תקשורת ומדיה

עו"ד ציון אמיר: "פסה"ד הושפע ממסע שטנה במשך 5 שנים שהתנהל נגד קצב"

כך אמר פרקליטו של קצב בכנס אילת לעיתונות. יועץ התקשורת של אולמרט, אמיר דן: "הנחקר מתמודד מול חוקר - ואז ביהמ"ש של הציבור קורע אותו"
עו"ד ציון אמיר (צילום: אלכסנדר כץ) (צילום אלכסנדר כץ)
נתחיל בשורה התחתונה: משתתפי הפאנל \"יש שופטים והם יושבים באולפני הטלוויזיה\", הסכימו כי שופטים אינם יכולים לא להיות משופעים מהתקשורת והציבור. לא כל המשתתפים בפאנל, גינו תופעה זו. למשל ברוך קרא מ\'חדשות 10\', שאמר כי \"שופטים מושפעים מהרבה דברים, מהשורשים שלהם, מהסביבה שלהם, מהמשפחה, וגם מהעיתון והטלוויזיה. אנחנו (העיתונאים) צריכים לדעת שמה שאנחנו כותבים זו האמת, לא אנחנו אחראים אם השופטים מושפעים\".
מנכ\"ל \'חדשות 2\' אבי וייס, טען כי התקשורת באופן גורף אינה אוהבת את החוקים שמצרים את פעילותה, למשך איסור לפרסום שמו של חשוד ביומיים הראשונים למעצרו. \"אנחנו מקיימים את חוק 48 השעות של פרסום שמות, אני מודה שלא אהבנו את החוק, לרוב אנחנו לא אוהבים כל חוק שקשור לתקשורת, באופן אינסטינקטיבי אנחנו תמיד מתנגדים, אבל אפשר להבין מה עומד מאחורי החוק הזה\".
עו\"ד רון פישר, בעל ניסיון עשיר בתחום התקשורת, אמר כי \"יש שורה של פסקי דין שבהם בית המשפט אמר את דברו בצורה נוקבת שהתקשורת חצתה את כל הגבולות\". פישר התייחס לסיפור מן העבר, אותו ייחס לשופט בדימוס שלי טימן. לדבריו, \"אחת הסיבות לפרישתו של טימן הייתה שבפרשה תקשורתית, אחרי שמיעת עדות של מתלוננת, השופטים יצאו מן האולם, ואז אמר טימן כי אי אפשר להרשיע את החשוד, כי העדות לא מחזיקה מים. השופט השני בהרכב, ענה לו \'אתה יודע מה יעשו לנו אם לא נרשיע?\'\". על כך ענה אבי וייס: \"זה נשמע מאד מרגש, אבל מאז שטימן פרש, הוא שוהה בכל אולפן טלוויזיה שקיים, ועושה בדיוק את מה שהוא יצא נגדו\".
לשאלה האם התקשורת מסננת תכנים מחשש שישפיעו על השופטים, ענה \'אולפן שישי\' בערוץ 2 ואיש גל\"צ גולן יוכפז: \"קודם כל החוק הוא המסננת האולטימטיבית הראשונה שלי. הסביבה מלאה באינטרסים - הפרקליטות, התקשורת. בית המשפט מושפע מהרבה דברים, מהציבור, מהתקשורת. יש הרבה סוגים של השפעות: שופט כותב גם לקראת המינוי הבא שלו. שופט שרוצה להתקדם הלאה גם אם פסק הדין שלו לא משתנה משמעותית, המוזיקה של הפסיקה שלו הולכת לפי מי שאחראי על המינוי הבא שלו. יש עו\"ד שיתנו חומרים על גופתו של הלקוח שלו, העיקר לקבל פריים בטלוויזיה\".
יועץ התקשורת של אהוד אולמרט, אמיר דן, הודה כי היה מעדיף שלא יהיה סיקור תקשורתי במשפטים: \"אם זה היה קשור בי, לא היה סיקור של המשפט של האישיות הציבורית. אבל כשמדובר באישיות ציבורית, המשטרה והפרקליטות פועלים לעיתים על פי אינטרסים. ישנן הדלפות מגמתיות. מצד אחד החשוד צריך להתמודד מול החוקר, ומצד שני - מול בית המשפט של הציבור שקורע אותו. זה בית משפט של כותרות. ישנם עיתונאים שמתייחסים לגופים כמו הפרקליטות והמשטרה כאל נציגי הציבור שנוהגים בתום לב, ולא כך הדבר. ישנם כתבים שניהלו מלחמה מטורפת (נגד אולמרט) שמבחינתם כתב האישום זה גזר הדין, וגם היום כתב האישום זה גזר הדין\".
עו\"ד ציון אמיר, פרקליטו של הנשיא לשעבר משה קצב במשפט שהתנהל נגדו, מאמין אף הוא שהשופטים מושפעים מהתקשורת: \"אדם שחשוף לדיווח וסיקור מאסיבי של אישומים וחשדות, אמור בסופו של דבר להיות משופע. משפט פלילי איננו מדע, זה היכולת שלך לספר סיפור, כתובע, כסנגור, כאמיר דן, כשופט שפוסק. אין לי ספק שפסק הדין הושפע ממסע השטנה במשך 5 שנים שהתנהל נגד האיש. זה סיפור מסריח, יש פה הכל, משפט לא היה בו\".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    האם בכנס העיתונות השתתפו גם עיתונאים, או רק
    יצחק 11/2012/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יח"צנים, עורכי דין ופוליטיקאים?
    סגור
  • 1.
    ציון אמיר-לך תמכור חמוצים! (ל"ת)
    משה 11/2012/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור