השוק

פייזר הודיעה על חיסון לקורונה, הבורסות בעולם מגיבות בעלייה

ענקית התרופות האמריקאית הודיעה כי פיתחה חיסון יעיל לנגיף וכי תוכל לספק כבר השנה מיליוני חיסונים. מניית החברה זינקה ומשכה אליה למעלה את כל הבורסה. נתניהו: התקדמות חשובה, פועל להביא את החיסון בהקדם
יהודה לוינגר | 
תרופה (צילום PIXBAY)
חברת התרופות "פייזר" הודיעה היום (שני) כי כי בבדיקות הראשונות שערכה לחיסון נגד הקורונה, התקבלו תוצאות יעלות ב-90% מהמקרים. החיסון נוסה עד כה בכמעט 44 אלף איש ב-6 מדינות שונות ולא נמצאו בעיות בבדיקות.
בתוך כך נערכת חברת התרופות להגיש אישור חירום ממנהל התרופות האמריקני (FDA) לשימוש בחיסון כבר בחודש הבא. באם יינתן האישור, מעריכים בפייזר כי החברה תוכל לספק מיליוני מנות עד סוף 2020 וכ-1.3 מיליארד עד סוף השנה הבאה. על פי הדיווחים ברשתות האמריקאיות, החיסון יינתן בחינם לכל אזרח אמריקאי.
 פייזר פיתחה את החיסון עם חברת BioNTech (בינוטק) הגרמנית והחברה כרגע בשלבי המחקר האחרונים. החיסון למעשה בדרך של הזרקת חלבונים שונים לגוף שמדמים נגיף קורונה ובכך גורמים לגוף לייצר נוגדנים שינטרלו את הנגיף.
מאז הודעת פייזר, מניית החברה זינקה ב-13% בטרום המסחר בניו-יורק, ואילו מניית השותפה שלה ביונטק עולה בשיעור של לא פחות מ-28%. עליות נרשמו גם במדד הדאו ג'ונס שזינק ב-5%, וגם בבורסה הישראלית נרשמו עליות, כאשר מדד ת"א עולה בשיעור של 3% ואילו מדד 125 בשיעור של 2.5%. 
נתניהו: עובד על הבאת החיסון במרץ רב עם מנהיגי העולם
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגיב להודעת ענקית התרופות "פייזר", וכתב: "שמח לשמוע על כך שהחיסון שפיתחה חברת 'פייזר' יעיל ב-90% מהמקרים. התקדמות חשובה!".
לדבריו, הוא יפעל להבאת החיסון בהקדם, וכתב: "אני רואה את האור בקצה המנהרה. זה לא יקרה בעוד שנים, זה יקרה בעוד חודשים".

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה