כסף וצרכנות

גניבות רכבים: השודדים חגגו גם בקורונה והסגר לא עצר אותם

חברת איתוראן זיהתה עלייה בהיקף ניסיונות גניבות הרכבים במהלך המשבר, כש-32% מגניבות הרכבים היו של ג'יפים וג'יפונים. שלושה מכל חמישה מקרי פריצה הם באמצעות מפתח הרכב שמגיע לידי הגנבים. מנכ"ל איתוראן: צפי לעלייה בגניבות רכבים ב-2021
שרון טל | 
גניבות רכבים (צילום freepik)
תקופת הקורונה והליכה מסגר לסגר יצרה כר פורה עבור גנבים לפעול כדי לאתר רכבים חונים ולפרוץ אליהם, בין אם כדי לגנוב את הרכב עצמו או את תכולתו. מסתבר, כי במהלך תקופת הקורונה חל גידול משמעותי במספר ניסיונות גניבות הרכבים, כך לפי מחקר של חברת איתוראן שבוצע במדגם של 600 אלף כלי רכב.
חברת איתוראן סיכלה ומנעה גניבתם של 9,080 כלי רכב בשנת 2020, בשווי מצרפי מוערך של 836 מיליון שקל. כ-32% מגניבות הרכב היו של ג'יפים וג'יפונים, כשהיעד המרכזי של גנבי הרכב בשנת 2020 היה שטחי הרש"פ (טול כרם, רמאללה וחברון) וזאת בדומה לשנים הקודמות.
מהן שיטות הפריצות הנפוצות ביותר?
ב-60% מאירועי הגניבה ברשות הגנב נמצא מפתח הרכב, 13% מכלל ניסיונות הגניבה היו בשיטת פריצה אלימה, 14% באמצעות התחברות לשקע מחשב הרכבOBD , 10% באמצעות גרירת/העמסת הכלי וגניבתו. ב-3% מהמקרים הרכב נשדד מבעליו או המפתח נשאר ברכב.
כשליש מגניבות הרכבים – בגוש דן
נתוני איתוראן מראים כי בניתוח האזורים המועדפים על הגנבים, גוש דן ממשיכה להוביל את טבלת הגניבות בישראל עם 32% מכלל אירועי הגניבה, ואחריה אזור השרון עם 24%, אזור הדרום עם 15%, אזור השפלה עם 10%, ירושלים עם 8%, אזור הצפון עם 7% ויו"ש עם 4%.
ניר שרצקי מנכ"ל חב' איתוראן: "בשל מצב הכלכלי במשק והאבטלה, צפוי שבשנת 2021 יהיה גידול במספר גניבות הרכב לצד גידול בכל ענפי הפשיעה. בשנת 2020 הובילה חב' "איתוראן" למעצרם של 120 חוליות גנבי רכב שמעצרן יחסוך למשק 8,160 גניבות רכב בטווח של שנה חיסכון של 652 מיליון שקל למשק הישראלי.
ב-2020 התמקדו גנבי הרכב בהעברת הרכבים הגנובים דרך המחסומים ופריצות בגדר ההפרדה מהרש"פ לערים רמאללה, קלקיליה וטול כרם הנמצאות בסמוך למרכז הארץ ואשר משמשות עבור הגנבים ערי מקלט לכל דבר ועניין".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה