השוק

ג'י סיטי במכירת ענק: קניון יבנה נמכר ב-154 מיליון שקל

מימוש נכסים שלישי של חברת ג'י סיטי. קניון יבנה נמכר לקרסו נדל"ן תמורת כ-154 מיליון שקל וזהו מימוש הנכסים הראשון  של החברה בישראל
מערכת ice |  3
חיים כצמן (צילום יחצ גזית גלוב)
ג'י סיטי מוכרת את קניון יבנה לקרסו נדל"ן תמורה כ-154 מיליון שקל. זהו המימוש הראשון של ג'י סיטי בישראל, לאחר שמימשה נכסים באירופה ובארה"ב. לג'י סיטי ישראל, הנמצאת בשליטת חיים כצמן באמצעות נורסטאר, 13 מרכזים מסחריים בשטח כולל של 160 אלף מ"ר בעלי ערך של 4.279 מיליארד שקל.
קניון יבנה נחנך בשנת 2015 בידי גזית ישראל (זרוע הפעולה של ג'י סיטי לאחר המיזוג ב-2021) בהשקעה של 125 מיליון שקל. הקניון כולל שטח מסחרי של 10,000 מ"ר ויש בו כ-65 בתי עסק כולל רמי לוי, דלתא ופוקס. כך על פי פרסום ב'כלכליסט'.

זהו המימוש השלישי של החברה בסך כולל של 1.192 מיליארד שקל. למכירת קניון יבנה קדמו מכירת פרויקט קופרניקוס בפולין תמורת 450 מיליון שקל ובניין הום דיפו בניו יורק ב-528 מיליון שקל.
שורת המימושים, שצפויה להימשך, בג'י סיטי נובעת בעקבות משבר הגורר עמו ספקות מצד שוק ההון בדבר היכולת של החברה לפרוע את חובותיה למחזיקי האג"ח בסכום העומד על 8.1 מיליארד שקל.
בחודש אוקטובר החברה הודיעה על תכנית למכירת נכסי ליבה ב-3.6 מיליארד שקל. לפני כשבועיים, הגדילה את התוכנית ב-1.7 מיליארד שקל נוספים לסכום כולל של 5.3 מיליארד שקל. במסגרת התוכנית הועמדו למכירה שישה נכסים – שלושה באירופה ושלושה בישראל.
חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל G City: "אנו פועלים במלוא המרץ למימוש תכנית מכירת הנכסים שלנו ומודיעים היום על הסכם למכירת נכס נוסף, בישראל, אשר נמכר במחיר הספרים ובפרק זמן מהיר. אנו נחושים להמשיך במיקוד בנכסי הליבה שלנו ולמקסם את שווים יחד עם מימוש התכנית האסטרטגית למכירת נכסים שאינם נכסי ליבה לטובת הגדלת הנזילות והקטנת המינוף".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לא יעזרו כל הכתבות הגרועות
    רועי 01/2023/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מכרו גם. 2 קניונים קטנים בפולין ב-60 מיליון שקל. המניה היא כסף על הרצפה. הוא לא יעצור חלוקת דיבידנדים
    סגור
  • 2.
    מנוול. שיתרסק לרסיסים. חרה בן אדם (ל"ת)
    שלמה 12/2022/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כצמן
    חגיא 12/2022/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מעריץ את חיים כצמן ובטוח שהוא יוציא את גזית ממשבר המינוף, בגלל זה גם קניתי אגחים מסדרות שונות. אבל השאלה היא האם לממש נכסים בישראל? אני לא יודע אבל אם פעל כך אז הוא מן הסתם יודע טוב מה כדאי למכור ומה לא
    סגור