השוק

בשורה למפגרים בתשלום: זה מה שאישרה הכנסת ואלו הזכאים

הכנסת אישרה הפחתה משמעותית בתוספת הפיגורים על אי-תשלום קנסות פליליים. מי הזכאים ומה הבשורה בחוק החדש? יו"ר ועדת הבריאות ח"כ יוני משריקי מיוזמי החוק: "מדובר בבשורה חברתית אדירה"
דוד זולדן | 
יוני משריקי (צילום יונתן זינדל/פלאש 90)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק להפחתת ריבית והצמדה על אי תשלום קנסות במועד. ההצעה מביאה לשינוי מהותי בחישוב תוספת הפיגורים על קנסות פליליים שלא שולמו במועד. ההצעה, שהורחבה כך שתחול על כל הקנסות הפליליים, ולא רק על קנסות בגין עבירות מנהליות כפי שהוצע בנוסח המקורי, נועדה להקל על החייבים ולאפשר להם להחזיר את חובם מבלי לקרוס תחת נטל כלכלי כבד מדי.
על פי החוק החדש, תוספת הפיגור על קנס שלא שולם במועד תעמוד על 30% בלבד מקרן הקנס או מחלקה שטרם שולם, זאת במקום 50% הקבועים כיום בחוק. מהמועד האמור ועד לתשלום בפועל, יתווספו לקרן הקנס ריבית שקלית ודמי פיגורים במודל של הרפורמה בחוק פסיקת ריבית והצמדה. מודל זה קובע כי במקום תוספת של 10% נוספים בכל שנה בתקופת הפיגור, יחולו הוראות חוק פסיקת ריבית והצמדה, כך שיתווספו לחוב ריבית שקלית ודמי פיגורים אחת לשלושה חודשים, ללא מנגנון של "ריבית דריבית".
 
על פי ההערכות, במצב הנוכחי של המשק, על קנס בגובה 1000 ₪ ששולם באיחור של שנה יתווספו כ-420 ש"ח בלבד, לעומת 600 ₪ על פי הדין הקיים. עם זאת, הסכום צפוי לרדת ככל שתופחת ריבית בנק ישראל. החוק, שיחול על קנסות מכוח חוק העבירות המינהליות, חוק סדר הדין הפלילי וחוק העונשין, צפוי להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2025, וזאת במטרה לאפשר זמן היערכות מספק לרשויות האכיפה והגבייה.
בהתייחסו לחוק החדש, אמר יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת, שהוביל את יוזמת החקיקה: "הצעת החוק היא  בשורה חברתית אדירה כלפי החברה והחייבים.  כמחוקקים תפקידנו לדאוג שהרשויות יגבו קנסות מהאזרחים בלי שאלו יקרסו כלכלית. ביטול מנגנון "ריבית דריבית" הוא תיקון של עוול חברתי, כמי שאמון על המשפט העברי, אני שמח להיות בין החותמים על ביטולו".  
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה