השוק

מזרחי מאשר: מקפיא דיבידנדים, יחזור לחלק ברבעון הבא

תיק האשראי של הבנק עלה באופן חריג ב-13.4%; לאחר פרסום הדוחות הכספיים אומרים במזרחי שהוראות הפיקוח על הבנקים הביאו אותם להקפיא את חלוקת הדיבידנדים, שיחודשו ברבעון הבא. רווחי שיא של 1.1 מיליארד שקל
ניצן כהן | 
משה לארי מנכ"ל בנק מזרחי טפחות (צילום יחצ-אבשלום ששוני, מערכת אייס)
בנק מזרחי סיים את הרבעון הראשון של השנה עם רווחי שיא של 1.1 מיליארד שקל שמשקפים תשואה על ההון של 21.9%. היקף האשראי שחילק הבנק גדל ב-13.4% בהשוואה לרבעון הראשון של 2021.
 
הכנסות המימון של מזרחי זינקו ל-2.2 מיליארד שקל לעומת 1.9 מיליארד שקל ברבעון המקביל. היקף האשראי לציבור גדל ברבעון הראשון בסכום משמעותי של 11.5 מיליארד שקל. נכון לסוף הרבעון הראשון היקף האשראי שהעמיד הבנק ללקוחותיו מסתכם ב-283 מיליארד שקל לעומת 249.5 מיליארד שקל  בתום הרבעון הראשון של 2021. היקף המשכנתאות שנתן הבנק ללקוחותיו מסתכם ב-181 מיליארד שקל, עלייה של 14.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
מנכ"ל הבנק, משה לארי, אמר: "התוצאות המדווחות לרבעון הראשון של 2022, משקפות שיא של כל הזמנים: רווח נקי של 1,154 מיליון שקל ותשואה להון יוצאת דופן של 21.9%. גם בנטרול רווחי הון חד פעמיים של 279 מיליון שקל נטו, בגין מימוש נכסים, מציג הבנק רווח נקי ותשואה להון ראויים לציון, המצביעים על האצה במגמת הצמיחה המאפיינת אותו בשנים האחרונות, והתרחבות במרבית תחומי הפעילות".
 
"תנופת ההתפתחות, שחלה גם על רקע המשך השיפור בפעילות הכלכלית במשק ברבעון הראשון של השנה, באה לביטוי בסעיפי המאזן העיקריים, ובראשם האשראי לציבור שגדל בשיעור משמעותי של 13.4%, בהשוואה לרבעון המקביל ב-2021. בשלושת החודשים הראשונים של השנה צמח תיק האשראי ב-11.5 מיליארד שקל - עלייה של 4.2% בהשוואה לסוף 2021, המשקפת קצב גידול של 16.9% במונחים שנתיים. הצמיחה בתיק האשראי נרשמה הן במגזר המשכנתאות – ענף הממשיך להתאפיין בביקושים גבוהים ובביצועי שיא, והן במגזרים העסקיים. בהקשר זה ראוי לציין, כי מזרחי-טפחות נבחר לאחרונה לבנק מצטיין במדד הידידותיות של הבנקים לעסקים קטנים ובינוניים, מטעם משרד הכלכלה והתעשייה".
"בצד ההכנסות בלטה לחיוב עלייה של 16.3% בהכנסות המימון מפעילות שוטפת, שהסתכמו ברבעון הראשון ב-1,815 מיליון שקל, בהשוואה ל-1,560 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ההכנסות מעמלות הגיעו ל-520 מיליון שקל, לעומת 477 מיליון שקל ברבעון המקביל, גידול של 9.0%. מנגד, מצליח הבנק לשמור על ריסון בהוצאות ומציג עלייה מתונה של 3.5% בלבד בהוצאות התפעוליות והאחרות. אלו הסתכמו ברבעון הראשון ב-1,388 מיליון שקל, בהשוואה ל-1,341 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד. הודות לכך, מציג הבנק יחס יעילות איכותי של 48.8%, גם בנטרול רווחי ההון ממכירת נכסים".
 
"נכון לסוף הרבעון הראשון, עומדים יחסי ההון של הבנק בתנאים לחלוקת דיבידנד, בהתאם למדיניותו בנושא. לנוכח טיוטת הוראה שפרסם המפקח על הבנקים בחודש מרץ, לפיה הלוואות המיועדות לרכישת קרקע למטרות פיתוח או בנייה, בשיעור מימון העולה על 75% משווי הנכס הנרכש, ישוקללו במשקל סיכון של 150% במקום 100% – והעובדה שאם תהפוך לסופית תוחל ההוראה גם רטרואקטיבית, החליט הבנק כי בנקודת הזמן הזו עדיף שלא לחלק דיבידנד. זאת, על מנת לשמור על רמת הון מספקת, שתאפשר לו להמשיך בתנופת הצמיחה ולהתמודד באופן מיטבי עם הביקושים המוגברים לאשראי".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה