משפט
האחים חג'ג' ותביעת המיליונים: המהלך של דיירי בניין היוקרה
קבוצת חג'ג', בבעלותם של עידו וצחי חג'ג', מסתבכת עם התביעה על סך של 17 מיליון שקל, זאת לאחר שדיירים בבניין יוקרה ברמת אביב, התאגדו כקבוצת רכישה לפני עשור והגישו כעת תביעה נגדם זאת בטענה שהחברה ניהלה את הפרויקט באופן כושל, השתלטה על שטחים משותפים ואילצה את הרוכשים לבנות על חשבונם תוספות לבניין
קבוצת חג'ג', בבעלותם של עידו וצחי חג'ג', ממשיכה להסתבך עם התביעה על סך של 17 מיליון שקל שהוגשה נגדם בדצמבר 2021, זאת לאחר שדיירים בבניין יוקרה ברמת אביב, התאגדו כקבוצת רכישה לפני עשור והגישו את התביעה נגד קבוצת חג'ג', זאת בטענה שהחברה ניהלה את הפרויקט באופן כושל, השתלטה על שטחים משותפים ואילצה את הרוכשים לבנות על חשבונם תוספות לבניין, כולל מרתף חדש.
הזכויות לבניין ברחוב איינשטיין בתל אביב נרכשו בשנת 2012, כאשר הבניין אוכלס כשש שנים מאוחר יותר - ב-2018. קבוצת הרכישה עצמה אורגנה על ידי האחים חג'ג' כאשר מי שהייתה אמונה על הבנייה היא חברת אלקטרה. לטענת התובעים, חג'ג' התנהלה כיזמית בפועל של הפרויקט והפעילה את אלקטרה מטעמה, במקום שהקבלנית תקדם את האינטרסים של חברי הקבוצה.
הם טוענים כי אלקטרה בנתה קומת מרתף חמישית מתחת לבניין, אף שהדבר לא נחשף בפניהם בשלב התכנון. בניית הקומה גרמה לקבוצת הרכישה להוציא מיליוני שקלים נוספים והביאה לעיכוב במסירת הדירות.
את השטחים המסחריים בקומת הרחוב של הבניין מכרה קבוצת חג'ג' ב–90 מיליון שקל ב–2019, והעסקים שפועלים בהם כיום משתמשים בחלק משטחי הקומות התת קרקעיות, אף שזה אינו ייעודן, והדיירים זועמים על כך שלא ידעו שזה התכנון והוסיפו עוד מיליוני שקלים, כמו גם העיכוב בקבלת הדירה, שהגיע בעקבות כך. אלקטרה, שביצעה את העבודות בשטחים המסחריים, טוענת כי קיבלה אישור מהתובעים או מגורמים מטעמם לכל האיחורים במסירת הדירות.
בבניין שתי מסעדות, סרפינה ויאוזה, שפועלות בחזית הבניין באופן לא חוקי, וכן בשטחים תת־קרקעיים המיועדים למחסנים,זאת כלל ללא רישיון, ונמצאות בבעלות משותפת של האחים חג'ג'. יאוזה פועלת בקומת המרתף, שאמורה לשמש לאחסון, ולפני כן פעל שם אולם אירועים וחדר כושר שבנתה קבוצת חג'ג' במרתף סמוך, שנסגר מאז. כך פורסם הבוקר (ראשון) ב"דה מרקר".
בכתב ההגנה שהגישה קבוצת חג'ג' נכתב כי טענות דיירי הבניין חסרות בסיס, וכי ההתקשרות עם הדיירים עומדת בכל התנאים של קבוצת רכישה. עוד נכתב כי הקבוצה אירגנה את הרכישה ואינה אחראית לבנייה או לניהולה. בנוסף, טענו האחים חג'ג' כי הם לא הפרו את ההסכמים שעליהם חתמו לפני הבנייה, וכי קומת המרתף הנוספת משמשת את דיירי הבניין עבור חניה ומיטיבה איתם.
מקבוצת האחים חג'ג' נמסר בתגובה כי "הבניין באיינשטיין 10 נבנה במסגרת קבוצת רכישה שהובילה קבוצת חג'ג' ואשר כבר אוכלס. התביעה המדוברת בהקשר לחניון, הוגשה כבר לפני יותר משנה בדצמבר 2021, וכאמור פורסמה אז, והיא נמצאת כעת בדיון משפטי. הניסיון לקשור בין תביעה בנושא החניון לבין נושא רישיון העסק, מבלי לציין שמדובר בשני הליכים שונים ובזמנים שונים הוא פסול, וכל מטרתו להשפיע על ההליך המשפטי בנושא החניון".
עוד ב-
עוד נמסר בתגובה כי "לגבי רישיון העסק - ראשית כל יובהר כי קבוצת חג'ג' אינה הבעלים של המסחר בפרויקט ומחזיקה בסה"כ בכשליש בעסק המדובר, אשר בסהכ שוכר את המקום מהבעלים. הסירוב ההנדסי ניתן לאור שינוי בפרשנות העירייה לתכנית ע׳1 שמתירה שימושים שונים למסחר במרתפים. לאור האמור אושרה תכנית לניוד שטחים עיקריים למרתף ובעלי המסחר פועלים כעת להוצאת היתר שינויים בהתאם לכך בתיאום מלא עם העירייה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.למה פעם ראשונה? זה דפוס זה השיטהגלעד 09/2023/19הגב לתגובה זו0 0זה קורה בכל הפרויקטים זה הלחם שלהםסגור
-
3.רישיון עסק אין לאף אחד בתל אביבערן ברנר 04/2023/01הגב לתגובה זו0 0זה מנגנון משומן שמוציא כספים מבעלי עסקים פשוט הליך נצחי שלא נגמרסגור
-
2.עעעגגגג 03/2023/21הגב לתגובה זו0 0עוד לא למדתם שבמדינה הזות לא מתעסקים ולא עושים עסקים אם שמות משפחה של מר...וספר...סגור
-
1.חגגכואר 03/2023/20הגב לתגובה זו1 1לא חשוב כמה אתה עשיר תמיד ירצו עוד על חשבון הזולת מגעיליםסגור