בריאות

המסעדה האהובה בצפון נפתחת מחדש: הליקויים החמורים תוקנו

ד"ר אולגה ויניצקי, רופאת מחוז צפון, שחתמה בשבוע שעבר על צו הפסקה מינהלי למסעדת "פנינת יוקנעם", אזור תעשייה יוקנעם עילית, איפשרה את פתיחתה מחדש לאחר שתוקנו הליקויים
מערכת ice | 
מסעדה-אילוסטרציה (צילום unsplash)
בשבוע שעבר, הוצא צו הפסקה מינהלי למסעדת "פנינת יוקנעם", אזור תעשייה יוקנעם עילית זאת בעקבות ביקורת שנעשתה במקום לאור קבלת תלונה על תחלואה. במקום נערכה ביקורת תברואית ע"י מפקח לבריאות הסביבה מלשכת בריאות נפת יזרעאל והויטרנר הרשותי שהביאה לסגירתה, היום (ראשון) לאחר שתוקנו כל הליקויים, היא נפתחת מחדש.
על פי הממצאים שנדרשו תיקון: "המצב התברואי, התחזוקתי והטכנולוגי של העסק אינו עומד בדרישות חוק רישוי עסקים ואינו עומד בדרישות תקנות רישוי עסקים ואינו עומד בדרישות מפרט אחיד 4.2 א' מסעדה לרבות משלוח מזון ולרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום ושאינו עסק שעיקר פעילותו הגשת משקאות משכרים לצורך צריכה במקום ההגשה ומהווה סכנה מידית ומוחשית לבריאות הציבור וזאת כמפורט בדו"ח הפיקוח מיום 28.6.23".

במכתב הסגירה צוין: "בעסק התגלו בין היתר, הממצאים החמורים כמפורט להלן : א. וונטות יציאת אדים ושמן מהמטבח למחסן מלוכלכות ומטפטפות שמן. ב. תקרת המטבח מלוכלכת ועם נקודת שמן. ג. פחי זבל ברחבי המטבח והמחסן פתוחים ללא מכסה. ד. נמצאו במקרר "ירקות לפני שטיפה" וירקות שטופים וחתוכים יחד. ה. בחלק מהמקררים לא נמצאו מדי טמפרטורה. ו. מקרר ההפשרה נמצא מלוכלך מאוד עם עובש על הגומחות ועובש בכל פנים המקרר".
עוד צוין: "ז. אין עמדת שטיפה וחיטוי לירקות ואין חומר שטיפה וחיטוי כלל. ח. אין עמדות עבודה מסודרות לטיפול בבשר ישנה עמדה אחת שנראה במהלך הביקורת הכנת קבב בשר טחון ודגים מופשרים באידוי שולחן עבודה נדרש 3 עמדות לבקר , דגים ועוף. . 440 ט. בשר שווארמה להגשה היה בטמפרטורה של י. נמצאו מוצרים לאחר בישול וטיפול טרמי במקרר ובמקפיא ללא רישיון או אמצעים מתאימים לביצוע פעולה זו. יא. במהלך ביקורת זו נמצאו מוצרי בשר ועוף פגי תוקף. ג. הוטרינר הרשותי השמיד את מוצרי הבשר והעוף". לאחר שכל אלו תוקנו, המקום נפתח שוב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה