קריירה ולימודים
מצב חירום בישראל: זה מה שעתיד לקרות במקום העבודה שלכם
שר העבודה יואב בן צור עשוי לחתום על צו להחלת פרק ד' בחוק לשירות עבודה בחירום. הפעלת סמכות זו נדרשת על מנת לאפשר ריתוק משקי של מפעלים חיוניים ולאפשר קריאה של עובדי מפעלים אלה לעבודה גם כאשר המשק בכללותו לא פועל בשל הנחיות פיקוד העורף ואף לחייב הגעת עובדים
בהמשך להכרזה על מצב מיוחד בעורף בכל הארץ, שר הביטחון ישראל כ"ץ פנה הבוקר (שישי) לשר העבודה והרווחה יואב בן צור וביקש ממנו להפעיל את סמכותו לפי חוק שירות עבודה בשעת חירום.
הפעלת סמכות זו נדרשת על מנת לאפשר ריתוק משקי של מפעלים חיוניים ולאפשר קריאה של עובדי מפעלים אלה לעבודה גם כאשר המשק בכללותו לא פועל בשל הנחיות פיקוד העורף ואף לחייב הגעת עובדים כאמור.
מצב שכזה קרה כבר ב-7.10.2023, שר העבודה יואב בן צור חתם על הצו להחלת פרק ד' לחוק שירות עבודה בשעת חירום, שמשמעותו: עובדים במפעלים למתן שירותים קיומיים יכולים להמשיך ולעבוד בשטח שהוכרז "במצב מיוחד בעורף" בהתאם להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף.
מדובר במפעלים המספקים מוצרים /שירותים קיומיים כדוגמת תשתיות מים, חשמל, דלק, גז, רפואת חירום (בתי חולים, בתי חולים גריאטריים, מכוני דיאליזה, מוסדות סיעודיים ושירותים תומכים) , רפואה בקהילה (קופות חולים ושירותים תומכים), אספקת מזון, מוסדות רווחה ושירותים תומכים, שירותי תחבורה, נמלים, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ומפעלים התומכים את הצבא וכד'.
במידה ותעלה בעיה של התייצבות עובדים, ניתנת אפשרות למשרד הממשלתי האחראי לפנות לרשות כ"א בשע"ח לשקול את הצורך להוצאת צו לגיוס עובדים. המשמעות של הצו היא שבמידת הצורך ניתן יהיה לגייס את העובדים לקיום המשק החיוני בשעת חירום.
עוד ב-
לאור המצב הביטחוני וההיערכות ללמידה מרחוק, מטח מאפשר לכלל תלמידי ומורי ישראל להעזר באתר 'אופק' ובספרים הדיגיטליים של מטח, תוכלו למצוא שם שפע של פעילויות ותכנים לימודיים הכוללים התמודדות עם מצבי לחץ וחרדה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



