השוק

מדד חודש דצמבר עלה ב-0.3%; האינפלציה השנתית 5.3%

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי האינפלציה עלתה בשנת 2022 ב-5.3%, אינפלציה שהיא גבוהה מאוד אך עדיין נמוכה בהשוואה בינלאומית וזאת הודות למדיניות מרוסנת של ממשלת השינוי והתגובה המהירה של בנק ישראל
משבר במשק (צילום shutterstock)
מדד המחירים לצרכן עמד בתחזיות המוקדמות של הכלכלנים ועלה ב-0.3%. בשנת 2022 עלה המדד כולו ב-5.3% כלומר האינפלציה בישראל בשנת 2022 הייתה גבוהה הרבה יותר מיעאד יציבות המחירים שעוד על הטווח של 1% עד 3% והוא נמוך בהשוואה בינלאומית וזאת הודות לריסון של ממשלת השינוי והתגובה המהירה והמדוייקת של בנק ישראל להתפתחויות הבינלאומיות.
עוד עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: תחבורה ב-1.1%, דיור ושירותים רפואיים ב-0.6% כל אחד ותחזוקת הדירה שעלה ב-0.2%. 

ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי: פירות וירקות טריים שירדו ב-2.8%, תרבות ובידור שירד ב- 1.4%, הלבשה והנעלה שירד ב-1.0% וריהוט וציוד לבית שירד ב-0.7%.
סעיף שכר דירה עלה ב-0.4%. בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אומרים היום כי בשכר הדירה החודשי, עבור השוכרים אשר חידשו חוזה, נרשמה עליה של כ- 4.4% ועבור השוכרים החדשים (דירות במדגם בהן הייתה תחלופת שוכר) נרשמה עלייה של כ-8.2%.
בשנת 2022 כולה נרשמו עליות מחירים בולטות בסעיפים: תחבורה ותקשורת ב-9.2%, דיור ב-6.3% תחזוקת הדירה ב- 5.7% ומזון ב-3.6%. ירידת מחירים של 4.6% נרשמה בשנת 2022 בסעיף הלבשה והנעלה. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה