בעולם

הבית הלבן: טראמפ יכריע תוך שבועיים האם ארה"ב תתקוף באיראן

בימים האחרונים נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ רמז בכמה הזדמנויות שונות על כוונה אמריקנית להצטרף לתקיפות באיראן, אך הבית הלבן מבהיר כי טראמפ יקבל החלטה תוך שבועיים
מערכת ice | 
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי ח'אמנאי (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock, ויקיפדיה/ Khamenei.ir)
בימים האחרונים בישראל קיוו מאוד שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ יצטרף לתקיפות של מתקני הגרעין באיראן, לאחר שנתן הצהרות רבות בו טען כי הוא קרוב לקבל את ההחלטה. מתוך כך, בבית הלבן הבהירו הערב (חמישי) כי טראמפ יקבל החלטה בשבועיים הקרובים.
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, מסרה הצהרה רשמית שבה עדכנה כי הנשיא לשעבר והמועמד המוביל לנשיאות, דונלד טראמפ, צפוי להחליט בתוך שבועיים האם ארצות הברית תצטרף לפעולה הצבאית נגד איראן. לדבריה, ההחלטה תתקבל בהתאם להערכת המצב הדיפלומטית ולסיכוי להתקדמות במגעים עם המשטר בטהראן.
"יש לי הודעה ישירה מהנשיא", אמרה לוויט, "אני מצטטת: בהתבסס על כך שיש סיכוי משמעותי למשא ומתן שייתכן שיתקיים או שלא יתקיים עם איראן בעתיד הקרוב, אקבל את ההחלטה אם להצטרף או לא בתוך שבועיים".
לוויט אישרה כי התקיימו כבר שישה סבבים של מגעים עם איראן, שחלקם נעשו באופן ישיר וחלקם בדרכים עקיפות. היא הבהירה כי עמדת הנשיא נשארה עקבית לאורך שנים. "איראן לא תוכל להשיג נשק גרעיני. הנשיא הדגיש זאת במשך עשרות שנים כאזרח פרטי, כמועמד וכמנהיג".
הדוברת חידדה את עמדתו של טראמפ בנוגע להסכמי העבר עם טהראן. "זו בדיוק הסיבה שהוא התנגד להסכם הגרעין שיזם הנשיא אובמה. הנשיא הנוכחי השקיע מאמצים רבים ונקט בגישה גמישה כדי להגיע לפתרון דיפלומטי. אך האיראנים לא נענו לאזהרה שניתנה להם למשך שישים ימים. ביום שלאחר מכן ישראל פעלה צבאית. טראמפ יבחן את המצב ויחליט בקרוב".
לוויט הוסיפה כי כל הסכם עתידי עם איראן חייב לכלול הפסקה מוחלטת של העשרת אורניום. "הנשיא לא ישלים עם מצב שבו איראן תוכל להשיג נשק גרעיני. ההצעה האחרונה שהגישה ארצות הברית הייתה הצעה הגיונית, שקולה ומתקבלת על הדעת".
בתשובה לשאלה האם טראמפ מתבסס על מודיעין אמריקני בלבד או גם על מידע מישראל, אמרה לוויט כי מדובר בהערכה חד משמעית של ממשלת ארצות הברית. "זאת עובדה איראן מעולם לא הייתה קרובה יותר להשגת נשק גרעיני. הממשל שלנו מודע לכך ופועל בהתאם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה