דעות

איגוד המסעדות: "סגר זה נשק שאפשר להשתמש בו פעם אחת – והיא מוצתה"

שילמנו מחיר כבד על סגירת המסעדות, ולא ראינו אגורה שחוקה מהמדינה, הדבר היחיד שקיבלנו זה הבטחות. חבל שמקבלי ההחלטות בזבזו את הקרדיט חסר התקדים שקיבלו מהציבור 
שי ברמן, חיים כהן (צילום אודי גולן, פייסבוק/חיים כהן, unsplash)
תעשיית המסעדות מונה 14,000 עסקים והעסיקה טרום משבר הקורונה 203,000 עובדים. ההפסדים של המסעדות ומקומות הבילוי, כתוצאה משבר הקורונה עומדים על 500,000,000 שקל בגין כל חודש בו העסקים היו סגורים.
בניגוד לציפיות של כולם, הציבור הישראלי מילא בתחילת המשבר אחר ההנחיות בצורה אבסולוטית. גם אנחנו המסעדנים, סגרנו את העסקים שלנו בהוראת הממשלה בתאריך 15.3. שלמנו מחיר כלכלי ואישי כבד מאוד. נשארנו עם הבטחות על פיצויים, שעדיין לא הגיעו.
כולנו זוכרים את מסיבות העיתונאים הנוצצות. 80 מיליארד, 100 מיליארד, ״ כסף שיגיע בלחיצת כפתור, ממש כמו באמריקה״. עד היום אלפי בעלי עסקים ויזמים בתחום המסעדות והברים, עדיין לא ראו אגורה שחוקה מהמדינה, לא כפיצוי על ההפסדים ולא בדמות של אשראי בנקאי. גם בנושא הבריאותי, בו איננו מתיימרים להבין, אנחנו זוכרים את מסיבות העיתונאים של ראשי משרד הבריאות, המספרים היו מפחידים. 10,000 מתים, מיליון חולים, לשמחתנו תרחישי האימה הללו התבדו.
 
קראו עוד ב-ice
מה שגם התאייד לו, עם ההבטחות לפיצויים שלא מומשו, תרחישי האימה שלשמחתנו התבדו, שלא לדבר על אסטרטגיית היציאה על שם איקאה, הוא אמון הציבור במקבלי ההחלטות והלגיטימציה לקבל החלטות הרות גורל, כמו סגירת המשק או אפילו צמצום פעילות.
הגבלות נוספות יביאו אותנו לשני תרחישים מעבר לקיים: צפצוף מוחלט על ההנחיות, והתרחיש היותר ריאלי, סגירה מאסיבית של אלפי עסקים בתחום המסעדות והברים ופיטורים של עשרות אלפי עובדים. ממשלת ישראל תגלה בימים הקרובים, כי אמצעי הסגר וההגבלות הוא נשק שניתן להשתמש בו פעם אחת, הפעם הזו מוצתה. חבל שהם ביזבזו את הקרדיט חסר התקדים, שהם קיבלו מהציבור.
הכותבים הם יו"ר איגוד המסעדות השף חיים כהן והמנכ"ל שי ברמן.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    תשמרו על ההנחיות וכך תתחילו את העסק שלכם
    משה 07/2020/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קחו אחריות ותפסיקו להתבכיין
    סגור
  • 2.
    אחריות בעלי המסעדות
    פאול 07/2020/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לדעתי חייבים לתת אפשרות לבעלי המסעדות לתכנן ולנהל את המסעדה כמו שהם חושבים ולו בלבד וישמרו על החוקים .הם האחרונים שירצו ליפול בגלל אחריות ולכן שם הסיכויים להידבקות תיהיה נמוכה אלא אם יגיע מישהו שלא ידע על ההידבקות שלו אלא יודיעו לו בהמשך ואלו דברים שאף אחד לא יודע במיידית אלא אם תיהיה אפשרות לגלות במהירות ואז אחוז הבעיות בהדבקות במסעדות יהיה נמוך יותר . לגבי אולמות אירועים גם שם ישנה את אותה הבעיה רק גדולה יותר באחריות הבסיס הוא אצלנו התושבים שממש חייבים להבין - אני כבר הבנתי שזו מערכת חדשה של אם אתה לא יכול לו ? הצטרף אליו והישמר מפניו - ללמוד ולחיות ולהישתמש במסיכת אף פה ,כפפות רצוי במקומות שצריך לגעת הרבה בידיי כמו סופר או מכולת או חנויות אחרות אמרו שיש זמן דגירה ולא חשוב כמה כי אם באים דקה אחרי שנגע מישהו שנמצא חיובי אז הבעיה עברה כבר וגם אם זמן הדגירה יותר הרי שרצוי להיות עם כפפות עד הרכב הפרטי כשיושבים בפנים אולי מישהו נגע בידית דלת חיצונית ? וכמובן שיהיה בהישג יד אלכוג'יל .
    סגור
  • 1.
    עשיתם מליונים, פתחתם בניו יורק, לונדון, השווצתם בלי סוף (ל"ת)
    שקט! 07/2020/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור