השוק
מטא, מיקרוסופט, אמזון ואלפבית ישקיעו כ-320 מיליארד דולר ב-AI
אמזון, מטא, מיקרוסופט ואלפבית ישקיעו כ-320 מיליארד דולר על טכנולוגיית בינה מלאכותית ובניית מרכזי נתונים בשנת 2025, מדובר בגידול של 30% ביחס לשנה שעברה. ענקית הטכנולוגיה שהציגה את תוכנית ההוצאות השאפתנית ביותר היא אמזון
ענקיות ההייטק אמזון, אלפבית, מטא ומיקרוסופט ישקיעו כ-320 מיליארד דולר בטכנולוגיית בינה מלאכותית ובניית מרכזי נתונים בשנת 2025. ההשקעות של ארבע החברות האמריקאיות בתחום ה-AI משקפות עלייה של 30% ביחס לשנת 2024.
על פי הפרסום של אתר החדשות THE ECONOMIC TIMES, תוכנית זו הינה תולדה של שיחות שקיימו המנכ"לים של חברות ההייטק האמריקאיות בתחילת השנה אשר נמשכו גם בשבועיים האחרונים. מהלך זה יסייע לענקיות הטכנולוגיה להתמודד עם התחרות הרבה הקיימת בשוק הבינה המלאכותית.
אמזון, אלפבית, מטא ומיקרוסופט הזרימו כבר מיליארדים רבים של דולרים לפרויקטי בינה מלאכותית לאחר השקת פלטפורמת ה-ChatGPT בשנת 2022. ארבע ענקיות הייטק מעוניינת להרחיב את מרכזי הנתונים שלהן עם יחידות עיבוד גרפיות רבות של חברת אנבידיה ואף לקדם את הדגמים שלהן.
על פי הדיווח של אתר החדשות CNBC, אמזון הציעה את תוכנית ההוצאות השאפתנית ביותר, כאשר מטרתה להוציא 100 מיליארד דולר. נזכיר, בשנה שעברה השקיעה חברת אמזון 83 מיליארד דולר בתחום ה-AI. אנדי ג'סי, מנכ"ל חברת אמזון, הדגיש במהלך שיחת הרווחיים של החברה, אשר נערכה ביום חמישי האחרון, כי הכסף יושקע בעיקר בטכנולוגיית AI עבור חטיבת שירותי האינטרנט שלה.
חברת הטכנולוגיה אלפבית, אשר חברת הבת שלה היא גוגל, מתכוונת להוציא מכיסה 75 מיליארד דולר השנה, זאת כאשר 16 מיליארד דולר עד 18 מיליארד דולר צפויים ברבעון הראשון.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



