משפט

מפלה לנתניהו: הסירוב של המועמד מטעמו לתפקיד הבכיר

מנכ"ל משרד החוץ עדן בר טל הודיע לרה"מ כי לא ייענה להצעתו להתמנות לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה: "מגבלות משמעותיות" 
מערכת ice |  1
בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
מנכ"ל משרד החוץ, עדן בר-טל, הודיע היום (שלישי) לראש הממשלה נתניהו כי לא ייענה להצעתו להתמנות לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה. בר-טל כתב לראש הממשלה כי, "לאחר עיון בעמדת הייעוץ המשפטי לממשלה ולנוכח המגבלות המשמעותיות שהוצגו במסגרתה באשר להיקף הסמכויות שיינתנו לי ככל שתוטל עליי המשימה, הגעתי למסקנה כי במסגרת זו לא ניתן למלא את התפקיד כנדרש". בר-טל הוסיף כי, "בנסיבות אלה אני מבקש שלא להטיל עליי את תפקיד ממלא מקום נציב שירות המדינה".
כזכור, לאחר סיום כהונתו של רואי כחלון נתניהו הודיע בשבוע שעבר על מינויו של בר-טל לתפקיד. ההודעה הגיעה יומיים לאחר שבג"ץ פסל את מתווה הממשלה למינוי נציב שירות מדינה קבוע. רה"מ מינה את בר-טל לחודש ימים. היועמ"שית פרסמה לאחר מכן חוות דעת כי, "הטלת התפקיד נעשתה שלא בהתאם להוראות הדין. ככל מינוי אחר שנעשה שלא כדין, היא אינה בת תוקף משפטי, כל עוד לא יושלם הליך ההיוועצות הסטטוטורי המתחייב". 
בתוך כך, ועדת השרים לענייני חקיקה קידמה היום הצעת חוק שבחירת נציב שירות המדינה תתבצע ללא חובת מכרז או הליך תחרותי. בנוסף, ראש הממשלה יוכל למנות לתפקיד נציב זמני-בתנאי שזו תקופה שלא עולה על חצי שנה, כשלממשלה יש אפשרות להאריך את הכהונה. ההצעה תקודם במליאת הכנסת בשלב הקריאה הטרומית. 
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה פרסמה זמן לא רב לאחר מכן את חוות דעתה על ההצעה כי, "הצעת החוק בעניין נציב שירות המדינה נועדה לאפשר מינוי של נציב שלא ישמור על ההפרדה המתחייבת בהפעלת סמכויותיו מהצרכים הפוליטיים של הדרג הנבחר". 
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זיוף פתקי הצבעה בבחירות לכנסת ה-25 תגובתי לעדן ברטל
    נפתלי גור אריה עו"ד 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פתקי הצבעה שהודפסו במדפיס הממשלתי להפצתם בקלפיות בבחירות לכנסת ה-25 המכהנת היו מזויפים. כהגדרת זיוף בחוק העונשין. המעסיק הישיר של המדפיס הממשלתי הוא נציב שרות המדינה והיה אז הרשקוביץ. המדפיס הממשלתי הוא יח' סמך במשרד האוצר. פתקי ההצבעה המזויפים הודפסו עבור מפלגות הליכוד, המחנה הממלכתי, יש עתיד. לפיכך תוצאות הבחירות לכנסת ה-25 בטלות וכך גם הבחירות. נציב שרות המדינה הרשקוביץ נושא באחריות מעביד ישירה אישית כלפי המדפיס הממשלתי שהוא - הנציב - מעסיקו . את הזיוף בפתקים ביצעו מקצוענים מן המעלה הראשונה.
    סגור