מדדים ומחקרים

בני הנוער קבעו: רוב ברור לימין, 12 מנדטים לציונות הדתית, רק 9 ללפיד

סקר של אתר 'פרוגי' ומכון המחקר מדגם, בדק את דעותיהם הפוליטיות של הנערים בישראל ומצא כי הליכוד זוכה ל-25 מנדטים, בעוד ימינה עם 16. עבור 34.4% נתניהו ראש הממשלה המועדף. וגם: מה דעתם על הטיפול בקורונה ומה מדאיג אותם?
כפיר אדר |  4
בני נוער מסכות (צילום Freepik)
אתר הנוער "פרוגי" יחד עם מכון המחקר "מדגם" ערכו סקר בקרב בני נוער בנוגע לדעותיהם הפוליטיות. על פי הסקר, המפלגה שזוכה למספר הרב ביותר של קולות בקרב בני הנוער היא מפלגת הליכוד בראשותו של בנימין נתניהו עם 25 מנדטים; מיד לאחריה מפלגת ימינה בראשותו של נפתלי בנט עם 16 מנדטים ומפלגת הציונות הדתית בראשה עומד בצלאל סמוטריץ' עם 12 מנדטים.
בני הנוער גם היו מעניקים תשעה מנדטים למפלגתו של יאיר לפיד, יש עתיד. הרשימה המשותפת (איימן עודה) ותקווה חדשה (גדעון סער) זוכות כל אחת לשבעה מנדטים; יהדות התורה (משה גפני ויעקב ליצמן) והעבודה (מירב מיכאלי) עם שישה מנדטים לכל אחת ואילו מפלגת כחול לבן של בני גנץ מקבלת בסבב הבחירות הנוכחי רק חמישה מנדטים.
בנוסף, במסגרת הסקר עלה כי רוב בני הנוער מחזיקים בדעה ימנית, ראש הממשלה המועדף עליהם הוא בנימין נתניהו עם 34.4% ואחריו בנט עם 12.3% ולפיד שזוכה ל-8.2% בלבד. הפלטפורמות העיקריות בהן בני הנוער העידו כי נחשפו לקמפיינים פוליטיים הן שלטי החוצות שעומדות בראש, טלוויזיה, עיתונות, "אינסטגרם" ואפליקציות חדשותיות.
 רוב בני הנוער מאמינים שקידום של פוליטיקאים באמצעות טיק טוק מביך
הרוב המוחלט של בני הנוער הכריז כי אם הייתה לו את זכות ההצבעה לבחירות הקרובות, הוא היה מממש אותה - 66.4% ענו שבוודאות היו הולכים להצביע, ובנוסף 23.7% הצהירו כי הם חושבים שהיו הולכים לקלפי לממש את זכותם. לעומתם 9.9% מהנשאלים העידו כי הם לא היו הולכים להצביע (6.8% - חושבים שלא היו הולכים ו-3.2% בטוחים בכך).
כאמור, בני הנוער והצעירים שהשיבו על הסקר, טרם הגיעו לגיל ההצבעה לפי החוק, אך עדיין יש כאלו הפועלים למען המפלגות והמועמדים אותם הם היו רוצים לראות בשלטון. 18.3% מהמשיבים העידו כי הם מנסים לשכנע את בני משפחתם להצביע למפלגה המועדפת עליהם. מנגד, 53.5% מהנשאלים העידו כי הם לא מנסים לשכנע (45.9% מתוך הכבוד לחופש הבחירה של בני משפחתם ואילו 7.6% העידו כי הם לא מנסים לשכנע, שכן מדובר ב"קרב אבוד מראש"). שאר המשיבים (28.2%) טענו כי הם אינם זקוקים לשכנע, שכן הצבעת בני משפחתם תואמת להעדפותיהם האישיות.
בני הנוער נשאלו גם על הבעיות שמטרידות אותן במישור המדיני. 18.1% מהנשאלים העידו כי הנושא החשוב להם ביותר בבחירות הקרובות הוא המצב הכלכלי במדינה; 15.1% מהנשאלים השיבו כי הדבר החשוב להם יותר מכל הוא הקמת ממשלה יציבה. 11.3% העידו כי הנושא החשוב עבורם הוא הטיפול בשסעים ובפילוג בחברה הישראלית ואילו רק 10.1% השיבו כי הנושא הבוער להם הוא מצבה הביטחוני של המדינה. 7.6% מבקשים לטפל בנושא השחיתות הפוליטית.
מעבר לנושאים הללו, שנת 2020 ומגפת הקורונה הביאו דאגות נוספות וחדשות בקרב האוכלוסייה בכלל וגם בקרב בני נוער. 9.3% מהנשאלים העידו כי הנושא החשוב להם ביותר הוא נושא הקורונה והחיסונים; 7.4% מבני הנוער שהשיבו על הסקר מבקשים לשמור על פעילות תקינה של מערכת החינוך,  ו-7.2% ביקשו לשים דגש על מענה לבני נוער במצוקה. באופן כללי מרבית מבני הנוער (69.2%) העידו כי הם אינם מרוצים מתפקוד הממשלה במשבר הקורונה ביחס למערכת החינוך והדאגה לבני הנוער.
לשאלה מה מדאיג את בני הנוער יותר - המצב במדינה או המצב במשפחה, 56.7% ענו כי המצב במדינה הוא זה שמדאיג אותם יותר, בעוד 35.8% השיבו כי מצב המשפחה חשוב יותר עבורם. לעומת זאת, 7.6% השיבו כי שני המצבים לא מטרידים אותם כלל.
בשנה האחרונה בפרט, המפלגות והפוליטיקאים מנסים לצבור קהל בוחרים גם ברשתות החברתיות, אבל לא רק. לא מעט כספים הולכים לטובת קמפיין בחירות מאסיבי בשלל הפלטפורמות האפשריות לכך. הפלטפורמות העיקריות בהן בני הנוער העידו כי הם נחשפים לקמפיינים הפוליטיים הן שלטי החוצות שעומדות בראש, טלוויזיה, עיתונות, "אינסטגרם" ואפליקציות חדשותיות. מיד אחריהן מתייצבות "פייסבוק", "טיקטוק", תחנות הרדיו וה"טוויטר" - בהן, על פי בני הנוער, הם נחשפים פחות לאותם הקמפיינים באופן יחסי לשאר.
בשנה האחרונה הפוליטיקאים, וראשי המפלגות הגדולות בעיקר, נכנסו גם אל פלטפורמת ה"טיקטוק" במטרה להגיע לקהל חדש ולהתאים את עצמם לפלטפורמות הפופולריות החדשות. אך על פי מירב בני הנוער, הצעד אינו יעיל בקמפיין הבחירות שלהם.  58.4%מבני הנוער העידו כי לדעתם מדובר ב"צעד נואש ומביך" של הפוליטיקאים, לעומת 24.3% שהעידו כי מדובר בצעד מגניב שמדבר אל הצעירים. 17.3% לא ידעו להביע את דעתם בנושא.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נוער תזהרו כנראה שתהיו גדולים לא תהיה דמוקרטיה
    ייייייישששששש 02/2021/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כן אם שיש לו אזרחות זרה יברח משלטון הקיצונים הימנים שיהפכו את מדינת ישראל למדינת הלכה שבסופה תעלם שוב מהמפה
    סגור
  • 2.
    באמת מביך
    נועם 02/2021/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טיקטוק זה באמת מביך ולא עוזר לכם בשום דבר. סתם לבזבז כספי ציבור על קהל שלא יכול להצביע לכם
    סגור
  • גם תנועות הנוער של המפלגות משקיעות כסף במי שלא יכול
    גל 02/2021/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להצביע. גם מיותר?
    סגור
  • 1.
    אני רואה דווקא רוב שמעוניין בהדחת רה"מ
    גל 02/2021/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חבל שלא שאלו אותם גם מה המשמעות של ימין ושמאל. היה מייצב מעט את התמונה המעוותת. רובם לא ממש יודעים אזרחות, בזכות מערכת החינוך הכושלת. מה הקשר בין ימין לדת ולקסנופוביה, כמו נגד הומואים, כאשר רוב בני הנוער אינם נגד. וכנראה שהמצג שנתתם בכותרת מעוות, רק כ 30% תמיכה ברה"מ, זה אומר שרוב מוחלט מעוניין בהחלפתו. הרבה אחוזים הולכים עבור כאלה שלא יודעים, אך עדיין מדובר בבירור ברצון להחליף את השלטון, גם אצל נוער, בטח כשמסתכלים גם על הסקר על הנושאים החשובים שהצגתם.
    סגור