השוק
כלכלני לידר שוקי הון: "הסבירות להורדת הריבית בחודש הבא עלתה"
יונתן כץ וכלכלני שוקי ההון של לידר פרסמו את הסקירה השבועית ממנה עולה כי עלתה הסבירות להורדת הריבית בחודש ינואר, במידה והשקל יישאר יציב כמו עכשיו, גם האינפלציה תתמוך בהורדת הריבית, מדד המחירים לצרכן בחודש שעבר הפתיע כלפי מטה, בעקבות ירידה חדה במחירי הדיור ונסיעות לחו"ל
יונתן כץ וכלכלני שוקי ההון של לידר פרסמו את הסקירה השבועית ממנה עולה כי השבוע האחרון אופיין על ידי ירידה חדה מאד בתשואות האג" בארה"ב, על רקע הודעת ריבית מאד ח "יונית" על ידי הפד הכוללת תחזית לשלוש הורדות ריבית ב.2024- השווקים שמו דגש על ההתמתנות בסך כול האינפלציה (headline) ל3.1%- ולא על המשך "הדביקות" של אינפלציית הליבה ברמות של .4% מכלול הנתונים בארה"ב היו חיוביים עם עלייה במכירות הקמעונאיות וירידה במספר דורשי העבודה.
ברבעון ג' העודף בחשבון השוטף עלה ל5.8- מיליארד דולר מ 4.5- מיליארד ברבעון ב'. ההשקעות הריאליות עלו ל4.3- מיליארד מ4.0- מיליארד. הגורמים הבסיסיים ממשיכים לתמוך בשקל. באוק'-נוב' חלה ירידה חדה גם ביצוא וגם ביבוא על רקע מגבלות ההובלות וירידה בביקוש המקומי. בנוב' חלה הרעה משמעותית באמון הצרכני של הלמ"ס (לרמה של הקורונה), זאת בניגוד לשיפור במדד האמון של פועלים.
יחד עם זאת, הרכישות בכרטיסי אשראי חזרו כמעט לרמה של תחילת אוקטובר. סביבת האינפלציה מדד נובמבר ירד ב0.3%- (הצפי היה לירידה של 0.1%) עקב ירידה חדה במחירי השכירות ונסיעות לחו"ל. מדיניות מוניטארית, אינפלציית הליבה התמתנה ל2.9%- שנה אחורה מ3.5%- לפני חודש. גברו הסיכויים להורדת ריבית בתחילת ינואר על רקע המדד הנמוך ונימה "יונית" מכיוונו של הפד.
בעולם: החדשות החיוביות, בארה"ב, המכירות הקמעונאיות ליבה עלו ב0.4%- בנוב' (מעל הצפי). מספר דורשי 51.0 עם הרעה מסוימת בתעשייה ושיפור קל בענפי השירותים (מחירי התשומות ממשיכים לעלות). הייצור התעשייתי עלה בפועל ב0.3%- בנובמבר.
החדשות השליליות: סביבת האינפלציה נותרה "דביקה" כאשר אינפלציית הליבה עלתה ב0.3%- וב4.0%- שנה אחורה (בדומה לחודש הקודם). סקר state empire מצביע על התכווצות בתעשיית ניו יורק. אירופה.
בדצמ', מדד מנהלי הרכש בתעשייה ירד ב0.3- נק' ל44.2- ובשירותים ירד ב0.9- ל.48.1- המדדים מצביעים על החרפה בהתכווצות בפעילות הכלכלית, כולל בהזמנות החדשות ובתעסוקה.
הייצור התעשייתי ירד ב0.7%- באוקטובר (הצפי היה ל-0.3%-) וב6.6%- שנה אחורה . סין, הסתכלות על השינוי החודשי מצביעה על התרחבות מתונה בביקוש המקומי. המסחר הקמעונאי נותר יציב, ההשקעות עלו ב0.3%- אך הייצור התעשייתי הפתיע לטובה עם גידול של .0.9% שוק האג"ח. חברי הפד הפתיעו עם תחזית של שלוש הורדות ריבית ב2024- (ו4- הורדות ב2025-).
מדד ינואר הנמוך מגביר את הסיכוי להורדת ריבית בינואר, במידה והשקל יפגין יציבות יחסית. אנו צופים שלוש הורדות ריבית ב:2024- התנהלות פיסקאלית בעייתית עלולה להקשות על בנק ישראל להוריד באופן חד יותר.
עוד ב-
אנו ממשיכים להעדיף את האפיקים הצמודים כאשר תמחור האינפלציה נמוך יחסית לסיכוני האינפלציה כלפי מעלה מכיוון שע"ח, עלייה במחירי היבוא (מגבלות בהיצע ועלייה במחירי ההובלה) והשפעת מדיניות פיסקאלית מרחיבה. זום אין: קצב הלחימה יקבע את קצב ההתאוששות, לאור מכלול הסיכונים בישראל, התשואה ל10- שנים אמורה להיות גבוהה יותר מזו של ארה"ב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



