תקשורת ומדיה
הבניית מציאות: כך בחרו כלכליסט, דה-מרקר ומאקו להציג את הסגר השלישי והגעת המוטציה
לא למדו מהביקורות: שני האתרים הכלכליים והאתר מבית קשת לא היססו כשהציבו דווקא חרדים בתמונה הראשית על הדיווחים לקראת הסגר השלישי. על אף העלייה במקדם ההדבקה במגזר החרדי, לא חסרות תמונות טובות וכלליות לכתבות מהסוג הזה. הדוגמאות בפנים

מדינת ישראל בדרך לסגר שלישי, זאת עובדה קיימת וכנראה בלתי נמנעת נוכח העלייה בתחלואה ובעיקר לאחר הודעתו של שר הבריאות יולי אדלשטיין על גילויים של המוטציה החדשה בישראל.
באופן טבעי, כל האתרים בישראל דיווחו על ההתפתחויות הללו ורובם המכריע הציב את הדיווח בידיעה הראשית של האתר, אך באופן הזוי ובלתי מובן, אתרים מסוימים בחרו דווקא בתמונה של אדם או ציבור חרדי. כאילו שלא למדנו כלום מההסתה שהייתה כלפי הציבור הזה בסגר הראשון, אז כל דיווח עיתונאי נפתח עם תמונות מבני ברק, מאה שערים או שכונה חרדית אחרת בישראל.
כלכליסט, לא היססו לרגע כאשר בדיווח על "בדרך לסגר שלישי: התגלו נשאים של מוטציית הקורונה בארץ" הציבו תמונה של אדם חרדי עם מגבעת חוצה את הכביש כשעל פניו מסכה. נכון, זה לא סוד שיש עלייה במקדם ההדבקה באוכלוסייה החרדית בימים האחרונים, אך מפה ועד למסגר את הכתבה כאילו החרדים הם אשמים בהגעת המוטציה, לישראל - המרחק גדול. גדול מאוד. מילא אם ישנה כתבה על עלייה בתחלואה במגזר החרדי, כמובן שהתמונה הגיונית. אבל זה לא המקרה. נמשיך.

הכותרת של כלכליסט הערב (צילום מסך מתוך כלכליסט)
כלכליסט לא לבד. קפצנו לדף הבית של אתר מאקו, מה מופיע בתמונת הכתבה שכותרתה "משרד הבריאות דורש: סגר מיום א' ל-25 ימים ומגבלת תנועה ל-1,000 מטר"? ניחשתם נכון - בחור חרדי חוצה ליד מחסום משטרתי.

הדיווח של מאקו לקראת הסגר (צילום מסך מתוך מאקו)
ומה עם דה מרקר? בכתבה על "לקראת הסגר השלישי: האם מערכת החינוך תושבת? שאלות ותשובות", התמונה בכתבה - עיניכם הרואות - תלמידות בית ספר יסודי בבני ברק. אנחנו רק שאלה - לא מצאו שום תמונה אחרת מבית ספר גנרי משאר האוכלוסייה?

תמונת הכתבה שבחרו לשים בדה-מרקר (צילום מסך דה-מרקר)
במעריב לעומת זאת הלכו על תמונה כללית של אנשים מטיילים במדרחוב בירושלים, כאשר לא ניתן לשייך אותם למגזר כזה או אחר. סך הכל הגיוני ולא משהו שראוי לציון לשבח, אך לנוכח התמונות באתרים אחרים, מסתבר שצריך להגיד את זה. גם ב-N12 ובוואלה! פעלו עם היגיון בריא ושמו תמונה של מחסום משטרתי.
הכותרת של מעריב (צילום מסך מעריב)
התמונה בראשי של וואלה! (צילום מסך וואלה)
התמונה שנבחרה ב-N12 (צילום מסך N12)
נציין לטובה גם את גלובס שבכתבה על "בדרך לסגר שלישי" בחרו בתמונה של רחוב אבן גבירול הריק מאדם בת"א בעת הסגר השני.

התמונה שהציגו בכתבה בגלובס (צילום מסך גלובס)
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שמאלנים צבועים. 12/2020/29הגב לתגובה זו0 0מזיינים את השכל על הסתה ואחר כך הזונות מסיתים בעצמםסגור