השוק

שר הכלכלה עמיר פרץ: "פטור גורף מארנונה לכל עסק שנסגר"

פרץ הנחה את בכירי משרד הכלכלה לעבוד באופן מיידי מול משרד האוצר להחלת פטור מארנונה גם לעסקים להם מחזור של מעל 400 מיליון שקלים: "להשיב את האמון עם המגזר העסקי"
יהודה לוינגר |  1
עמיר פרץ (צילום עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
בדיון חירום שנערך אתמול (שלישי) בזום עם מנהלי רשתות הקמעונאות הגדולות בישראל, הנחה שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ ליצירת מתווה מול משרד האוצר לפטור מארנונה עבוד עסקים שנסגרו בעקבות הסגר בתקופת הקורונה.
פרץ דן עם מנהלי הרשתות שאחריות להעסקת מאות אלפי עובדים על הצרכים המידיים שיאפשרו את המשך פעילותם והעסקת העובדים. בפגישה השתתפו: רונן נמני, סיגל כספין, רמי שביט, גיא יקר, שחר תורג'מן, דדי ריזל והראל ויזל.
 
שר הכלכלה, עמיר פרץ, הנחה את בכירי משרד הכלכלה, אשר השתתפו בדיון – מנכ"ל משרד הכלכלה, דוד לפלר, המשנה למנכ"ל והממונה על התעשייה, נעמה קאופמן-פס ומנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, רן קויתי, לפעול באופן מיידי ולטפל בשתי סוגיות מרכזיות שאחת מהן היא יצירת מתווה מעודכן מול משרד האוצר לסוגיית הפטור מארנונה.
מטרת המתווה להרחיב את התקנות שמעניקות פטור מארנונה רק לעסקים להם מחזור של עד 400 מיליון שקלים. השר הנחה את אנשי משרדו להתחיל בדיון עם נציגי האוצר באופן מיידי ולפעול לכך שיהיה פטור גורף ללא תלות בגודל העסק או במחזור הכנסותיו.
עוד סוגיה מרכזית שעלתה הייתה בהשוואות ההגדרות לעסקים הפועלים בשטחים פתוחים בין אם ברחובות הפתוחים ובין אם במתחמי מסחר פתוחים, להבדיל מקניונים. השר פרץ הנחה כי עמדת המשרד, כפי שתובא בדיוני הפורומים השונים הנוגעים לקורונה, תעמוד על כך כי בשלב בו יפתחו החנויות ברחובות הפתוחים, יפתחו גם החנויות במתחמי המסחר הפתוחים, ולא ייווצר בידול בין המתחמים, כפי שדורש משרד הבריאות.
השר פרץ ציין בהקשר זה: "אין שום הגיון ביצירת הבדל שאינו קיים במציאות בין חנויות במרחב הפתוח. הרצון של משרד הבריאות להגבלות רחבות מובן, אך אסור שתתקיים בו אפליה קיצונית כזו על חשבון העסקים שיכולים להחזיר עשרות אלפי עובדים לתעסוקה מידית".
לדבריו, "עסקים שאינם פעילים כיום, ואינם מקבלים כל שירות מהרשויות בהן הם פועלים, אין כל סיבה שישלמו מסי ארנונה, ולגודל העסק או להכנסותיו, אין כל קשר לסוגיה זו. המדינה סוגרת את העסקים בכדי לשמור על בריאות הציבור, וצריכה לשפות אותם בהתאם".
עוד הוסיף שר הכלכלה כי: "המדינה חייבת לשקם את מערכת היחסים עם הציבור ולהשיב את האמון, הן עם כלל האזרחים, והן עם המגזר העסקי, באופן נקודתי, ולעבוד קשה בכדי להצליח בעניין זה. ככל שההנחיות אינן ברורות, הוגנות או הגיוניות, תיווצר כלכלה שחורה, המדינה תפסיד, גם העסקים ובוודאי האזרחים. כיום המדינה עדין מנתחת את המצב בכלים שהיו רלוונטיים לגל הראשון. אנחנו כבר לא שם, והגיע הזמן לעבור לניתוח ופעילות בכלים מתאימים, כדי לצלוח את המשבר לא רק בריאותית אלא גם כלכלית, חברתית ואנושית. כלכלה אנושית לא מבדילה בין העסקים ובין המועסקים ואנחנו צריכים להיות כבר במקום אחר בימים אלו".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עמיר פרץ
    Ziko 10/2020/28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אבו שפם הבטיח שלעולם לא ישב עם נתניהו כול פעם מביא פצצה אחרת הרי ברור שבבחירות הבאה הוא יעלם לא יעבור את אחוז החסימה כמה טפשות יש במעשיו
    סגור