חדשות
החולה של אירופה: כלכלת גרמניה צפויה לאבד 391 מיליארד יורו "צונאמי של פשיטות רגל"
הצמיחה של גרמניה צפויה לרדת במאות מיליארדי דולרים, ואם מספר הנדבקים לא יירד משמעותית עד חודש מרץ - עלולות להיות לכך השלכות מרחיקות לכת למדינה המובילה בגוש היורו

החיסונים בדרך לאירופה. גרמניה, הונגריה וסלובקיה יחלו לחסן כבר היום (ראשון) וזאת כנגד החלטת האיחוד האירופאי כי כל המדינות יתחילו לחסן יחד. במדינה המובילה בגוש, גרמניה, זה קריטי כאשר נגיף הקורונה ממשיך להכות ורק אתמול נרשמו 13,755 נדבקים ו-356 מקרי מוות נוספים.
האם גרמניה תתאושש לאחר המשבר? על פי נתונים של המכון הגרמני למחקר כלכלי (DIW) שהובאו בעיתון וואלט הגרמני, כלכלת גרמניה איבדה עד כה יותר מ-212 מיליארד יורו בשגשוג, ובסוף המשבר זה יגיע אפילו ל-391 מיליארד יורו. המשמעות: הכלכלה הגרמנית הייתה מאוד חזקה לפני מגפת הקורונה, והוא שורדת גם לאחר ירידה של מאות מיליארדים בצמיחה בפועל אל מול הצמיחה הפוטנציאלית.
נתוני המכון הגרמני מבוססים על ההנחה שמספר הנדבקים יירד בפועל כבר באביב הקרוב והמשק יתחיל להתאושש. אולם, הוסיפו אזהרה, כי אם בגרמניה לא יצליחו להפחית משמעותית את מספר הזיהומים עד חודש מרץ - "זה יהיה אסון וצונאמי של פשיטות רגל עלול לפגוע בגרמניה", כך לדברי נשיא המכון.
הסיבה לכך מקושרת למובטלים הרבים שיתקשו למצוא עבודה חדשה בעתיד הקרוב, גם לאחר המשבר. הביקוש ירד משמעותית ברחבי אירופה, ועל פי המכון הגרמני, ייקח שנים עד שאירופה - ובמיוחד גרמניה - תתאושש, וזה תלוי בעיקר בייצוא למדינות היורו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.ישראל -הראשונה בעולם להשגת חיסונים לאזרחיםארנון תל-אביבי 12/2020/28הגב לתגובה זו1 0בישראל התחילו שבוע קודם לכל העולם . בקנדה יתחילו רק באמצע ינואר 2021 . תודה לרוה"מ בנימין נתניהו שהצליח להביא לישראל כמויות חיסונים והערכות מערכת הבריאות לחיסונים מהירים ודואג לאזרחי ישראל . אנחנו נצא ראשונים .סגור
-
1.ניהול המשבר בישראל מופתי. כל הכבוד לממשלה שלנו (ל"ת)Cc 12/2020/27הגב לתגובה זו2 1סגור