השוק

ספרד תחזור לרכוש ציוד צבאי מישראל: זו החברה שתרוויח מהמהלך

לאחר שהצהירו כי ינתקו קשרים עם ישראל בעקבות הלחימה בעזה, הממשלה בספרד החליטה להשלים עסקה עם חברה ביטחונית ישראלית בהיקף של 768 מיליון אירו; "לתעשייה הלאומית אין כיום יכולת מספקת לייצר ולספק את המערכות הנדרשות"
מערכת ice |  2
צילום shutterstock
למרות הצהרות פומביות מצד בכירי הממשל הספרדי בדבר ניתוק הקשרים הביטחוניים עם ישראל, ספרד אישרה היום (שלישי) מחדש עסקת רכש עם חברת "אלביט מערכות" הישראלית, בהיקף כולל של כ-768 מיליון אירו. מדובר בהצטיידות במערכת תקשורת רדיו טקטית (SCRT) לצבא הספרדי, שכבר החלה בפועל ונמצאת בעיצומה.
לפי הפרסום באתר "אל מונדו", השלב הראשון של ההצטיידות כולל תקצוב בסך 350 מיליון אירו בתקציב הביטחוני של 2025. במסגרת העסקה הכוללת, אמור הצבא הספרדי לקבל 11,000 מכשירי רדיו, מתוכם 1,500 כבר נמסרו, ו-3,500 נוספים צפויים להימסר במהלך השנה הקרובה.
העסקה המתמשכת הוקפאה בעבר בעקבות לחצים פוליטיים מבית. מפלגות שמאל קיצוני בממשלה הספרדית דרשו ניתוק מיידי מקשרים עם התעשייה הביטחונית הישראלית בשל הלחימה בעזה, ואף איימו לפרוש מהממשלה אם לא תבוטל ההתקשרות. בעקבות הלחץ הפוליטי בוטלה באותה עת עסקה אחרת לרכישת תחמושת חיה מישראל, ונמסרו הצהרות תקיפות מצד בכירים בספרד על הקפאת עסקאות ביטחוניות עם ישראל.
אך כעת, על רקע מחויבותה של ספרד להגדלת הוצאות הביטחון כחלק מהתחייבותה לברית נאט"ו, פרסמה הממשלה "צו מלכותי" חדש בו נקבע כי יש לרכוש את מערכות הרדיו של "אלביט מערכות" בשל חוסר יכולת של התעשייה המקומית לספק פתרונות מקבילים. במשרד התעשייה הספרדי ציינו כי "לתעשייה הלאומית אין כיום יכולת מספקת לייצר ולספק את המערכות הנדרשות" וכי יש "לגשר על הפערים הטכנולוגיים באמצעות רכש זמין בשוק".
במסגרת העסקה, מרבית הייצור של הציוד יתבצע בתוך ספרד, תוך הישענות על טכנולוגיה ישראלית מוכחת. המכשירים ייוצרו במפעלים מקומיים, כחלק ממאמץ ספרדי להשיג שליטה רחבה יותר על שרשראות האספקה הביטחוניות.
הצו הרשמי מדגיש את שאיפת משרד הביטחון הספרדי להגיע בעתיד ליכולת עצמאית בייצור מכשירי רדיו SDR מתקדמים, אך מבהיר כי נכון לעכשיו אין תחליף מתאים לטכנולוגיה הישראלית, שזכתה לאמון בזכות מומחיותה והיקף פעילותה הבינלאומי.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    טיפשות!!! לא לתת להם!!! לא בוטח בהם וגם לא מגיע להם. (ל"ת)
    רן 07/2025/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    אפשר למכור להם ביפרים? לכוון אותם לחג המולד
    ציון 07/2025/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ספרד צריכה להתפרק ולהיחרב.
    סגור