אוכל
כמה פשוט, ככה טעים: התבשיל הקליל הזה יסגור לכם פינה לשישי
בלי הרבה עבודה אבל עם המון אהבה - קבלו את הסיר של כוכבת האח הגדול שיסגור לכם פינה לשישי צהריים או אפילו לשולחן השבת
לכבוד סוף השבוע, אין כמו תבשיל קציצות טעים ומנחם. מדובר על סיר שמכינים בצ'יק צ'אק והוא בא בטוב בשישי בצהריים או אפילו בשולחן ארוחת השבת. בלי הרבה עבודה ועם מצרכים שיש בכל בית - קבלו את המכון של ספיר בורגיל שכבש את הרשת.
מצרכים לקציצות בשר:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל
1 בטטה
1 קישוא
חצי גזר
חצי צרור כוסברה
חצי צרור שמיר
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
חצי כוס שמן
תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל
חצי קילו בשר טחון
1 בצל
1 בטטה
1 קישוא
חצי גזר
חצי צרור כוסברה
חצי צרור שמיר
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
חצי כוס שמן
תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל
מצרכים לרוטב:
4 בצלים קצוצים גדולים
1 פלפל חריף (לא חובה)
1 קופסת תירס שימורים ללא הנוזלים
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב שזיפים
חצי צרור שמיר
תיבול: כף אבקת מרק עוף, חצי כף כמון, חצי כף כורכום, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כף תבלין גריל עוף
2 וחצי כוסות מים חמים
שמן לטיגון
4 בצלים קצוצים גדולים
1 פלפל חריף (לא חובה)
1 קופסת תירס שימורים ללא הנוזלים
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב שזיפים
חצי צרור שמיר
תיבול: כף אבקת מרק עוף, חצי כף כמון, חצי כף כורכום, חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כף תבלין גריל עוף
2 וחצי כוסות מים חמים
שמן לטיגון

צילום מסך מאינסטגרם @sapir_borgil_aklom
אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות: טוחנים את הירקות או מגרדים בפומפייה, סוחטים היטב מהנוזלים. מוסיפים לבשר. מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות.
מטגנים את הקציצות במעט שמן מכל הצדדים עד שמקבלות צבע.
מכינים את הקציצות: טוחנים את הירקות או מגרדים בפומפייה, סוחטים היטב מהנוזלים. מוסיפים לבשר. מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות.
מטגנים את הקציצות במעט שמן מכל הצדדים עד שמקבלות צבע.
עוברים להכנת הרוטב: בסיר רחב "מטגנים" תחילה ללא שמן כלל את הבצל הקצוץ. לאחר 5 דקות מוסיפים את הפלפל (לא חובה) והתירס.
מוסיפים את התבלינים ואת שאר מרכיבי הרוטב.
מוסיפים לסיר את הקציצות המטוגנות ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
לסיון: מכיניסים את הסיר לתנור על 250 מעלות, טורבו, למשך חצי שעה נוספת.
מוסיפים את התבלינים ואת שאר מרכיבי הרוטב.
מוסיפים לסיר את הקציצות המטוגנות ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
לסיון: מכיניסים את הסיר לתנור על 250 מעלות, טורבו, למשך חצי שעה נוספת.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.חצי כוס שמן?! (ל"ת)רונה 05/2025/22הגב לתגובה זו0 0סגור



