אוכל
זה לא רק נראה טוב: גאלט אגסים עשיר שכל אחד יכול להכין
זה אחד מהקינוחים הכי לא מחייבים שיש. בצק פריך שעוטף את האגסים המבושלים בצורה חופשית וקלילה. אפס מאמץ ויש לכם קינוח שיגרוף מחמאות בלי סוף
יש רגעים במטבח שמצליחים ללכוד בתוכם את כל הפשטות והאלגנטיות של חומרי גלם משובחים. כזה הוא הגאלט אגסים של השף גיל אבירם – קינוח כפרי במראהו, אך עשיר בטעמים ובניחוחות שמשלבים מתיקות עדינה של אגסים בשלים עם עושר ארומטי של יין אדום וקינמון.
השימוש בבצק פריך שנאפה עד להזהבה, עוטף את האגסים בצורה חופשית ולא מחייבת, מה שמעניק לקינוח קסם נוסטלגי ותחושה ביתית במיוחד. השילוב בין פריכות הבצק לבין הרכות של האגסים המבושלים יוצר ביס מאוזן ובלתי נשכח, שמתאים לאירוח מרשים או פשוט לפינוק של שבת בבוקר לצד קפה מהביל.
מצרכים:
לאגסים:
7-8 אגסים קלופים, חצויים וללא הזרעים
בקבוק יין אדום
כוס סוכר
1 ליטר מים
שני מקלות קינמון
כפית מחית וניל
לאגסים:
7-8 אגסים קלופים, חצויים וללא הזרעים
בקבוק יין אדום
כוס סוכר
1 ליטר מים
שני מקלות קינמון
כפית מחית וניל
לבצק פריך:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח מנופה
מעט תמצית וניל
קורט מלח
ביצה 1
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח מנופה
מעט תמצית וניל
קורט מלח
ביצה 1

צילום: shutterstock
מתחילים עם הכנת האגסים:
בסיר מרתיחים יין אדום ביחד עם סוכר, מים, מקלות הקינמון ומחית וניל.
כשהיין רותח, מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את האגסים.
מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים ״אל דנטה״ (רכים אבל לא מדי)
מוציאים את האגסים החוצה ומקררים.
את היין ניתן לצמצם עד להפיכתו לסירופ.
בסיר מרתיחים יין אדום ביחד עם סוכר, מים, מקלות הקינמון ומחית וניל.
כשהיין רותח, מנמיכים להבה ומכניסים פנימה את האגסים.
מבשלים על אש נמוכה עד שהאגסים ״אל דנטה״ (רכים אבל לא מדי)
מוציאים את האגסים החוצה ומקררים.
את היין ניתן לצמצם עד להפיכתו לסירופ.
הכנת הבצק הפריך:
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר.
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר.
אופן הכנת הגאלט:
מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ולעובי של עד חצי ס"מ.
מסדרים את האגסים ממרכז הבצק והחוצה עד למרחק של כ-4 ס"מ מהקצה.
מתחילים לקפל את הבצק פנימה שקצהו מונח על האגסים בצורת פאי.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות , עד שהבצק משחים.
מוציאים החוצה, מקררים מעט ומגישים.
מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ולעובי של עד חצי ס"מ.
מסדרים את האגסים ממרכז הבצק והחוצה עד למרחק של כ-4 ס"מ מהקצה.
מתחילים לקפל את הבצק פנימה שקצהו מונח על האגסים בצורת פאי.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות , עד שהבצק משחים.
מוציאים החוצה, מקררים מעט ומגישים.
עוד ב-
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



