השוק

האוצר יעמיד הלוואות בערבות מדינה לעמותות בערבויות מופחתות

משרד האוצר הקים מסלולים חדשים בקרן ההלוואות בערבות מדינה; אחת ההפתעות בקרן היא שהיא תאפשר הלוואות לעמותות בתחום החינוך והרווחה בעלות מחזור נמוך וללא ערבויות אישיות של נושאי המשרה, ערבויות שנועדו להבטיח הוצאת כספים שבליבת מטרות העמותה
ניצן כהן | 
יהלי רוטנברג (צילום freepik, גלעד ארצי דוברות משרד האוצר)
החשב הכללי במשרד האוצר השיק היום (א') מסלולים נוספים שמאפשרים לקבל הלוואות בערבות מדינה משורה ארוכה של גורמים עסקיים שנבחרו במכרז. הקרן במקור הייתה אמורה לעודד השקעה בתעשיה, ופיתוח עסקים שמתקשים לקבל הלוואות מהמערכת "הרגילה" בשל הסיכון הרב או בשל היעדר ערבויות מתאימות.
בקרן המקורית היו מספר מסלולים למי שמקים עסקים בתחום החקלאות, התעשיה פסי ייצור חדשים וכן הלאה. אם כן, החשב הכללי במשרד האוצר הודיע היום (א') על פתיחת שלושה מסלולי הלוואות חדשים המיועדים להשקעה בפרויקטים של אנרגיה מקיימת, לאשראי לעמותות הפעולות בתחומי הרווחה, הבריאות והחינוך, וכן לעסקים בענף החקלאות. המסלולים החדשים יהיו פתוחים להגשת בקשות החל מיום 10 במאי 2023.

קרן ההלוואות בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים מנוהלת על ידי חטיבת המימון והאשראי באגף החשב הכללי במשרד האוצר במטרה להביא להגדלת היצע, זמינות וגיוון מקורות האשראי לעסקים קטנים ובינוניים בעלי מחזור שנתי של עד 100 מיליון שקל, המהווים מנוע צמיחה מרכזי במשק, זאת באמצעות מתן הלוואות בערבות מדינה במגוון מסלולים.
מסלול אנרגיה מקיימת - שגובש בשיתוף משרד האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה בהתאם לטיוטת הטקסונומיה הישראלית, מיועד עבור עסקים קטנים ובינוניים המעוניינים לבצע השקעה בפרויקטים המפחיתים את ההשפעה השלילית על הסביבה, באמצעות ייעול צריכת האנרגיה של העסק או מעבר לייצור אנרגיה ממקורות מתחשבים יותר. הלוואות במסלול זה יינתנו לתקופה של עד 12 שנים ועד להיקף של 90% מן ההשקעה הנדרשת. 
אחד החידושים במסלולים החדשים הוא מסלול עמותות חברתיות - המיועד עבור עמותות הפועלות בתחומי הרווחה, הבריאות והחינוך אשר להן מחזור כספי שלא עולה על 5 מיליון שקל בשנה, במטרה לסייע להן באשראי לטובת הון חוזר והשקעות. ההלוואות במסלול זה יינתנו עד לסכום של 250 אלף שקרל לתקופה של עד 5 שנים, עם בטחונות מופחתים וללא צורך בהעמדת ערבויות אישיות מטעם נושאי המשרה בעמותה.
מסלול חקלאים - שגובש בשיתוף משרד החקלאות, מיועד לעסקים בענף החקלאות אשר עוסקים במישרין בייצור תוצרת חקלאית טרייה בענף הצומח והחי ובעלי מחזור הכנסות של עד 25 מיליון שקל בשנה. ההלוואות במסלול זה יינתנו לתקופה של עד 10 שנים בסכום של מיליון שקל, וכפוף לרכישת פוליסת ביטוח כנגד נזקי ואסונות טבע לאורך כל תקופת ההלוואה על ידי הלווה ומיועדות לסייע לעסקים בענף החקלאות לביצוע השקעות לטווח ארוך והתמודדות עם צרכי תזרים מזומנים.
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "קרנות ההלוואה בערבות מדינה הן כלי סיוע עיקרי של המדינה לעסקים קטנים ובינוניים, אשר מהווים מנוע צמיחה מרכזי במשק. המסלולים החדשים פותחו על ידי אגף החשב הכללי במטרה לתת מענה לצרכים מיוחדים של עסקים ושל המשק. מסלול אנרגיה מקיימת מצטרף לשורת צעדים שמוביל אגף החשב הכללי לטובת התמודדות עם משבר האקלים, ובכלל זה הנפקת איגרת חוב ירוקה בשווקים הבינלאומיים, מעבר צי הרכב הממשלתי לרכבים חשמליים ועוד. אגף החשב הכללי במשרד האוצר מחויב לבחון ולמצות כל דרך במטרה לסייע לעסקים קטנים ובינוניים שמהווים מנוע צמיחה מרכזי במשק הישראלי".
מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, קובי בליטשטיין: "מדובר בצעד משמעותי נוסף הרותם את המגזר הפרטי ותומך בו במטרה לעמוד ביעדים הלאומיים שקבע משרד האנרגיה והתשתיות בהחלטות ממשלה להתייעלות באנרגיה ולייצור אנרגיה מתחדשת. צעד זה מצטרף לשורה של צעדים שקודמו בשנה שהאחרונה כגון, השקת הרפורמה בייבוא מכשירי חשמל, חובת הצגת דירוג אנרגיה לדירות ותמיכה בשלטון המקומי למעבר לאנרגיה מקיימת".
סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת המימון והאשראי, גיל כהן: "המסלולים החדשים שיצרנו בקרן מעודדים צמיחה כלכלית תוך צמצום השפעתם הסביבתית וקידום יעדיה החברתיים של מדינת ישראל. אנו רואים חשיבות רבה בגיוון כלי המימון הירוקים שמעניקה הממשלה כחלק מאסטרטגיה רחבה בפעילותה לשם התמודדות עם משבר האקלים ובמקביל קידום העסקים הקטנים והבינוניים. למסלולים אלו אפקט כפול בתרומה למשק הישראלי  כמו גם לסביבה ולחברה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה