בארץ

אסון כבד: 7 חיילי צה"ל נפלו בקרב ברצועה, חייל נוסף נפצע קשה

המלחמה בעזה לא עוצרת וממשיכה לגבות קרבנות: צה"ל התיר לפרסום כי 7 חיילי צה"ל מהנדסה קרבית נהרגו בקרבת ברצועה. חייל נוסף נפצע קשה. פרטי התקרית הקשה נחשפים
מערכת ice | 
חיילים ברפיח (צילום פלאש 90/ אורן כהן)
על רקע הפסקת האש עם איראן, המלחמה בעזה לא עוצרת וכל יום שצה"ל נשאר ברצועה עולה לנו בקרבנות נוספים. הבוקר (רביעי) הותר לפרסום על אסון כבד מאוד ברצועה, במסגרתו 7 לוחמים של הנדסה קרבית נפלו בקרבות בעזה, ובאירוע אחר נפצע קשה לוחם נוסף של הנדסה קרבית.
צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של שישה מתוך שבעת הלוחמים שנפלו בקרבות, שהודעה נמסרה למשפחותיהם: - סגן מתן שי ישינובסקי (Matan Shai Yashinovski), בן 21, מכפר יונה, מפקד מחלקה בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה.
סמ״ר רונאל בן-משה (Ronel Ben-Moshe), בן 20, מרחובות, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה. סמ״ר ניב רדיע (Niv Radia) בן 20, מאליכין, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה.
סמל רונן שפירו (Ronen Shapiro), בן 19, ממזכרת בתיה, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה. סמל שחר מנואב (Shahar Manoav), בן 21, מאשקלון, לוחם בגדוד ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה.
סמל מעיין ברוך פרלשטיין (Maayan Baruch Pearlstein), בן 20, מאשחר, לוחם בגדוד  ההנדסה הקרבית 605, עוצבת ׳ברק׳ (188), נפל בקרב בדרום רצועת עזה. באירוע בו נפלו הקצין והלוחמים נפל כאמור לוחם נוסף אשר הודעה נמסרה למשפחתו, ושמו טרם הותר לפרסום ויפורסם בהמשך.
פרטי התקרית: צוות הקרב החטיבתי של 188 פעל במחנה ח'אן יונס, פעילות שבה הלוחמים סורקים יעדי טרור, משמידים  פירים וחושפים את בשטח באמצעות כלי הנדסה . אתמול בשעה 17:30, נגמ"ש פומה של גדוד 605, נפגע ממטען שמחבל הצמיד לכלי.
בעקבות הפיצוץ העז, הפומה עלתה באש. לוחמים שהיו בסמוך והוזנקו למקום, ניסו לכבות את האש, אבל לא הצליחו. לאחר דקות ארוכות, הגיע למקום D9 ששפך חול על הנגמ"ש כדי לכבות את הלהבות בהתאם לתרגולת הצה"לית. נגמ"ש הפומה נגרר לגדר הגבול, וצוותי הרפואה נאלצו לקבוע את מותם של 7 הלוחמים
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה