בארץ
איימן עודה יודח? ההחלטה הדרמטית שהתקבלה בכנסת
לאחר דיון סוער בוועדת הכנסת, בו כמעט היה עימות פיזי בין שני ח"כים, הוחלט על קיום דיון מליאה להדחתו של ח"כ עודה
בתום דיון סוער שהחל בשבוע שעבר ונמשך גם היום (שני), ועדת הכנסת קיבלה את בקשת ח"כ אביחי בוארון (ליכוד) להמליץ למליאת הכנסת להפסיק את כהונתו של ח"כ איימן עודה. 14 חברי כנסת בוועדה תמכו בהחלטה, לעומת 2 שהתנגדו. לצורך אשרור ההחלטה, נדרש רוב של 90 חברי כנסת במליאת הכנסת. לא ברור אם קיים רוב כזה.
ההחלטה התקבלה על רקע התבטאות בעייתית של יו"ר חד"ש-תע"ל, שכבר הודיע כי לא יתמודד בבחירות הבאות, בהפגנה שנערכה לפני כחודש בחיפה שם אמר: "עזה ניצחה ועזה תנצח". עודה אף הוסיף בהפגנה: "ישראל הפכה למדינה מנודה בכל העולם, בקרב כל העמים ובמערב. היום, אחרי 600 ימים - יש רוב בקרב שני העמים שאומר: הלוואי שלא היו את 600 הימים והלוואי שלא היו את 20 החודשים האחרונים. זהו הפסד היסטורי לאידיאולוגיה הימנית שהובסה בעזה". ח"כ עודה אף פרסם ציוץ בינואר החולף בו כתב: "שמח על שחרור החטופים והאסירים. מפה חייבים לשחרר את שני העמים מעול הכיבוש. כולנו נולדנו בני חורין".
עוד ב-
במהלך הדיון התגלע עימות בין ח"כ ניסים ואטורי (ליכוד) לח"כ עופר כסיף (חד"ש-תע"ל). במהלך הדיון, כסיף עבר בסמוך אל ואטורי שצעק לעברו: "צא החוצה נבלה". כסיף לא נותר חייב והשיב לו: "תסתום את הפה". בשלב זה, ואטורי קם לעברו של כסיף וניסה לדחוף אותו, כאשר רק בהתערבות המאבטחים במקום נמנע עימות פיזי חריף.
כמעט עימות פיזי בכנסת -
— amir ettinger - אמיר אטינגר (@amirettin) June 30, 2025
רק הסדרנים הפרידו מכעט עימות פיזי בין ח״כ ואטורי לבין ח״כ עופר כסיף בדיון על הדחת איימן עודה pic.twitter.com/zDPjQg01w9
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


