בארץ

מטריד: צעירה טרנסג'נדרית נמצאה מוכה ומחוסרת הכרה ברחוב בתל אביב

מקרה מטריד התרחש בתל אביב כאשר עוברי אורח מצאו אישה טרנסג'נדרית בשנות ה-30 מחוסרת הכרה ועם סימני אלימות על גופה
מערכת ice | 
אלימות נגד נשים (צילום Freepik)
צעירה טרנסג'נדרית בשנות ה-30 לחייה נמצאה מחוסרת הכרה ועם סימני מכות ודקירות בגופה. הצעירה נמצאה ברחוב דיזינגוף על ידי עוברי אורח שהזעיקו את משטרת ישראל למקום, כך לפי פרסום ב- N12.
חוקרי המשטרה ניסו, במסגרת החקירה, לאסוף פרטים על האירוע שהתרחש אך היא איננה משתפת עמם פעולה. הילה פאר, יו"ר האגודה למען הלהט"ב אמרה כי: "המציאות של נשים טרנסיות נתונה להפקר מתמשך במדינת ישראל, והן חשופות לאלימות רבה יותר מהאוכלוסייה הכללית. היום קיבלנו הוכחה עצובה ונוספת למציאות הבלתי נתפסת הזו כשאישה טרנסג'נדרית נדקרה בתל אביב. לא נפקיר את אחיותינו מהקהילה. אנחנו דורשים ממשטרת ישראל לתחקר את המקרה הנורא ולהבין שביטחוננו הוא לא הפקר ולא נעצור עד שנקבל אותו".
ארגוני הקהילה הטרנסית אמרו: "נשים טרנסיות הן אחת האוכלוסיות הכי פגיעות בחברה הישראלית. לצד האלימות הפיזית אנו סובלות גם מאפליה בתעסוקה, אי בטחון במרחב הציבורי, תת ייצוג במוקדי קבלת ההחלטות ואלימות ממסדית, ומילולית. אלימות מגדרית משפיעה על כולנו. אנחנו דורשות ביטחון אישי במרחב הציבורי והפרטי, ונמשיך לפעול למען הזכויות והרווחה של הקהילה הטרנסית בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה