נדל"ן ותשתיות
נשיא התאחדות הקבלנים תוקף את הממשלה: "שילמדו מהשטח"
בכנס איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, שר הפנים ח"כ משה ארבל, הציב יעד למשרדו בתחום ההיתרים עד לסוף השנה הבאה, היו כאלה שסברו כי יש לתקוף את הבעיה בדרך נוספת
בכנס איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, שר הפנים ח"כ משה ארבל, הציב יעד למשרדו בתחום ההיתרים עד לסוף השנה הבאה. "היעד ל-2026 הוא שכלל הבניינים יצטרכו להשיג היתר באמצעות מכוני הבקרה".
השר התבטא בכנס על צעדים משמעותיים שהוביל לשם שיפור תהליכי הבנייה בישראל: "הובלנו את תיקון 130 להיתר מהיר באמצעות רישוי ארצית, אפשרנו קרן תחזוקה כדי לשמר מבני ציבור, ביצענו הסדרה וביטלנו אבחנה בין שטח עיקרי לשטח שירות ופרסמנו תקנות להיתרים גם לתכניות ישנות". בנוסף, התייחס השר למהלך דרמטי עליו שוקדים במשרד בשביל הסדרת היחסים בין השלטון המקומי למרכזי.

שר הפנים ח"כ משה ארבל. קרדיט: אודי פורטל
אך היו כאלה שסברו כי יש לתקוף את הבעיה בדרך נוספת. "אנחנו יודעים לבנות דירה במיליון שקל. המדינה היא זו שצריכה להחליט לחתוך את מה שהיא לוקחת", אמר נשיא התאחדות הקבלנים רוני בריק בכנס הנדל"ן של ynet ובנק מזרחי טפחות. לדבריו, למספרים על שוק הנדל"ן אין קשר למציאות.
בריק, תקף ישירות את הממשלה: "קבינט הדיור התכנס השבוע בפעם הראשונה מאז שנבחרה הממשלה ואם זה לא מספיק, הם מדברים עם עצמם. שיבואו וידברו איתנו. שילמדו מהשטח".
עוד ב-
"80 אלף דירות לא נמכרו בגלל שחלק גדול מהן בכלל לא התחילו להיבנות - זאת בגלל מצב השוק והקושי לבנות למרות שהקבלן קיבל העצר בנייה. הממשלה חייבת לעודד בנייה ולהשקיע בתשתיות. רק כך מצב השוק ישתפר ומצב רוכשי הדירות ישתפר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.למדו מי האפסיים את מי צריך לתקוף כדי לקבל כותרת ועידודבוז עמוק 05/2025/13הגב לתגובה זו0 0מעדת החונטה המנוונת.סגור



