ויראלי

בנו של יהודה בארקן: "אבא וזאב רווח חיו כדי לשמח את העם"

מיוחד ליום העצמאות: רועי בארקן על החיים בלי אבא, הביקורת על סרטי הבורקס, התחייה המחודשת של חגיגה בסנוקר והקשר המיוחד עם זאב רווח ז"ל: "הם אהבו אחד את השני אהבה גדולה. מצטער ששיחקו יחד רק בשני סרטים". ריאיון מיוחד
אפרת קרסנר |  1
יהודה ורועי ברקן (צילום אורי אליהו)
יהודה בארקן ז"ל הוא אגדת קולנוע ישראלית שנפטר בתקופת הקורונה. בשנה האחרונה גם שותפו ללהיט הגדול בכיכובו "חגיגה בסנוקר", זאב רווח ז"ל, הלך לעולמו ושניהם השאירו מאחוריהם מורשת תרבותית שנצרוך לעוד שנים רבות. שניהם היו הכוכבים הגדולים של הקולנוע הישראלי, דורות של ישראלים גדלו על הסרטים שלהם ונהנו לשבת יחד עם הדור הבא לצפות בהם שוב ושוב, במיוחד ביום העצמאות. 
לכבוד יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל - הראשון ללא שני הענקים - אנחנו נפגשים עם רועי בארקן, בנו של יהודה, לשיחה על הקשר עם אביו וחברו זאב רווח, וגם על הקולנוע בישראל ועתידו. בראיון ל-ice מדבר רועי על אהבת הקהל הישראלי לסרטי בורקס, למרות הביקורות נגדם, וגם על ההקרנה המחודשת של "חגיגה בסנוקר" והנגשתו לדור הצעיר בטיקטוק.
אנחנו עוברים שנים לא קלות, איבדנו בשנים האחרונות אמנים גדולים. אבל אתה איבדת את אבא שלך בתקופת הקורונה. איך החיים שלך נראים מאז שהוא לא נמצא?
"קודם כל, עצוב לי נורא ויש הרבה געגועים. זה מדהים לראות שבאוקטובר הקרוב זה כבר 5 שנים בלי אבא, ואין יום אחד שנהג מונית לא אמר לי כמה הוא אהב אותו, או שאני מקבל הודעות, או שמישהו עוצר אותי ברחוב, זה כאילו אבא שלי עדיין הולך ברחוב".
מה אתה חושב שאבא שלך היה אומר על המצב?
"אבא שלי היה מאוד עצוב, הוא היה מתפלל כל יום וצועק לאלוהים שהחטופים יחזרו. כמה שיותר מהר, אבא שלי לא היה אדם פוליטי, אבל ברוחניות ובעניין הדת הוא היה נותן עוד אקסטרה למען החזרת החטופים, זה בטוח".
הקהל הישראלי מאוד אוהב סרטי בורקס
"עשיתי לפני כמה ימים אירוע ענק לזכרו של אבי ולזכרו של זאב רווח, לכבוד החגיגה של 50 שנה ל"חגיגה בסנוקר". כל מי שהיה באירוע אמר לי תודה שנתתי להם שעה וחצי לצחוק, ולהתנתק מהמצב הנוראי שאנחנו נמצאים בו. ובאופן כללי הולכים להיות דברים רבים להנצחתו, שמתי את זה לנגד עיני. אגב, "חגיגה בסנוקר" הוא תופעה. הוא קונצנזוס משני היבטים - למשל גילאים, גם ילד בן 17 וסבא בן 70 מדקלמים את המשפטים וגם החתך הסוציו אקונומי המגוון, כולם יצטטו את הסרט הזה, זה מדהים. זה הסרט הכי מצוטט בקולנוע הישראלי".
 
אפשר לומר שהלכת בדרכו? גם אתה בתעשייה
"אני יותר בצד ההפקתי, יותר מאחורי המצלמה על אף שפתאום בשנים האחרונות מדגדג לי לשחק קצת, עשיתי תפקיד בעונה החדשה של 'זגורי אימפריה'. ואני פונה מפה לכל המלהקים והבמאים, ואומר שאני פנוי להצעות".
איזה שיעור למדת מאבא שלך?
"יש משהו שמגיל 0 אבא שלי לימד אותי - הכי חשוב לעמוד במילה שלך, גם אם אתה לא חותם חוזה - תעמוד במה שהבטחת. ואחרי החזרה שלו בתשובה הוא לימד אותי שני דברים חשובים: 1. אם קבצן מושיט לך יד, תשלח לו משהו, לא משנה מה הוא יעשה אם זה. ו-2. לברך על הרע כמו שאתה מברך על הטוב, כי היה יכול להיות יותר גרוע. אבא שלי תמיד אמר 'אני יודע שאני נותן לו, מה שהוא עושה עם זה - זה שלו'".
לראשונה השנה "חגיגה בסנוקר" מגיע כסרט קולנוע באורך מלא לטיקטוק. הסרט נערך מחדש במיוחד לצפייה בנייד בפורמט ורטיקלי של 12 דקות. במסגרת שיתוף פעולה בין "סרטי יונייטד קינג" לבין טיקטוק ישראל, סרט הקאלט "חגיגה בסנוקר" עבר עיבוד חדשני בעזרת טכנולוגיות AI מתקדמות, ויושק בגרסה מקוצרת ביום העצמאות ה-77. המהלך פורץ הדרך הופך את אחד הסרטים המזוהים ביותר עם הקולנוע הישראלי שחוגג 50 שנה ליציאתו, לגרסה עדכנית ומותאמת במיוחד לצפייה בנייד.
מה אתה חושב על הסרטים שלו? הרבה מהם זוכים לביקורת, שהם לא מספיק פוליטקלי קורקט
"אלה סרטי בורקס והבורקס היה כל כך טעים שאנשים אכלו אותו ונהנו, וכהוכחה כל סרטי הבורקס שברו קופות בארץ ואנשים נהנו מכל רגע ורגע. זה שמבקרי הקולנוע היה להם בעיה עם כל מיני עניינים, זה כבר שלהם. אבא שלי וזאב לקחו את הביקורות נורא קשה, אבל אחרי זה הם הבינו שמה שחשוב זאת אהבת הקהל. הנאה וצחוק".
איך אתה זוכר את הקשר בין אביך לזאב רווח ז"ל? 
"כשהייתי ילד קטן אני זוכר שהלכנו כמה פעמים לזאב רווח הביתה, ואני בקשר טוב עם הילדים שלו והם גם באו להקרנה. והיה קשר טוב, הם לא היו החברים הכי טובים, אבל היה בהחלט קשר טוב. הנחיתי את הלוויה של זאב רווח. היה מאוד מרגש, הם אהבו אחד את השני מאוד. אהבה גדולה".
יצא לך להכיר את זאב רווח, מה החוויה שהכי זכורה לך ממנו?
"זאביק הוא היה טיפוס כמו אבא, הוא כולו לב. זה אנשים כאלה שרק חיו בשביל לשמח את העם. זה מה שאני זוכר שהיינו תמיד יושבים וזה היה עולה, שניתנה להם הזכות לעשות את זה והם עשו את זה באהבה גדולה. אגב, זאב ויהודה שיחקו יחד רק בשני סרטים, והם היו צמד כל כך טוב על המסך שאני רק יכול להצטער שזה לא קרה יותר".
היו גם אמירות רבות על כך שלא כיבדו מספיק את זאב רווח בתקופתו האחרונה, מה אתה חושב על זה?
"לצערי אנחנו עם שלא יודע לכבד את האנשים הגדולים שלו, אם זה בתרבות, בספורט או בכל מצב ורק אחרי שהם נפטרים נזכרים בהם, אין מה לעשות. זה העם שלנו. אבל רק בסוף אנחנו יודעים, אני כבר לא מתרגש".
אנחנו בתקופה מאוד מטלטלת. בעולם אנחנו רואים שיצירות ישראליות קולנועיות לא מתקבלות באהדה רבה אצל מבקרים, אלא כן - אלה יצירות שמדברות על הסכסוך הישראלי פלסטיני. האם יש סיכוי שיצירה ישראלית תצליח בחו"ל, כשהיא מתעסקת בנושאים אחרים?
"זה יכול לקרות אבל רק אחרי שייגמר כל הבלגן בעזה, שיהיה פה שקט וייקח כמה שנים אבל זה יחזור, אין לי ספק. לקולנוע הישראלי יש הרבה מה להפתיע. את רואה כמה סדרות ישראליות בשנים האחרונות נמכרו לחו"ל. הקולנוע זה ענף שונה, למרות שהיום כל צמיחת התוכן הולך לכיוון הזה של נטפליקס, דיסני וסטרימינג, אבל עדיין יש קסם בקולנוע והוא לא ייעלם. אחד מהסרטים הכי טובים שראיתי בשנים האחרונות, היה דווקא של תום נשר ואין לי ספק שאנחנו נשמע עליה. הסרט שלה היה מגיע לאוסקר לולא מלחמה".
לסיום משתף אותנו רועי בזיכרון מיוחד מאביו: "כשיצא הסרט אבא גנוב 2, יצא לאקרנים הסרט הראשון של באטמן בארצות הברית. הייתי בן 13 ואני הולך עם אבא שלי והוא אמר לי 'BBB' ושאלתי אותו למה הוא מתכוון. הוא אמר שזה ראשי תיבות של "בארקן ביט באטמן". וזה מה שקרה, 'אבא גנוב' נתן להם בראש מבחינת מכירות הכרטיסים, לא היה פייט ביניהם. אנחנו מאוד אוהבים סרטים ישראלים, וגם אוהבים קומדיות וזה עושה לנו טוב. יש לנו מספיק כבדות בחיי היום היום, שאנחנו רוצים קצת אסקפיזם, ובגלל זה הקולנוע הישראלי כאן כדי להישאר".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכתבה על זאב רווח בערוץ 12 1.5 פשוט השחרת שם אדם שנפטר
    שי 05/2025/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין מילה אחרת פשוט גועל של כתבה הקפידו לדבר רק על אשתו הראשונה, על חני נחמיאס בסרט בובה ועל כביכול הטרדה מינית בהצגה למרות שאף אחד לא הגיש תלונה אין מה להגיד יותר ערוץ 12 זה ערוץ של אשכנזים שפשוט חייב להשחיר כל דבר מזרחי. גועל נפש.
    סגור