השוק

כלכלת יפן בשינוי משמעותי: הבנק המרכזי במהלך דרמטי

לראשונה מאז שנת 2007, הבנק המרכזי של המדינה העלה את הריבית וביטל את השליטה שלו על תנועות האג"ח הממשלתיות. עד כה הבנק התערב בשוק כדי לא לאפשר חריגה מ-1% תשואה על האג"ח היפניות ל-10 שנים: "בהתחשב בתחזית הנוכחית לפעילות הכלכלית ולמחירים, מעריכים כי התנאים הפיננסיים הנוכחיים יישארו זמן מה"
מערכת ice | 
בורסת יפן (צילום shutterstock, freepik)
לראשונה מאז שנת 2007, הבנק המרכזי של יפן העלה את הריבית וביטל את השליטה שלו על תנועות האג"ח הממשלתיות. הבנק היפני, בראשות הנגיד קאוזו אואדה (Kauzo Udea) העלה הבוקר את הריבית מרמה שלילית של 0.1%- לרמת 0 – המשטר המוניטרי של ריבית שלילית שלט במדינה מאז 2016.
לאחר ההחלטה, אין עוד בנק מרכזי בעולם עם ריבית שלילית. בבנק היפני עברו לריבית שלילית כבר ב-2016, זאת כחלק מהמאמצים לעודד בנקים להגדיל את ההלוואות במטרה לתמרץ הוצאות ולבלום את הסיכונים להאטה כלכלית.  במקביל החליט היום הבנק כאמור, שלא להגביל את התנועות באג"ח הממשלתית ל-10 שנים.
 
על פי הדיווח ב"כלכליסט", עד כה הבנק התערב בשוק כדי לא לאפשר חריגה מ-1% תשואה על האג"ח היפניות ל-10 שנים – ועד לפני כמה שנים המגבלה הזו היתה מצומצמת עוד יותר, 0.5% לכל כיוון. הבנק הדגיש כי הוא ימשיך לרכוש אג"ח ממשלתיות בהיקפים דומים של 6 טריליון ין (40 מיליארד דולר) בחודש, אך לא מתוך צורך להגביל את התנועות אלא על רקע הצריכה הפרטית שעדיין מקרטעת.
במקביל, הדגיש, הוא יפסיק לרכוש אג"ח של קרנות נדל"ן ויצמצם בהדרגה את רכישות האג"ח הקונצרניות, עד להפסקה מלאה בעוד שנה. בחודשים האחרונים גובר האמון של המשקיעים בכלכלה היפנית. כך, בחודש שעבר טיפס מדד ניקיי 225 לרמתו הגבוהה ביותר מזה 34 שנים.
עם זאת, בבנק ציינו כי היציאה מריבית שלילית לא בהכרח מסמלת את תחילתה של תקופה של העלאות ריבית תכופות ומהירות. "בהתחשב בתחזית הנוכחית לפעילות הכלכלית ולמחירים, בבנק המרכזי מעריכים כי התנאים הפיננסיים הנוכחיים יישארו לעוד זמן מה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה