השוק

הוכרזה תגלית נפט וגז טבעי חדשה באיתקה, ישפיע על המחירים?

התגלית הוכרזה במאגר פוטלה (Fotla) בים הצפוני שבו מחזיקה חברת הבת בבעלות מלאה של קבוצת דלק בניהולו של עידן וולס, ב-60% מהזכויות, וולס: "בשורה מצוינות לקבוצת דלק ולאיתקה, במיוחד על רקע עליית מחירי הנפט והגז בשבועות האחרונים"
מערכת ice |  1
עידן וולס (צילום מתוך אתר קבוצת דלק)
איתקה, חברת בת בבעלות מלאה של קבוצת דלק בניהולו של עידן וולס, הודיעה היום (חמישי) על תגלית נפט וגז טבעי חדשה במאגר פוטלה (Fotla), הנמצא בבעלות איתקה (60%) וחברת ספיריט אנרג'י (40%) ושבו איתקה גם משמשת כמפעילת המאגר (Operator).
המאגר שקידוחו החל בחודש אוגוסט האחרון הוכרז, לאחר בדיקות מקיפות שנערכו בו במהלך השבועות האחרונים, כתגלית נפט וגז טבעי חדשה, בכמות שמצדיקה אמידה של כמות המשאבים הכוללת של הפטרוליום בנכס הנפט, וכן ביצוע בחינה ואמידה של כמויות הנפט והגז הטבעי הניתנות להפקה כלכלית.
מאגר פוטלה (Fotla) נמצא כ-12 ק"מ דרומית למאגר המפיק אלבה (Alba), אשר בו מחזיקה איתקה בכ-24% מהזכויות. כזכור, לפני כ-10 ימים הודיעה איתקה כי חתמה על עסקה לרכישת 13% נוספים מהזכויות במאגר אלבה (Alba) מחברת מיצ'וי (Mitsui) היפנית, בעסקה הזדמנותית שתגדיל את אחזקותיה של איתקה במאגר לכ-36.7%, ואשר במסגרתה תקבל איתקה ממיצ'וי, במועד סגירת העסקה, סכום במזומן של כ-66 מיליון דולר כנגד, בין השאר, נטילת התחייבויותיה של מיצ'וי, בקשר עם עלויות האטימה והנטישה העתידיות הצפויות במאגר אלבה, בתום תקופת חיי המאגר.
על פי הדוח משאבים ועתודות האחרון של NSAI ממרץ 2021, ומבלי לקחת בחשבון את התגלית החדשה עליה הכריזה איתקה היום, כמות עתודות הנפט והגז טבעי באיתקה וכמות המשאבים המותנים ברמות מסוג P2 ו- 2C עומדים על  כ-297.6 מיליון שווה ערך חביות נפט (MMBOE) (חלק החברה).
עידן וולס מנכ"ל קבוצת דלק, מסר לאחר התגלית: "זו בשורה מצוינות לקבוצת דלק ולאיתקה, במיוחד על רקע עליית מחירי הנפט והגז שאנו עדים לה במהלך השבועות האחרונים".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    דקל
    נוני 10/2021/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    טיסה נעימה המניה מס 1 בתל אביב
    סגור