כסף וצרכנות

חיים מייבוא: 98% מאספקת הדגנים בישראל תוצרת חוץ, 91% מהדגים ו-59% מבשר הבקר

הלמ"ס פרסמה דוח סיכום מאזן אספקת המזון 2019 ונמצא שהערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסייה ירד ב-0.7% לעונת 2018. פורסמו היקפי המזון המיובא לישראל והשוואת הקלוריות שעמדו לרשות הציבור ב-1950 לעומת 2019
כפיר אדר | 
קניות (צילום שרון טל)
בדיקה של הרשות המרכזית לסטטיסטיקה מגלה כי הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסייה (הוצע בחנויות ובשווקים) בשנה החולפת עמד על 3,739 קלוריות, ירידה של 0.7% לעומת שנת 2018 (3,765).
בהשוואה לשנה שקדמה חלה ירידה קלה באספקת הקלוריות לנפש שנובעת בעיקרה, מירידה באספקת דגנים ומוצריהם, ירקות ומקשה ובשר. מתוך סך של 3,739 קילו קלוריות שעמדו לרשות כל נפש בישראל, בממוצע כ-29% מקורם בלחם ודגנים, 19% - בשמנים ושומנים, 12% - בסוכר, ממתקים ודבש ו-11% - בירקות, פירות ותפוחי אדמה.
לרשות כל נפש בישראל, עמדו בממוצע כמויות המזון הבאות: 139 ק"ג פירות, 138 ק"ג ירקות כולל מקשה, 167 ק"ג לחם ודגנים, 76 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות, 43 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים, 42 ק"ג סוכר, ממתקים ודבש, 178 ליטרים חלב ומוצריו ו-267 ביצים.
98% מאספקת הדגנים בישראל, מקורם ביבוא, וכך גם 91% מאספקת הדגים, 73% מאספקת הקטניות, הבוטנים והאגוזים ו-59% מאספקת בשר הבקר. לעומת זאת, ישראל מייצרת 100% מבשר העוף וההודו ו-91% ממוצרי החלב.
אספקת קלוריות בשנים 2019-1950
הקלוריות שעמדו לרשות הציבור חלה עלייה מ-2,610 קלוריות ב-1950 ל-3,739 קלוריות ב-2019. בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מדגנים ומוצריהם חלה ירידה מ-48% ב-1950 ל-29% ב-2019. בחלקה היחסי של אנרגיה לתזונה שסופקה מבשר חלה עלייה מ-4% ב-1950 ל-10% בשנת 2019.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה