נדל"ן ותשתיות

המדריך המלא: איך תוכלו להתאים את המקלט לילדים?

את ההפוגות בין האזעקות יש לנצל כדי להכין את המרחב המוגן לאפשרות של שהות ממושכת, ולפנות ממנו ציוד שאין בו שימוש רצוי. איך יורדים במדרגות בבטחה? למה חשוב לפנות את הדרך לממ"ד? וגם: מה ניתן לעשות בזמן הרב שבו נמצאים בבית?
מערכת ice | 
מקלט (צילום פלאש 90/ מרים אלסטר, shutterstock)
מדינת ישראל עוברת ימים לא פשוטים ובתוך כך, עלינו ההורים לדאוג לילדינו, לספק עבורם תחושת ביטחון, לענות להם על שאלות קשות, לתרגם למענם את המצב באופן המיטבי ככל האפשר, ולספק תעסוקה לצד יצירת שגרה חדשה במצב מלחמה. ארגון בטרם לבטיחות ילדים נרתם מהעורף.
ארגון בטרם לבטיחות ילדים שולח תנחומים למשפחות במתקפת הטרור, תוך איחולי החלמה מהירה לפצועים, החזרתם בשלום של השבויים והנעדרים וחיזוק ידיהם של כוחות הביטחון. יחד ננצח. להלן מדריך הסוקר את הפעילויות שניתן לעשות יחד עם הילדים מבלי לצאת מהבית ובו בזמן לוודא שבטיחות הילדים אינה נפגעת.
 
בערים ויישובים רבים בארץ נשמעים מעת לעת אזעקות שקוראות לנו להיכנס במהירות למרחב המוגן ולשהות בו לזמן מה. חשוב לעצור ולבחון כיצד אפשר להפוך את חדר הממ"ד או המקלט למרחב בטוח ונעים:
  1. מפנים את הדרך לממ"ד כדי לשמור על נתיב פתוח. מזיזים חפצים שאינם נחוצים, כגון רהיטים, נעליים, שטיחים וכל דבר שאפשר להיתקל בו בעת הריצה לממ"ד. 
  2. את ההפוגות נצלו כדי לסדר את המרחב המוגן: כדאי להתאים אותו לשהייה ממושכת של ילדים ואפילו של הכלב או החתול. מכינים לילדים פינות משחק וספרים. זכרו שכולם נמצאים יחד במרחב ולכן חשוב לוודא שבמשחקים של הגדולים אין חלקים קטנים שעוללים להיות מסוכנים עבור הילדים מתחת לגיל 3.
  3. אם יש כונניות ושידות מעל 75 ס"מ, מקבעים אותן לקיר. אם יש ציוד שאין בו שימוש רצוי לפנות אותו מהמרחב המוגן. כגון כלי עבודה, חומרים רעילים, ארגזים עוד. 
  4. בזמן ירידה במדרגות, מחזיקים את הקטנטנים על הידיים, במידת הצורך בקשו עזרה מהשכנים או מאדם אחראי שנמצא בקרבתכם.
מה אפשר לעשות יחד עם הילדים בזמן הרב שאנו נמצאים בבית?
זמן יצירה
מטפלים רבים ממליצים על הכנת יצירות, ציורים וצביעה כמקור להרגעה, ואנו איתם. אפשר לצייר על דף, אפשר להדפיס ציורים, ואפשר להיעזר בחוברות צביעה (כן, גם לכם ההורים). את הציורים שהילדים מכינים אפר לתלות יחד איתם במרחב המוגן ולקשט אותו.
משחקים בחלל הבית.
ניתן להגדיר לילדים מרחב בבית בו הם יכולים לשחק. את המרחב הזה נקו מחפצים שעוללים להיות מסוכנים לילדים, כגון אגרטל, קנקן מים, שולחן עם קצוות חדים ועוד. חסו שקעי חשמל והרחיקו מטענים וחוטים חשמל מהישג ידם. 
חומרי ניקוי ותרופות מאחסנים במקום גבוה או בארון נעול הרחק מהישג ידם. 
 
בישולים
אנחנו תמיד בעד בישול עם הילדים. הזמן המשותף בבית, על אף הנסיבות, מאפשר זמן גיבוש משפחתי, יצירת חוויות ואפילו זכרונות טובים. כמה דברים שילדים יכולים לעשות לבד, בהשגחתכם.
הילדים הקטנים יכולים לשטוף וקלוף פירות וירקות, לשפוך לקערה, לערבב, ללוש, למרוח ממרחים, לשבור ביצה, להשתמש בחותכנים ו"לקשט" אוכל. 
הילדים הגדולים יותר יכולים לעזור בהכנת האוכל ממש, עד שלב השימוש באש. מגיל 10 הם יכולים להדליק את הגז או להשתמש בתנור, אחרי הדרכה ובהשגחת מבוגר.
יציאה לחצר
אם יש לכם חצר או מרפסת ניתן לתת לילדים לשחק שם, הקפידו לשבת יחד איתם במרפסת או בחצר במרחק נגיעה וללא הסחות דעת. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה