צרכנות

יולי השחור: הקורונה היכתה בענף המסעדנות וחתכה את התפוסה והרווחים

ענף המסעדנות ממשיך להיפגע ממשבר הקורונה, ומדווח על צמצום צריכה דרסטי. רק 10% מבעלי המסעדות מדווחים על תפוסה הגבוהה מ- 60%, כאשר 40% חוו ירידה של עד 20% בהוצאה לסועד 

ניר קומם |  2
מסעדה סגורה (צילום unsplash)
על אף הצלחתם לפני כחודש במאבקם על פתיחת המסעדות, שהובילה לפתיחתן המחודשת, נראה כי המסעדנים רחוקים מלהצליח להרים את הראש מעל המים. המסעדות עדיין לא מלאות, והסועדים מוציאים במהלך הבילויים בהן פחות מאשר בעבר. הענף, שגם לפני משבר הקורונה נחשב לאחד מהמאתגרים ומהקשים ביותר במשק, עלול אף להגיע לכדי קריסה אם תימשכנה ההנחיות המתעתעות לציבור מטעם הממשלה כפי שירדו לאורך החודשים האחרונים, ובעיקר אם המצב הכלכלי הקשה ממנו סובל כלל המשק לא ישתפר.
בנק ישראל חושף כי ההוצאה היומית על מסעדות עמדה על כ- 48 מיליון שקלים, רק מעט יותר מ-80% מההוצאה הממוצעת בימים שלפני פרוץ נגיף הקורונה בארץ. גם אם חל שיפור מימי הסגר, בהן המחזור היומי הממוצע הגיע ל- 16 מיליון שקלים בלבד, בעיקר במשלוחים, הגל השני והשיח הממשלתי על סגר מתקרב, מנעו מהענף לחזור לשגרה.
סקר נוסף שערכו המסעדנים בעמותת "מסעדנים חזקים ביחד" מציג תמונה עגומה גם כן: 52% מבעלי המסעדות דיווחו על תפוסה של למעלה מ- 60% במהלך חודש יוני, אך המגבלות של תחילת יולי והשיח הרחב על סגירת המסעדות, הביאו לכך שרק 10% מבעליהן מדווחים כיום על תפוסה של מעל 60%. יתרה מכך, 66% מהמסעדות מדווחות על תפוסה של מתחת ל- 40%.
אם בעבר מסעדות נהנו מתפוסה מלאה בסופי השבוע ומתפוסה באחוזים גבוהים באמצע השבוע, הסקר מגלה כי 67% מבעלי המסעדות דיווחו על תפוסה הנמוכה מ- 60% גם בסופי השבוע של חודש יולי. באמצע השבוע, 75% מבעלי המסעדות מדווחים על תפוסה שכזו.
באשר להוצאה הממוצעת לסועד, הנתונים מעידים על ירידה גבוהה בהוצאות במקומות הבילוי. 39.6% דיווחו על ירידה של עד 20% לסועד, 33.6% דיווחו על ירידה של בין 20-40%, ו- 25% דיווחו על ירידה ממוצעת של עד 40% בהשוואה לחודשי ינואר-מרץ.
ענף התיירות שנפגע גם הוא במשבר, משפיע ישירות על הירידה בהכנסות ענף המסעדנות. היעדר התחזית לשינוי בהגעת תיירים משאיר את תחום המסעדנות רעב: אם ב- 2019 תייר ממוצע הוציא כ- 207 דולרים בממוצע על מזון במהלך שהייתו בארץ, הלוא שארבעה וחצי מיליון התיירים שהגיעו באותה השנה הוציאו קרוב ל- 930 מיליון דולר על מזון, סכום לא מבוטל שנגרע מהכנסות המסעדנים.
פגיעה נוספת בענף מגיעה בעקבות אי-חזרתם של העובדים למקום עבודתם. מתחמי ההייטק נותרו שוממים גם בחודש יולי, והמסעדות הרבות שנמצאות בסביבתם עדיין ריקות ומחכות לקהל.
"'מסעדנים חזקים ביחד' פועלים וימשיכו לפעול על מנת לקדם את השינוי מול ראש הממשלה ושרי אוצר והכלכלה. להישרדות של תעשיית המסעדנות יש חשיבות כלכלית אדירה למשק, בפן הכלכלי, התעסוקתי וגם בפן החברתי והתרבותי. מסעדנות היום הפכה למרכז החיים בישראל ואנו פועלים בקדחתנות לשפר למסעדנים את המצב לאור משבר הקורונה".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מצוין.. שנים עשקתם. יהירים ומיליונרים . תלמדו צנועות (ל"ת)
    Nn 08/2020/09
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • צר עיין ,קנאי ,איכסה של בן אדם,מכל מאה שח נשאר 8 שח,מיס (ל"ת)
    בזעת אפך 08/2020/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור