טלוויזיה

כתבת מאקו טוענת שסיון כהן 'גנבה' לה סיפור: "תירוצים בשקל תשעים"

אפרת נומברג יונגר האשימה את הקולגה כי ידיעה הקשורה לדואר נלקחה ממנה מבלי לתת קרדיט: "התחננתם שאני אספר לכם איפה זה והצעתם לשלם, זו החשיפה שלי", העיתונאית מחדשות 13 השיבה: "פנו אלינו ללא כל קשר לכתבה שלך ויצאנו לעשות בדיקה עצמאית משלנו"
כפיר אדר |  3
סיון כהן סבן (צילום ענבל מרמרי)

כתבת הכלכלה של מאקו אפרת נומברג יונגר, יצאה היום (שני) נגד התוכנית המתחרה של רשת 13, 'הכל כלול', כאשר היא טענה בפייסבוק שגנבו לה סיפור, שאותו התחננו לקבל ממנה יחד עם כל הפרטים ואז לא טרחו אפילו לתת קרדיט לכאורה.

נומברג יונגר כתבה בפייסבוק: "נהוג לתת קרדיט לקולגות על כתבות, ולא לספר לצופים ש"גילתם חנות", בטח לא אחרי שהתחננתם שאני אספר לכם איפה זה, והצעתם לשלם על זה כסף...הלינק לכתבה המקורית, בלעדית, בחשיפה ראשונה, ועוד מילים שיעזרו למערכת הכל כלול להבין שבפעם הבאה צריך לתת קרדיט לכתבים שגילו, באופן לא יאומן, עוולה צרכנית לפניהם".
כהן הגיבה לפוסט: "היי אפרת, מה שלומך? הופתעתי מאוד לקרוא את הפוסט אז כמובן שביררתי עם הצוות. ככה: אנחנו עוקבים אחר הנעשה בדואר ישראל ומכירות הפריטים זמן רב…(אפשר לעשות גוגל/ארכיון) מבינה שלפני כחודש כשהעלית גם את כתבה בנושא הצוות דווקא פנה ורצה לפרגן לך!!! אך לא הייתם בעניין וזה בסדר. בכתבה שלך לא נאמר איפה החנות, גם לא הסכמת לומר למי ששוחח איתך מטעמנו או לסייע בנושא וזה בסדר גמור. זכותך המלאה".
עוד הוסיפה: "בימים האחרונים הנושא צף שוב, פנו אלינו ללא כל קשר לכתבה שלך ויצאנו לעשות בדיקה עצמאית משלנו. עם כל הפרטים. זה הכל אז כל הכבוד לך, כל מעקב אחרי הדואר ועבור האזרחים מבורך. ואם תרצי לשתף פעולה בעתיד, נשמח מאוד אנחנו תמיד שמחים לתת קרדיט ולשתף פעולה עם כל מי שמסייע לאזרחים".
כתבת מאקו השיבה לה: "סיון כהן כולנו עוקבים אחרי הנעשה בדואר. אין לכם בלעדיות (לצערם) על הנושא, ברור שאחרי החשיפה *שלי*, כל גופי התקשורת היו על זה. אני מברכת על זה שהנושא ממשיך להדהד בכותרות, אבל להציג את זה כשלכם- לא לעניין. משפטית- נמנעתי מלהציג את שם ומיקום החנות. מקווה שאתם בדקתם אם זה אפשרי לפני שידור הכתבה. ולשתף פעולה זה אומר שאתם תבקשו פרטים בתמורה לקרדיט ואח"כ תקראו לזה תחקיר שלכם? לא תודה ויודעת מה הכי עצוב? שאני *כן* טרחתי לכתוב בתחילת הכתבה שאתם אלו שחשפתם לפני שנתיים את פרשת המכירות הפומביות בדואר. חבל מאוד שזה לא הדדי".
כהן השיבה: "יקרה, לא רואה שם איזה סופרלטיב כמו ״פרסום ראשון״, חשיפה וכו' וכו', אין כל כוונת זדון. בכל אופן, מבטיחה לך שהודעה קטנה בפעם הבאה תפתור את הסיפור. שמחים לפרגן תמיד", נומברג יונגר ענתה: "אל תסבכי בתירוצים בשקל תשעים... חבל. אני מאוד מעריכה אותך ואת העבודה שאת עושה וזה ממש לא לרמתך...היה עדיף להגיד- צודקת, טעינו ,ומעתה והלאה נדאג לתת קרדיט לכל הכתבים שאנחנו עושים פולו על הכתבות שלהם. זאת לא בושה ולא פחיתות כבוד. התירוץ שלך היה עובד אילולא התחקירנית שלך לא פנתה אלי וביקשה לשדר את הכתבה- זה מראה שאתם יודעים מי חשף את זה ראשונה. אבל בפעם הבאה אני אדאג למרוח אול אובר הכתבות שאני עושה מילים כמו : "פרסום ראשון" או "חשיפה בלעדית" כדי שזה אולי יעזור לכם לתת קרדיט למי שמגיע לו".
 

תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    זאת לא פעם ראשונה או אחרונה שהיא גונבת כתבות
    אורי 07/2021/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המון אנשים בתקשורת יעידו על כמות הפעמים שהיא גנבה מהם כתבות והציגה כשלה, או לא נתנה קרדיטים למרואיינים שיח"צ סגרו
    סגור
  • 2.
    אצל סיון המיוסרת זו לא פעם ראשונה
    יצחק היקר 07/2021/20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סיון המתייסרת מהעוולות שעושים לאזרחים היקרים כנראה לא מייסרת את עצמה כשהיא מביאה סקופים לא בדוקים (ראו ידיעה על דיסני לפני כמה שנים אז הושהתה), או פיברוק של ידיעה רעת לב ולא בדוקה לעומק על העמותה הקדושה ער"ן ועכשיו חשש לגניבת סקופ/ידיעה על הדואר. את כל זה היא עושה בקול מיוסר ודרמטי מעומק המעיים המתהפכים שלה...אמינות איננה הקריטוריון המוקפד בתוכניתה
    סגור
  • 1.
    חחח תקשורת תחת
    שבי 07/2021/19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למה לגנוב כתבות וסיפורים תעשו מה שהקולגות שלכם עושים, תמציאו (פייק ניוז) תקשורת פחחח
    סגור