בריאות

שביתת ענק בקופת החולים: ''פוגעת באלפי מטופלים''

קופות החולים ובתי החולים יעבדו במתכונת שבת במסגרת שביתת אזהרה שנקטו. משרד הבריאות, שנמצא בקשר שוטף עם הנהלת כללית, קורא ומצפה מבית המשפט להורות על הפסקה מיידית של השביתה. כבר בשעותיה הראשונות, השביתה גורמת לפגיעה קשה באלפי מטופלים
מערכת ice | 
הוצאות השכר בבתי החולים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, פלאש 90/ אוליביה פיטוסי)
ועד עובדי כללית בצעד דרמטי במיוחד. החל בשעה 7:00 הבוקר (חמישי) החלה שביתת אזהרה של 24 שעות בכל קופות החולים ובתי החולים יעבדו במתכונת שבת. השירות כמובן ללקוחות אמור להפגע משמעותית לאורך היום.
לקראת הדיון הצפוי כעת בבית הדין לעבודה, משרד הבריאות, שנמצא בקשר שוטף עם הנהלת כללית, קורא ומצפה מבית המשפט להורות על הפסקה מיידית של השביתה. כבר בשעותיה הראשונות, השביתה גורמת לפגיעה קשה באלפי מטופלים, ובהם קשישים, ילדים וחולים כרוניים, והנזק המצטבר למערכת הבריאות ולציבור כבד מאוד.
השביתה היא תגובה ישירה להודעת משרד הבריאות מאמש שקבעה כי תוקם בוועדה שתוקם על מנת לבדוק מדוע בשנים האחרונות, הקופה הגדולה בארץ אף מנכ"ל לא מצליח לסיים קדנציה מלאה. במכתב לעובדים, יו"ר הוועד הארצי, פרוספר בן חמו כתב כי השביתה מגיעה "לאור ההתפתחויות האחרונות גובר החשש כי יש כוונה להשתלט על שירותי בריאות כללית על דרך של מינוי מנהל מורשה או חשב כללי". 

עוד כתב על סיבות השביתה: "החלטנו לצאת מיד למאבק נגד הניסיון של גורמים חיצוניים לקצץ ולפגוע בשכרנו, לעצור קליטת עובדים נוספים, לבצע פיטורי צמצום ולכאורה ייעול, לחסום את העובדים המצוינים שלנו מלהתקדם ולהצניח במקומם אנשים מבחוץ. כצעד ראשון והכרחי, החלטנו להכריז על שביתת אזהרה בת 24 שעות בכל המחוזות, המרפאות ובתי החולים והסקטורים בשירותי בריאות כללית".
פונה לנוגעים בדבר במשרד הבריאות על מנת להסדיר את הנושא: "מטרת השביתה להבהיר לכל הנוגעים בדבר: תעזבו את כל מאבקי הכוח והכבוד ותכנסו מידית להידברות! תסדירו בהסכמה את חילוקי הדעות, ואנו העובדים, כמי שנושאים באחריות היומיומית לגורל כללית ומבוטחיה, מוכנים לגשר על מנת להחזיר את השפיות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה