אוכל
יכולים להציל לכם את הבריאות שלכם: הירקות שלא מקבלים מספיק קרדיט
סלק, סלרי ופטרוזיליה הם לא סתם ירוקים בצלחת – מדובר במזונות-על עם יתרונות בריאותיים מובהקים. הנה למה כדאי לכם לשלב אותם בתפריט עוד היום. יש גם מתכון בסוף
בזמן שהעגבנייה והמלפפון ממשיכים לשלוט ללא עוררין בסלט הישראלי, ישנם שלושה ירקות שנשארים בצל אור הזרקורים, וחבל. סלק, סלרי ופטרוזיליה לא רק מוסיפים צבע וטעם, אלא נחשבים לנכסי צאן ברזל בכל מה שקשור לבריאות, ניקוי רעלים וחיזוק מערכות הגוף.
סלק
הירק האדום הזה הוא פצצת תזונה. הוא מכיל ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן, ויטמינים A ו-B6, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. שתיית מיץ סלק, לדוגמה, נקשרה לשיפור זרימת הדם למוח ולשרירים, להורדת לחץ דם ולביצועים פיזיים טובים יותר. בנוסף, הוא מסייע בניקוי כבד טבעי בזכות תכולת הבטלאינים שבו – נוגדי חמצון חזקים במיוחד.
הירק האדום הזה הוא פצצת תזונה. הוא מכיל ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן, ויטמינים A ו-B6, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. שתיית מיץ סלק, לדוגמה, נקשרה לשיפור זרימת הדם למוח ולשרירים, להורדת לחץ דם ולביצועים פיזיים טובים יותר. בנוסף, הוא מסייע בניקוי כבד טבעי בזכות תכולת הבטלאינים שבו – נוגדי חמצון חזקים במיוחד.
סלרי
מעבר להיותו דל קלוריות, סלרי הוא ירק אנטי-דלקתי טבעי, המסייע בהורדת לחץ דם, ניקוי מערכת העיכול ותמיכה באיזון נוזלים בגוף. הוא עשיר בוויטמינים A, C ו-K, בסיבים ובמינרלים כמו אשלגן וסידן. הסלרי גם מכיל תרכובות בשם פיטונוטריינטים, שמגנות על התאים מנזקים חמצוניים.
מעבר להיותו דל קלוריות, סלרי הוא ירק אנטי-דלקתי טבעי, המסייע בהורדת לחץ דם, ניקוי מערכת העיכול ותמיכה באיזון נוזלים בגוף. הוא עשיר בוויטמינים A, C ו-K, בסיבים ובמינרלים כמו אשלגן וסידן. הסלרי גם מכיל תרכובות בשם פיטונוטריינטים, שמגנות על התאים מנזקים חמצוניים.
פטרוזיליה
לעיתים מזלזלים בפטרוזיליה ואפילו משתמשים בה כקישוט בלבד, אך מדובר במזון-על של ממש. הפטרוזיליה עשירה בברזל, סידן, ויטמין C ו-K, כלורופיל ונוגדי חמצון מסוג פלבנואידים. היא תומכת בבריאות הכליות, משפרת את העיכול, עוזרת בניקוי רעלים ואפילו תורמת לרענון הנשימה.
לעיתים מזלזלים בפטרוזיליה ואפילו משתמשים בה כקישוט בלבד, אך מדובר במזון-על של ממש. הפטרוזיליה עשירה בברזל, סידן, ויטמין C ו-K, כלורופיל ונוגדי חמצון מסוג פלבנואידים. היא תומכת בבריאות הכליות, משפרת את העיכול, עוזרת בניקוי רעלים ואפילו תורמת לרענון הנשימה.
אז מה עושים עם כל זה? מוסיפים אותם לסלטים, שייקים, מרקים ואפילו כתוספת לתבשילים. כל ביס מהם הוא השקעה ישירה בבריאות שלכם. אם יש ירקות ששווה לתת להם צ'אנס נוסף – זה הזמן.

צילום: shutterstock
כך תכינו סלט ששם במרכז את שלושת המרכיבים האלו.
מצרכים:
מצרכים:
1 סלק בינוני מבושל או צלוי, חתוך לקוביות
2-3 גבעולי סלרי, פרוסים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
2 כפות אגוזי מלך קצוצים או פקאן מסוכר
2 כפות חמוציות מיובשות (או רימונים בעונה)
אופציה לשדרוג: אפשר להוסיף מעט גבינת פטה או יוגורט צמחי מעל, ואפילו קינואה מבושלת לתוספת של חלבון מלא.
2-3 גבעולי סלרי, פרוסים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
2 כפות אגוזי מלך קצוצים או פקאן מסוכר
2 כפות חמוציות מיובשות (או רימונים בעונה)
אופציה לשדרוג: אפשר להוסיף מעט גבינת פטה או יוגורט צמחי מעל, ואפילו קינואה מבושלת לתוספת של חלבון מלא.
לתיבול:
1 כף שמן זית איכותי
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן זית איכותי
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
עוד ב-
אופן ההכנה:
מניחים את הסלק, הסלרי והפטרוזיליה בקערת ערבוב.
מוסיפים את הבצל, האגוזים והחמוציות.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
מניחים את הסלק, הסלרי והפטרוזיליה בקערת ערבוב.
מוסיפים את הבצל, האגוזים והחמוציות.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



