מדדים ומחקרים
הנדל"ן בישראל בנקודה בעייתית: "סכנה למשבר בשוק המשכנתאות"
רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו, הגיב לעליית מחירי הדיור בישראל: "השילוב הקטלני של ריבית בנק ישראל והגדלת המע"מ גרמו לא רק לתדלוק מחירי הנדל"ן, אלא גם לזינוק ללא תקדים בנטילת משכנתאות, 93 מיליארד ב-2024 מתוך זה 14 מיליארד רק בדצמבר. ב-2025 צפוי לא רק המשך זינוק ברמות המחירים" ומה חושבים אנשי הנדל"ן?
בכירי הנדל"ן בישראל סיפקו תגובה נחרצת למדי בנוגע מדד מחירי הדיור שעלה בדצמבר ב-0.6 אחוזים, זאת למרות שהמדד הכללי ירד ב-0.3 אחוזים. מחירי הדיור עלו ב-2024 ב-7 אחוזים בקירוב וכעת נראה ששוב הצרכן הישראלי יסבול מכך.
רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו: "השילוב הקטלני של ריבית בנק ישראל והגדלת המע"מ גרמו לא רק לתדלוק מחירי הנדל"ן, אלא גם לזינוק ללא תקדים בנטילת משכנתאות, 93 מיליארד ב-2024 מתוך זה 14 מיליארד רק בדצמבר. ב-2025 צפוי לא רק המשך זינוק ברמות המחירים, אלא גם סכנה ממשית למשבר בשוק המשכנתאות!".
צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת מ.אביב: "המפתח היחידי לבלימת עליית מחירי הדיור הינו הגדלה משמעותית של היצע הדיור באמצעות הגדלת ההיתרים להתחדשות עירונית. ב-2024 היה אכן גידול לכ-30 אלף, אולם הוא עדיין רחוק מלהיות מספק. כמו כן חשוב לזכור כי למרות התקפות הטילים במלחמה ולמרות התרחיש של רעידת אדמה גדולה, עדיין רק כ-30 אחוזים מהדירות בישראל מצוידות בממ"דים!".
אדריכלית מיכל שרבט, בעלת משרד אדריכלים מומחה בתכנון מגורים, התחדשות עירונית ועירוב שימושים: "העקב אכילס שמנע במשך שני עשורים זינוק בהיצע התחלות הבנייה והשפיע על הזינוק במחירי הדיור, היה בעובדה שלא מוצה כלל הפוטנציאל הגלום בעירוב שימושים נרחב, שיאפשר לא רק שילוב מגורים, משרדים ומסחר, אלא גם את כל מוסדות הציבור והצרכים בכלל של הדיירים. פעולה שכזו תמצה טוב יותר את זכויות הבנייה, תגדיל את ההיצע ותבלום את עליית מחירי הדיור!"
עוד ב-
אמיר רוזנבלום, יועץ ניהול ואחזקת מבנים ונכסי משקיעים ובעלי עידן ש.נ.י: "ההיסטוריה הנדל"נית שלנו מלמדת כי כל עוד קהל המשקיעים בכלל, ומשקיעי חו"ל בפרט, מדיר את רגליו משוק הדיור, השוק ממשיך לקרטע. לצערי איני רואה מצב שבו המשקיעים יחזרו, כל עוד קיים המצרף של ריבית גבוהה, העלאת מע"מ, העלאת מס הרכישה ומס יסף על מכירת דירות!"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.שרק ימשיך לעלות ככה הקריסה תהיה יותר חזקה (ל"ת)שלום 01/2025/20הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.די עם פמפום הנדל"ןאבסורד 01/2025/18הגב לתגובה זו0 0ממש אבסורד..ריבית נמוכה, המחירים עולים, ריבית גבוהה המחירים עולים..אז תחליטו מה יוריד ביקושים ומחירים ??? אז עכשיו הקשקוש של עירוב שימושים יוריד מחירים ??? כל עוד הציבור קונה בכל מחיר המחירים יעלו. האמת שהתמורה האיכות של הדירות רק יורדת..היזמים מאלצים את האדריכלים לתכנן דירות קטנות..דוחסים 5 חדרים בשטח של 4. מוצר יקר בטח לאיכות התמורה שהציבור מקבל.סגור
-
3.ממש תורה מסינישמואל 01/2025/16הגב לתגובה זו15 0לא מאמין לאף קבלן! מאיזה כסף אנשים יקנו בדיוק? המחירים הולכים להתרסק לדעתי .סגור
-
2.ריבית גבוה אמורה להוריד ביקושיםהכל הפוך כאן 01/2025/16הגב לתגובה זו10 0לא ברור לי הפלא הזה .זכור לי אפילו שאותו רוני התראיין בכתבה וטען שהריבית הגבוה גורמת לרוכשים לברוח..אז איך המחירים עולים ? רוב הרוכשים הם מדיור למשתכן ועסקאות פריסייל. ועירוב השימושים זה צרה צרורה שרוב הציבור לא מבין אותה . עלויות הניהול ותחזוקה ואין הפרדת מערכות..גניבת מים וחשמל שלמסחר ותעסוקה..והשתת תשלומים על דיירי המגורים. זה רק חלק מהסיפור . על כל הדברים האלה המתכננים החכמים במינה התכנון לא חושבים. כאן זה תרבות של מזרח תיכון לא של שוויץסגור
-
1.אותי מעניין איך לכולם יש כסף לשלם את רמותישראלי מודאג 01/2025/16הגב לתגובה זו10 12המחירים האלו ורק לי יש בעיה של תזרים..סגור
-
המון עובדים בהייטקיוני 01/2025/16הגב לתגובה זו1 10וגם אנשים עובדים ב 2 עבודותסגור
-
משכנתאותנורד 01/2025/16הגב לתגובה זו11 0מהלואותסגור



