השוק
המדינות שממש לא מעוניינות בקריסת הפסקת האש - וזו שלא תתאכזב
במידה והפסקת האש מול איראן תקרוס זה ישליך על תעבורת הנפט במיצר הימי החשוב במפרץ הפרסי; אילו מדינות עלולות לסבול מהצעד, ואיזו מדינה לא תצטער?
מאמר שפורסם באתר "יורו ניוז" מספק פרשנות מעניינת לתרחיש בו הפסקת האש בין ישראל לאיראן תקרוס, ואיראן כצעד עונשין תסגור את מיצר הורמוז-דרכו עוברות חמישית מאספקת הנפט העולמית.
על אף שנראה כי הפסקת האש מחזיקה מעמד, המשקיעים עדיין שמים עין על האזור, ומחירי הנפט נותרים גבוהים. חסימת המיצר עלולה ליצור שיבושים קשים באספקת הנפט העולמית-צעד שממנו ינזקו סין ואירופה, וממנו רוסיה תצא נשכרת.
פרופסור גווידו קוזי, ראש המחלקה למקרו-כלכלה באוניברסיטת סנט גאלן, אמר כשנשאל על כך לפני ההכרזה על הפסקת האש: "המפסידות הגדולות ביותר יהיו יבשת אירופה וסין, שתיהן תלויות מאוד באנרגיה מיובאת וחסרות מאגרים מקומיים. הן יתמודדו עם עלייה בעלויות, צמיחה איטית יותר ואינפלציה מוגברת ללא כל עלייה".
גורב גנגולי, הכלכלן האירופי הראשי במודי'ס אנליטיקס, ציין: "כל שיבוש משמעותי באספקת הנפט האיראנית ישאיר את סין נאבקת למצוא תחליפים". גנגולי הזכיר כי איראן מהווה יצואנית גדולה של גז נפט נוזלי לסין, שחשוב במיוחד לתעשיית הפלסטיק: "זה משאיר את סין פגיעה בכמה חזיתות". לגבי אירופה גנגולי סבור כי, "ההשפעה המיידית ביותר על אירופה תהיה עלייה באינפלציה. לשחוק את האמון השברירי ממילא באירופה, ובנקים מרכזיים צפויים יותר להעלות את הריבית".
רוסיה, מאידך, תהיה במצב משופר-בעיקר לאור מצבה הגיאו-פוליטי הנוכחי- אם המשבר הזה יתגלגל לכדי חסימת מיצר הורמוז. "השוק העולמי יזדקק לכל חבית נפט רוסית ולכל טון של גז טבעי נוזלי רוסי שהוא יכול להשיג", אמר כריס וויפר, מנכ"ל Macro-Advisory, חברת ייעוץ עסקי מאירופה-אסיה-המפרץ.
עוד ב-
עם כל זה, ניכר שמדדי הנפט לא הגיבו בהיסטריה על מתקפת איראן על הבסיס האמריקאי בקטאר, ובטח לאחר ההכרזה על הפסקת האש. צלילה נרשמה במחירי הנפט, כשה-WTI צנח ביום שני ב-6% לשער של 69 דולר לחבית כמו גם הברנט.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



