בעולם

הקניון החדש נשרף אחרי שבוע: מעל ל-60 מבלים נספו למוות

אסון בעיראק: קניון חדש שנחנך רק לפני שבוע נשרף כליל, זאת ככל הנראה בעקבות רשלנות בבנייה. 61 בני אדם נספו, 45 חולצו מהזירה הקשה. צפו בתיעוד
מערכת ice | 
שריפה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אסון כבד התרחש הלילה (בין רביעי לחמישי) בקניון החדש שרק לאחרונה נחנך בעיר אל-כות שמדרום לבירת עיראק, בגדאד, שם שריפה קטלנית שפרצה באחת הקומות שרפה את המתחם כליל והביאה למותם של 61 בני אדם שנספו למוות.
על פי דיווחים בתקשורת המקומית, הקניון החדש והמסעדה שפעלה בו, נחנכו רק לפני כשבוע. כוחות כיבוי והצלה הגיעו למקום והצליחו לחלץ 45 בני אדם מהשריפה, כאשר 61 נוספים נהרגו כאמור, חלקם נשרפו למוות וחלקם משאיפה מרובה של עשן.
עוד דווח כי שר הפנים של עיראק, הורה על הקמת ועידת חקירה עליונה, זאת כמובן כדי לברר כיצד פרצה השריפה ומי אשם בה, ואף הבטיח להכריז בתוך 48 שעות על ממצאי התחקיר. במחוז ואסיט, שם פרצה השריפה הגדולה, הכריזו על שלושה ימי אבל. 
 
על פי החקירה הראשונית, עולה כי השריפה פרצה בעקבות רשלנות בבנייה, כאשר בעיראק מדובר בתופעה ידועה, שכן ישנן לא מאות קומבינות במכרזים, וחברות וקבלנים שזוכים במרכזים אינם בונים לפי החוק והתקנות הנדרשות. על פי דיווחים במדינה, מאות קרבנות כבר מתו בעקבות שריפות שפרצו במתחמים כאלה ואחרים בגלל בנייה לא חוקית.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה