פרסום ושיווק

איך תוכלו לשמור על מכונת הקפה?

כתיבת מומחים | 
מכונות קפה ביתיות הפכו נפוצות מאוד בישראל בשנים האחרונות. מכונות אוטומאטיות וידניות, מכונות קפסולות ו"מקינטות" פשוטות יותר – אחוז משקי הבית הישראליים הנהנים מקפה אספרסו משובח ממכונת קפה ביתית הוא גבוה ביותר ביחס לשאר העולם, והולך ומטפס בעקביות.
מאחר ואנשים רבים אשר אינם בהכרח מבינים יותר מדי בתחזוקת מכונת קפה לבית ומשתמשים כיום במכונה כזו בביתם על בסיס יומיומי, חשוב שיתנו דעתם גם לשמירה על תקניות מכונת הקפה כך שתחזיק מעמד לאורך שנים ארוכות ולא תידרש להחלפה מהירה או תיקונים תכופים. להלן כמה טיפים בסיסיים וחשובים שכדאי להכיר בנוגע לשמירה על מכונת הקפה –
מים קשים ומניעת הצטברות של אבנית – בחלק גדול מהבתים בישראל המים היוצאים מהברז הם מים קשים יחסית, כלומר – מכילים מינרלים ומלחים שונים, ובמיוחד אבנית. כולנו מכירים את האבנית המצטברת בקומקום לאחר כמה הרתחות בודדות, וכאשר היא מצטבר בצינורות והחלקים השונים של מכונת הקפה, היא עלולה לגרום לבעיות. לכן, מומלץ להקפיד על ניקוי אבנית תקופתית, וזאת יש לעשות בהתאם להוראות היצרן של המכונה שברשותכם (כל מכונה שונה ומצריכה צורת ניקוי מעט שונה)
ניקוי יסודי של כלל חלקי המכונה – מלבד לניקוי האבנית התקופתי, חשוב להקפיד על ניקוי המכונה אחת לתקופה, ועדיף שתקופה זו לא תתארך יתר על המידה. באופן כללי, מוטב לשמור על המכונה נקייה באופן יומיומי, גם ובעקר מפני שזו הדרך הטובה והקלה ביותר לשמור על הניקיון הכללי לאורך זמן – לאחר כל שימוש העבירו סמרטוט לח על החלקים שהתלכלכו, דאגו לשטוף מיד עם סיום השימוש את החלקים המצריכים ניקוי (דוגמת הידית בה ממלאים את הקפה הטחון, במכונות ידניות), רוקנו שאריות חלב שנותרו במקציף, העבירו סמרטוט רטוב על הפיה המשמשת להרתחת הקפה וכל פעולה פשוטה אחרת שאתם יכולים לזהות שתתרום לשמירה על הניקיון השוטף של המכונה. זה יאפשר לכם לשמור עליה לאורך זמן
לא לנסות לפרק ולתקן מה שאינכם יודעים -  אנשים רבים אוהבים לנסות לעשות בעצמם, לפרק ולתקן מה שהם מצליחים. זו אולי תכונה חיובית באופן כללי, אך מכונות קפה הן לרוב דבר מורכב ומלא בחלקים שונים, כל אחד מהם צריך לשבת בדיוק במקומו ולבצע פעולה מסוימת ביותר. לכן, במידה ומתעוררת תקלה ואינכם מצליחים לתקן אותה באופן פשוט ומידי, מומלץ שלא להתחילן לפרק את המכונה ולנסות למצאו את הבעיה בעומקי מנגנוניה המורכבים. עדיף להפעיל את האחריות, במידה וזו קיימת עדיין, וגם אם לא – לקחת את המכונה לתיקון מקצועי. גם אם זה יעלה כמה שקלים, סביר להניח שהתוצאה תחסוך לכם את הצורך שברכישת מכונה חדשה...
הזרמת מים – אחת לכמה ימים (בערך אחת לעשר כוסות קפה שאתם מכינים), מוטב ללחוץ על הכפתור המזרים מים רותחים במכונה, ללא כל קפה. כלומר, לגרום למים הרותחים לזרום במערכת כמו בכל הכנת קפה, אך ללא הקפה עצמו. זה ינקה את הצינורות הפנימיים ויאריך משמעותית את פרק הזמן שיעבור עד שתידרשו לניקיון יסודי תקופתי
לגלישה לאתר קפה ורו לחצו כאן והזמינו ממבחר מכונות קפה ומוצרים איכותיים נוספים בתחום הקפה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה