אוכל

לגזור ולשמור: המתכון שישדרג לכם את ארוחת חג שבועות

לכבוד שבועות: המתכון הזה ישרגד לכם כל פסטה. בזכות המרכיבים העשירים כל אחד יכול להכין פסטה כמו השפים הגדולים 
מערכת ice | 
פסטה ערמונים (צילום דוד מויאל)
עובדים על תפריט לשבועות ובא לכם לגוון? בעוד שכולם הולכים על קישים ולזניות – השפים בארץ חוזרים לערמונים ומייצרים רטבים עשירים שהם גם חגיגיים וגם קלילים. השף שקד פחימה, מהשמות הבולטים בזירת האוכל הכשר בתל אביב, משתף מתכון קל להכנה לרוטב שמנת וערמונים לפסטה שהפך ללהיט במסעדה – ועכשיו אפשר להכין אותו גם בבית.
מרכיבים (לכ-2 מנות):
200 גרם ערמונים קלויים ומקולפים (אפשר גם ערמונים בוואקום או קפואים שהופשרו) 
כף חמאה 
1 כף שמן זית 
1 בצל קטן קצוץ דק (עדיף בצל שלוט) 
1 שן שום כתושה 
250 מ"ל שמנת מתוקה (32% שומן או יותר) 
חצי כוס ציר ירקות / מים 
מלח, פלפל שחור גרוס 
קמצוץ אגוז מוסקט (לא חובה, אבל מוסיף עומק) 
גבינת פרמזן מגוררת או פוקרינו

צילום: דוד מויאל
אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, שומרים חצי כוס ממי הבישול.
מחממים חמאה ושמן זית במחבת, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שמתרכך.
מוסיפים שום וערמונים, מקפיצים יחד 2 דקות.
מוסיפים שמנת וציר ירקות, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
טוחנים חלק מהתערובת ליצירת מרקם קרמי (לא חובה).
מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מערבבים ומבשלים יחד דקה-שתיים. מוסיפים ממי הפסטה במידת הצורך.
מגישים חם עם גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת מעל
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה