כסף וצרכנות

מיליוני ישראלים בידיים של 10 חברות: מכרז הסיבים הוכרע

10 חברות התקשורת הזוכות במכרז יפרשו תוך שנה ושלושה חודשים סיבים אופטיים ב-330 יישובים בפריפריה וקרוב ל-300 אלף משקי בית. המכרז הבא צפוי להתפרסם במחצית השנייה של שנת 2022. החברות הזוכות: אינטרנט רימון, פרטנר, IBC, נורקום, לניר, שיטה, אשד, דש אלירן, נקסטרום וטלראן
מערכת ice | 
סיבים אופטיים (צילום freepik)

משרד התקשורת מפרסם היום (רביעי) את התוצאות הסופיות של מכרז התמרוץ. בתום השלב השני של הליך התמחור הגיע לסיומו מכרז התמרוץ הראשון, כשבסך הכל זכו החברות המתחרות בכ-287 אלף משקי בית ב-330 יישובים בסבסוד ממוצע של כ-285 שקלים למשק בית. פרישת האזורים הזוכים צפויה להתחיל מיד עם תיקון רישיונות החברות ועל פי תנאי המכרז צפויה הפרישה להסתיים במהלך שנת 2023. כך, תוך שנה ושלושה חודשים 60% מאזורי התמרוץ יהיו פרושים בסיבים אופטיים.

למכרז ניגשו 10 חברות כאשר בתום ההליך המכרזי זכו כולן בהצעה אחת לפחות, כמפורט להלן: החברה שזכתה במספר משקי הבית הרב ביותר היא חברת אינטרנט רימון ישראל בע"מ אשר זכתה בכ-121 אלף משקי בית ב-137 אזורים. נורקום תקשורת בע"מ עם כ-56.7 אלף משקי בית ב-38 אזורים. איי.בי.סי איזראל ברודבאנד קומפני (IBC) בע"מ עם כ-53.9 אלף משקי בית ב-92 אזורים. שיטה הנדסה ותשתיות תקשורת בע"מ עם כ-23.7 אלף משקי בית ב-113 אזורים. פרטנר פתרונות תקשורת נייחים (ש.מ.) עם כ-12 אלף משקי בית ב-35 אזורים.
 



אשד ניהול תכנון וביצוע בע"מ עם כ-5.7 אלף משקי בית ב-10 אזורים. דש אלירן אלקטרוניקה בע"מ עם כ-5.5 אלף משקי בית ב-23 אזורים. לניר תקשורת בע"מ (אקספייבר) עם כ-3.7 אלף משקי בית ב-5 אזורים. נקסטקום בע"מ עם כ-3.6 אלף משקי בית ב-11 אזורים. טלראן תקשורת 1986 בע"מ עם כ-1.4 אלף משקי בית ב-10 אזורים. 

האזורים שזכו במכרז הם אזורים בהם פרישת הסיבים לא כדאית כלכלית וחברת בזק בחרה שלא לפרוש בהם סיבים. לחברות הזוכות במכרז יינתן פרק זמן של שנה ושלושה חודשים מיום בו יתוקן רישיונן, להשלמת חובות הפרישה ולכן הצפי הוא לפרישה מאסיבית בשנת 2022, שתקרב את מדינת ישראל ליעד הנגשה של 70% ממשקי הבית, כאשר בשנת 2023 צפוי היעד לעמוד על 85% ממשקי הבית ואף יותר. משרד התקשורת יחייב את החברות הזוכות במכרז לספק למתחרותיהן שירות סיטונאי על גבי הרשת שתיפרש על ידן ולהציע שירותים לצרכנים, ובכך לקדם תחרות באזורי התמרוץ.
במסגרת מתווה הסיבים הקבוע בחוק שעבר בכנסת בדצמבר 2020 הוקמה קופת התמרוץ שאליה מופקדים 0.5% מהכנסות חברות התקשורת בשנה. בשנת 2021 הכנסות אלו עמדו על כ-84 מיליון ש"ח. כ-98% מסכום זה יחולק לחברות הזוכות במכרז כמענקים לסבסוד עבור פרישת הרשת המתקדמת באזורי התמרוץ (כל אזורי התמרוץ כוללים כ-18% ממשקי הבית בישראל ואזורי התמרוץ הזוכים מהווים כ-10%).
האינטרנט המהיר והטכנולוגיה המתקדמת מהווים מנוע צמיחה משמעותי בפיתוח המשק והכלכלה במדינות רבות ברחבי העולם. מחקרים שנעשו במדינות בהן נפרשה רשת מתקדמת מבוססת סיבים אופטיים הראו כי בעקבות הפרישה חל גידול בתמ"ג ובפריון וצומצמו פערים כלכליים-חברתיים. המכרז הנוכחי הוא ראשון מתוך סדרת מכרזים שמטרתם לחבר את כל אזורי התמרוץ לרשת מתקדמת.
שר התקשורת, יועז הנדל: "אנחנו שמחים לבשר היום על החברות הזוכות במכרז ומאחלים להן הצלחה רבה. קופת התמרוץ הוקמה במסגרת מתווה הסיבים, כדי לדאוג שאף יישוב מרוחק ואף מגזר לא יישארו מאחור. קופת התמרוץ היא הפרחת השממה ב-2022. תשתיות מתקדמות ואינטרנט מהיר ביישובי הפריפריה, במגזר החרדי ובמגזר הערבי קריטיות לצמצום הפערים, והשתלבות בחברה ובכלכלה הישראלית. תוצאות המכרז הן בשורה מדהימה לפריפריה: שליש מכלל האיזורים הזוכים הם במגזר הערבי".
"תוך כשנה כ-97% מבתי האב באזורי התמרוץ במגזר החרדי יהיו נגישים לאינטרנט מהיר. כמעט כל איו"ש תיפרש בעקבות המכרז והפרישה שם תעמוד על קרוב ל-90% ממשקי הבית באיזורי התמרוץ. לפי חוק התקשורת ניתנה לי הסמכות לתעדף  במכרז אזורים מסוימים והחלטתי לתת קדימות לאזורי הגבולות ובעקבות כך כ-70% מאזורי הגבולות ייפרשו. מדובר בלא פחות ממהפכה חברתית וכלכלית שתהווה מנוע צמיחה למשק כולו וככל שהחברות הזוכות יצליחו יותר במשימה, מדינת ישראל כולה תרוויח".

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה