קריירה ולימודים

באיזה גיל אפשר להוציא כרטיס אשראי?

באיזה גיל אפשר להוציא כרטיס אשראי, מי זכאי לכך, ומה חשוב לדעת? מדריך
מערכת ice | 
כרטיס אשראי (צילום pixabay)
מי זכאי לכרטיס אשראי?
קטין שמלאו לו 16 שנים, בתנאי שניתנה לכך הסכמה של הורי, או אדם מגיל 18 ומעלה.
איך מוציאים כרטיס אשראי?
פונים לבנק שבו יש לכם חשבון ומבקשים להתחיל תהליך הנפקה של כרטיס אשראי. שימו לב, הבנק אינו חייב להנפיק כרטיס אשראי ללקוח. כדי לקבל כרטיס חיוב מהבנק יש לחתום על חוזה בכתב. במקרה של קטין עד גיל 18 ההורה (או האפוטרופוס) של הקטין צריך לתת את הסכמתו להנפקת כרטיס האשראי באמצעות חתימה על טופס המתייחס לשימוש בכרטיס לשם רכישת נכסים.
חשוב לדעת
הבנק אינו מחוייב להנפיק כרטיס חיוב ללקוח, והוא רשאי לסרב לבקשה, על פי שיקול דעתו. אם הקטין חרג ממסגרת האשראי שאושרה לו, הבנק יבטל את כרטיסי החיוב שהונפקו לו, ואם הכרטיס הונפק על ידי גורם אחר (כרטיס חוץ בנקאי), הבנק יודיע לגורם שהנפיק את הכרטיס שעליו לבטל את הכרטיס.
יתרונות השימוש בכרטיסי אשראי
מבחינת הלקוח השימוש בכרטיס חיוב חוסך את הצורך לשאת מזומנים או המחאות, ולכן הוא בטוח יותר. היות שהלקוח מקבל דיווח על כל הקניות שהוא מבצע בכרטיס אשראי, השימוש בכרטיס אשראי יכול לסייע לו לעקוב אחרי הוצאותיו ולבטל חיובים במקרה של אי-קבלת מוצרים.
יתרון נוסף בשימוש בכרטיסי אשראי הוא באפשרות שהם מעניקים ללקוח לדחות את התשלומים, אם עד סוף החודש, ואם לזמן רב יותר. זאת באמצעות עסקאות תשלומים או באמצעות כרטיסי אשראי מתגלגל.
חסרונות בכרטיס האשראי
קונים רבים מעידים שהשימוש בכרטיסי אשראי גורם לניתוק פסיכולוגי אצל הקונה בין הקנייה והוצאת הכסף בפועל, בניגוד לשימוש במזומנים שנתפס באופן מוחשי יותר כ"הוצאת כסף". כתוצאה מכך, הלקוחות מוצאים את עצמם מופתעים בסוף החודש לנוכח סכום החיוב בכרטיס האשראי. לכן בתוכניות המחנכות לשיפור השליטה על התקציב הביתי, ממליצים לעיתים לבטל את כרטיסי האשראי או להימנע משימוש בהם, לפחות לתקופת זמן מסוימת.
כמו כן, כמו כל אמצעי תשלום, גם כרטיסי אשראי חשופים למעשי מרמה. במקרה של הונאה בכרטיס אשראי, עיקר הנזק מוסב לחנות בה בוצעו הרכישות ולחברת האשראי, ואילו בעל הכרטיס נושא בנזק קטן יחסית (אם בכלל). במקרה של גנבת כרטיס אשראי, למשל, קובע חוק בישראל כי "הלקוח לא יהיה אחראי בשום מקרה לשימוש לרעה שנעשה אחרי שנמסרה הודעה על גניבה".
עוד חיסרון כמובן הוא העמלות – עמלות רווחי חברות האשראי מתחלקים לשניים: עמלות שהיא גובה ממקבלי התשלום (המוכרים), ודמי שימוש וריבית במקרה של שימוש באשראי הנגבים מבעלי הכרטיסים (הקונים).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה