר שגבוה פי 6 ביחס לאותו המוצר בבתי חולים אחרים.
לרמת המחירים במקומות ציבוריים תיתכנה מגוון סיבות ובכלל זה עלויות שכירות של השטח, כוח מיקוח מול סיטונאים ויצרנים במשק, עלויות הקשורות בשעות עבודה לא שגרתיות (למשל בשדה תעופה), ועוד.
במסגרת המהלך המתוכנן נבחנות שתי אפשרויות. האחת כרוכה בקביעת מחירים עבור מוצרים מסוימים, פערים סבירים ואכיפתם. בחלופה זו יקבעו מחירים ופער קביל מהם, ומשרד הכלכלה יהיה הגורם המוסמך לאכוף הציות למחירים אלו תוך התחשבות בשני פרמטרים: 
  1. קביעת מחירים ופערי מחירים עבור סל מוצרים/שירותים בסיסי, או לכלל המוצרים/השירותים.
  2. זהות הגורם הנאכף – המשרד יאכוף הרגולציה על הגוף הציבורי שיהיה אחראי להקפדה על המחירים שנקבעו, או שהמשרד יאכוף המחירים על הספקים.

אפשרות נוספת היא אכיפת התהליך המכרזי כאשר מי שיציע את סל המוצרים הזול ביותר יזכה במכרז.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה