כסף וצרכנות

הביטוח הלאומי יכפיל את הפיצוי לחטופים? "עזרה כלכלית ונפשית"

חוק פדויי שבי יתעדכן וישונה בהתאם למציאות שנוצרה לאחר ה-7 באוקטובר. סך הסיוע הכספי הנוסף הניתן מטעם משרד הביטחון והביטוח הלאומי יעלה מ-1,375 שקל ל-5,200 שקל. השר בן צור: "פדיון שבויים הוא לא רק מחויבות יהודית, אלא מחויבות אנושית". סמנכ"ל משרד הביטחון: "סל כלים רחב בכל התחומים"
מערכת ice | 
ביטוח לאומי (צילום shutterstock, Magma Images)
משרד הביטחון, הביטוח הלאומי ומנהלת החטופים והנעדרים והשבים ומשפחותיהם במשרד רה״מ, מעדכנים כי חוק פדויי שבי שחוקק לפני שני עשורים עבור חיילים ששבו משבי האויב, צפוי להתעדכן ולהשתנות בחקיקה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר תוך הרחבה משמעותית של המענה הניתן לחטופים ששבו משבי האויב.
כיום חוק פדויי שבי מעניק תגמול חודשי של 1,375 שקל לכלל פדויי השבי, לרבות החטופים שחזרו מעזה. לאחר עבודת מטה משותפת הוחלט לקדם תיקון לחוק כדי להרחיב את הסיוע הניתן. במסגרת זאת, סכום התגמול החודשי יוכפל ויעלה לכ-2,600 שקל. כמו כן, החטופים מה-7 באוקטובר שחזרו ארצה יקבלו באופן מיידי וללא ועדות רפואיות זכויות כשל נכה צה"ל בדרגת נכות 50% בשל פוסט טראומה.
 
מדובר בסל סיוע הכולל תגמול חודשי בסך 2,600 שקל וסל זכויות ומענים נוספים כגון: סיוע בדיור, רכב, טיפולים רפואיים, שיקום מקצועי ועוד. יש לציין כי באפשרות החטופים שחזרו לביתם לפנות לוועדה רפואית לצורך הכרה בפגיעות נוספות או בהחמרה ודרגת הנכות תחושב בהתאם, כך שיקבלו זכויות בהתאם לדרגת הנכות העדכנית ולא פחות מ-50%.
כלומר, סך הסיוע הכספי, רק מתוקף חוק פדויי שבי (לא כולל הסיוע הנוסף הניתן מטעם משרד הביטחון והביטוח הלאומי מתוקף חוק התגמולים לנפגעי איבה וחוק הנכים) יעלה מכ-1,375 שקל ל-5,200 שקל מידי חודש במקביל לסיוע והטבות נלוות. הצעת החוק התפרסמה להערות הציבור לתקופה של 14 יום, שלאחריה תונח ההצעה לאישור הממשלה והכנסת.
ככל שהצעת החוק תאושר בכנסת, התשלום לחטופים מה-7 באוקטובר ששבו ארצה יהיה רטרואקטיבי ממועד ההכרה. כאמור, זאת במקביל לקצבה חודשית וסיוע נוסף במסגרת חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה המזכים, בין היתר, בתשלומי תגמול טיפול רפואי (תט"ר) בחצי השנה הראשונה הנעים בין 7,000-9,000 שקל למבוגר, 3,460 שקל לילדים בגילאים 14-18 ו-3,965 שקל במסגרת קצבת "ילד נכה" של הביטוח הלאומי הנמדד על פי מידת התלות והצורך בהשגחה בשל מצבם.
 
עוד יצוין כי הזכויות האמורות יחולו על החטופים ששבו הביתה ועל יתר החטופים שבתקווה ישובו במהרה לבתיהם ולמשפחותיהם. מנהלת החטופים והנעדרים והשבים במשרד רה"מ תמשיך ללוות את את השבים באופן פרטני ובשיתוף פעולה עם הביטוח הלאומי, משרד הביטחון והגורמים המקצועיים כדי לסייע ככל הניתן עם חזרתם ארצה וההתמודדות היומיומית.
שר העבודה, יואב בן צור: "אסון ה-7 באוקטובר הביא עמו מורכבויות אנושיות ואזרחיות שמדינת ישראל לא ידעה כדוגמתה. פדיון שבויים הוא לא רק מחויבות יהודית, אלא מחויבות אנושית והחוק הזה נועד לתת מזור עבור מי שחזרו ארצה לאחר טראומה קשה ולוודא שהם מקבלים לא רק סיוע כלכלי אלא מעטפת זכויות וטיפולים שיסייעו להם לחזור ככל האפשר לשגרה".
מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, צביקה כהן: "שינוי החקיקה הוא מבורך ואין ספק שהוא מביא נדבך נוסף לסיוע לחטופים ובני משפחותיהם. כמי שלוקחים חלק מהותי בטיפול בנפגעי הטרור, המעטפת הכוללת הזו מביאה עזרה מיידית הן כלכלית והן נפשית, חוסכת בירוקרטיה ומסייעת בהליך ההחלמה שכולנו מייחלים לו".
סמנכ"ל וראש אגף התכנון במשרד הביטחון, איתמר גרף: "חטיפת האזרחים והחיילים במתקפת ה-7 באוקטובר הציבה בפני המדינה אתגרים וצרכים חדשים, שהחקיקה הקיימת לא נותנת להם מענה. התזכיר החדש, שגיבשנו במשותף עם הביטוח הלאומי ומנהלת החטופים, יעניק לנו סל כלים רחב לתמוך בחטופים ששבו ארצה בכל התחומים- רפואיים, רווחתיים וכלכליים".
ראש מנהלת החטופים הנעדרים והשבים במשרד רה"מ, ירון כהן: "יזמנו עבודת מטה יחד עם כל הגורמים הרלוונטיים ובליווי משרד האוצר ומשרד המשפטים כדי לתת מענה מתאים לחטיפת אזרחים מבתיהם והחזקתם בשבי בתנאים בלתי אנושיים, מתוך ההבנה שהם מתמודדים עם קשיים פיזיים ונפשיים שאין להם תקדים בהיסטוריה של מדינת ישראל. נמשיך לפעול יחד עם המשפחות ועם כל גורמי הממשלה כדי ללמוד את הצרכים והפערים ולעשות הכל כדי לתת להם מעטפת ראויה ותומכת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה