השוק

קרן פאגאיה בבשורה רעה למשקיעים: עוצרת את הפדיונות

קרן פאגאיה, שפועלת מטעמה של חברת הפינטק הישראלית פאגאיה, מודיעה לאחרונה למשקיעים כי לא יוכלו יותר למשוך כספים מיידית. מעתה הפדיונות יתאפשרו בתשלומים רבעוניים או חלקיים - זו הסיבה
מערכת ice |  2
השקעות (צילום shutterstock)
קרן פאגאיה, החברה הנכדה של חברת פאגאיה הישראלית, מודיעה היום (ראשון) למשקיעים שהם לא יוכלו למשוך פדיונות באופן מיידי בעקבות הביקוש הגובר למשיכות כאלו. מעתה יוכלו המשקיעים למשוך את הכספים באופן חלקי ובתשלומים רבעוניים.
לפי כלכליסט, החברה שלחה את ההודעה למשקיעים ביום חמישי האחרון ובו הודיעה להם על ההגבלה החדשה. מדובר במנגנון במסגרתו הכסף שהמשקיע מבקש לקבל חזרה עובר דרך חשבון אחר לפני שמגיע למשקיע, וכך ברגע ההעברה הראשונה הסכום אינו חלק מנכסי הקרן יותר. אם כן, הפדיונות יילקחו מתזרים מזומנים עתידי ולא מהנכסים הקיימים או ההון העצמי של הקרן.
כאמור, הקרן פועלת כחלק מחברת הפינטק הישראלית, אך היא  זמינה רק בשוק האמריקני. היא הוקמה בשנת 2018 וכיום היא מנהלת כ-4.7 מיליארד שקל. לצידה פועלות תחת החברה עוד שתי קרנות. קרן זו מגייסת כספים ממשקיעים ומשתמשת בהם כדי להעמיד הלוואות.
הסיבה לבקשות הגוברות של המשקיעים לפדות את הכספים נובעת כמובן מהמציאות המאקרו כלכלית בארה"ב ובעולם בכלל. העלאת הריבית פוגעת בנכסי סיכון ולכן משקיעים רבים מעדיפים להעביר את הכספי לקרנות בעלות סיכון נמוך יותר.
כזכור, בצל המשבר בשוק החברה האם נאלצה לפטר עובדים לאחרונה, 110 מהם מישראל.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רגע, זה לא אלה שהוציאו את הכסף מהארץ?
    טכנאי ביצים 04/2023/16
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מה קרה, בעיית ניהול כספים קלה אחרי המהלך האגרסיבי והחד צדדי? אני מקווה מאוד שהחבר'ה האלה לא יסמכו על כך שהציבור הישראלי יציל אותם בכספי המיסים שלנו, שיסמכו על מי שחשב שזה רעיון טוב לקחת צד פוליטי כחברה מסחרית. קחו דוגמה מבאד לייט ותלמדו מה לא לעשות. טיפשים.
    סגור
  • שונא מתנות יחיה
    משה 04/2023/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חלק מהם
    סגור