השוק

נאוויטס סגרה מימון של 1.8 מיליארד דולר לפרויקט שננדואה

גדעון תדמור: "החלטת ההשקעה הסופית היא בעלת משמעות אדירה. הפרויקט יוצא לדרך"; השותפים בפרויקט חתמו למעשה על התחייבויות ההשקעה שלהם והבטיחו את פיתוח הפרויקט
ניצן כהן | 
גדעון תדמור (צילום יחצ)
פרויקט שננדואה קרוב יותר מתמיד לצאת לדרך. נאוויטס דיווחה היום כי היא והשותפים בפרןויקט חתמו על ההשקעה הסופית בפרויקט שננדואה בהיקף של 1.8 מיליארד דולר. יו"ר נאוויטס, גדעון תדמור: "החלטת ההשקעה הסופית בשננדואה הינה בעלת משמעות אדירה לנאוויטס, ופיתוח הפרויקט יוצא לדרך"
נאוויטאס עצמה שחתמה אף היא על הסכם ההשקעה, לקחה על עצמה באמצעות חברה בת התחייבות להשקיע את חלקה בפיתוח הפרויקט בהיקף של כ-900 מיליון דולר כשאת הפרויקט עצמו יממנו קונסורציום של מממנים שכוללים בנקים ישראלים, זרים ומשקיעים מוסדיים ישראליים.
פיתוח המאגר צפוי להסתיים בסוף שנת 2024. במסגרת הפיתוח יקדחו 4 בארות הצפויות להפיק בקצב של 80 אלף חביות ביום, וכן יוקמו מתקן הפקה ימי וצנרת יצוא של נפט וגז כשחלקה של נאוויטס בפרויקט הוא 49%.
השותפות בפרויקט שננדואה מתחלקת בין נאוויטס פטרוליום שמחזיקה בה באמצעות חברת הבת ShenHai (49%), Beacon offshore Energy  ( 20.05%) ו- BOE II Exploration (10.95%) שתיהן בבעלות מלאה של קרן בלקסטון ו-BOE II Shen  20% המצויה בבעלות קרן ההשקעות קוואנטום אנרגי פרטנרס, חתמו על התחייבותן להשקיע, כפי חלקן, בפיתוח הפרויקט.
במקביל להחלטת ההשקעה הסופית בפרויקט, התקיימה גם סגירה הפיננסית (closing) של הסכמי המימון הפרויקטלי שנחתמו ב 1 לאוגוסט 2021. 
יו"ר נאוויטס, גדעון תדמור: "החלטת ההשקעה הסופית בשננדואה הינה בעלת משמעות אדירה לנאוויטס, ופיתוח הפרויקט יוצא לדרך. פרויקט שננדואה צפוי להביא ערך רב לנאוויטס ואנו גאים מאד בדרך שעברנו, משלב רכישת הזכויות במאגר, ועד להבאתו לשלב הפיתוח, תוך עמידה מוצלחת בכל אבני הדרך והתוכניות שהצגנו בפני המשקיעים. נאוויטס ממשיכה להוכיח את יכולותיה, תוך דבקות באסטרטגיה של כניסה הזדמנותית למאגרים מוכחים, שילוב שוק ההון הישראלי והבינלאומי במימון יצירתי לפרויקטים והובלה לשלב הפיתוח ובהמשך להפקה מוצלחת, בדיוק כפי שעשינו בהצלחה בפרויקט בקסקין".
פרויקט ננדואה הוא מהמאגרים הגדולים במפרץ מקסיקו של ארה"ב ובו רזרבות המוערכות בכ-431 מיליון חביות נפט. טרם רכישת המאגר על ידי נאוויטס, הושקעו בשננדואה 1.8 מיליארד דולר, תוך ביצוע של 9 קידוחי אקספלורציה, אימות, הערכה ורכישת מידע. 
לאחר השלמת הפיתוח בסוף שנת 2024, הפרויקט צפוי להפיק כ-80,000 חביות נפט ביום, מארבע בארות הפקה. הפרויקט צפוי ליצור לנאוויטס תזרים מהוון (בשיעור היוון של 10%) של כ-1.4 מיליארד דולר ו-EBITDA  של כ-750 מיליון דולר בשנת ההפקה הראשונה (לפי מחיר חבית של 58 דולר). מחיר ה'break-even' בפרויקט עומד על 16 דולר לחבית.
בתחילת החודש חתמה נאוויטס, יחד עם שותפיה לפרויקט, על הסכמי מימון לחוב הפרויקטלי. הסכמי המימון , שנכנסו כעת לתוקף, יתבצעו עלי ידי  קונסורציום של בנקים זרים ובנקים וגופים מוסדיים ישראלים, בהובלת בנק סוסייטה ג'נרל, בהיקף כולל של כ- 907 מיליון דולר. חלקה של נאוויטס בהסכם יעמוד על כ-444 מיליון דולר. בנוסף, במסגרת ההסכם קיימת לנאוויטס אופציה להרחבת הסכם המימון בכ-99 מיליון דולר נוספים.
נאוויטס הודיעה עוד כי מפעילת פרויקט שננדואה, Production & Exploration  BOE, חתמה על חוזה רב שנתי לתכנון, רכש, בנייה והקמה של מערכת הפקה ואחסון צפה (FPS) לפרויקט שננדואה בהיקף של 100 אלף חביות נפט ליום עם חברת Hyundai Industries, המספנה הגדולה בעולם. תהליך ייצור הפלטפורמה יחל באופן מידי, והתקנת הפלטפורמה מעל למאגר שננדואה תתבצע ברבעון השלישי של שנת 2024.
נאוויטס פטרוליום פועלת בתחום הנפט בצפון אמריקה ומחזיקה בפורטפוליו נכסים שכולל מאגרים שכבר החלו בהפקה מסחרית של נפט, כשסך חלקה במשאבי הנפט המוכחים עומד על כ-265 מיליון חביות. במסגרת פעילותה ב offshore , נאוויטס מחזיקה ב-49% מהזכויות בפרויקט שננדואה, וב-7.5% מהזכויות בפרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, שהחל בהפקה מסחרית ב-2019 ומפיק באופן מוצלח מעל המתוכנן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה