כסף וצרכנות

משפיעניות הצרכנות חושפות את הסודות: כך תחסכו אלפי שקלים בקניות

רעות תורג'מן הייתה מכורה לקניות, רעות לונברג ("רעות תקני לי") הביאה את בשורת הקודים ברשתות ואל הפכה לאושיית רשת בזכות אליאקספרס. מיוחד ליום הצרכן הבינלאומי: שלוש משפיעניות צרכנות שמסבירות איך נפסיק להיות פראיירים ונחסוך אלפי שקלים 
ענת סימן טוב | 
צרכנות נבונה-אילוסטרציה (צילום freepik)
מחר (שבת), 15 במרץ, יחול "יום הצרכן הבינלאומי", יום שמוקדש להעלאת מודעות לזכויות הצרכן ברחבי העולם. זהו יום חשוב המוקדש לא רק להוקרת הצרכנים, אלא גם להעלאת המודעות לזכויותיהם וההגנה עליהם. היום הזה משמש כתזכורת לכל הגורמים המעורבים בשוק – ממשלות, עסקים וארגונים – לפעול לקידום צרכנות הוגנת ואחראית, ולוודא שהצרכנים נהנים ממחירים הוגנים, שירות איכותי ומידע ברור בעת קבלת החלטות רכישה.
יום זה מציין את הכוח של הצרכנים בשוק הגלובלי, ומדגיש את החשיבות של חינוך הצרכנים והגנה עליהם ממניפולציות שיווקיות ותרמיות. ראיינו שלוש מומחיות בתחום הצרכנות ברשתות החברתיות כדי להבין כיצד הן תורמות לצרכן ליהנות ממחירים הוגנים וצרכנות נבונה.
רעות – מהתמכרות לקניות להובלת שינוי צרכני
"האג'נדה שלי לא התחילה ביום אחד, זה משהו שנבנה בתהליך ארוך. אני בעצמי הייתי מכורה לקניות, ומכאן הגעתי למקום שבו היום אני משתפת את הדרך שלי עם נשים אחרות. הייתי הקלישאה", מספרת רעות תורג'מן, בעלת דף Short_girls_doit_better עם מעל ל-20 אלף עוקבים. "הייתי עומדת מול ארון עמוס, אבל לא היה לי מה ללבוש". רעות מדברת על ההתמכרות שלה לקניות, ולא מדובר רק בהוצאות כספיות – אלא גם בכישורים של חיפוש תירוצים ושקרים כדי להסתיר את הקניות, לא מתוך בעיית כסף, אלא מתוך הרגלים שהתפתחו עם הזמן.
בדף שלה, רעות מקדמת צרכנות נבונה. היא מדגישה כי מבצעים תמיד יש, ואין צורך להיתפס להרגשה של "חייבת לקנות כי יש מבצע", ולהיזהר מהפיתויים של "חסר לך רק X בשביל משלוח חינם" – עדיף לשלם את המשלוח מאשר להתפתות לקנייה מיותרת.
נקודת המפנה שלה הייתה במהלך תקופת הקורונה, כששמעה את הקול הפנימי שמתחיל להבין שההתמכרות לא רק פוגעת בכסף, אלא גם בחיים האישיים. "לא היה לי מודל לחיקוי, לא הייתה דמות אינטרנטית שתוכל להושיט לי יד. זה היה תהליך קשה".
"הפסקתי לקנות בגדים לשנה, והתחלתי לשתף את הדרך. זה לא היה על עצירה מוחלטת, אלא על לקחת את הזמן ולהבין מה באמת חסר לי", היא מספרת. ההבנה שהחיים לא חייבים להסתכם בקניות הייתה חוויה משנה חיים. "חזר לי החופש, חזרה לי תחושת השליטה", היא אומרת. הארון שלה הפך לארון שפוי, וזו לא רק ההשפעה על הסגנון האישי שלה – זה שינה גם את הזוגיות, הבית, ואת כל החיים שלה.
התגובות החיוביות לא איחרו להגיע, ומאז היא מנהלת קהילה גדולה של נשים שמזדהות עם התהליך שלה. "זה מדהים. לא ציפיתי לכך. אני לא פונה לכל הנשים, אני פונה למי שיש להן את אותם הקשיים ומורכבויות שאני חוויתי".
לגבי השינוי הכלכלי, היא מדווחת על חיסכון של אלפי שקלים. "הנשים שאני עוזרת להן רואות ירידה משמעותית בהוצאות, והן שולחות לי צילומים של גרפים שמראים את זה". הצרכנות האולטימטיבית בעיניה היא כשאת קונה מתוך שיקול דעת מלא. "הייתי קונה מתוך לחץ, פומו או מתוך תשוקה. היום אני קונה כשאני באמת צריכה, אחרי שאני שואלת את עצמי – האם זה חסר לי? אני לא קונה כי יש הנחה או סייל, ואני לא קמה ב-3 בבוקר כדי להשיג משהו".

רעות תורג'מן Short_girls_doit_better. צילום: שירן קמר
רעות תקני לי – לחסוך בצורה חכמה
רעות לונברג, מקימת קהילת "רעות תקני לי", מחזיקה בעמוד צרכני ברשתות החברתיות ומספקת לצרכניות הנחות ייחודיות. היא מציעה מחירים מוזלים למוצרים, אך ללא שיטות מכירה מוגזמות, ומזכירה בין השורות: "אם את צריכה את המוצר, השגתי לך את המחיר הכי טוב".
"האג'נדה שלי תמיד הייתה לחסוך במחיר, להבטיח שירות מיטבי ולעבוד בהגינות וביושרה עם עסקים ישראליים", אומרת רעות. "המהפכה שעשינו בתחום הצרכנות התחילה כשהקודים היו אירועים בודדים פעם בשנה, ואנשים בקושי הכירו את אתרי הקניות הבינלאומיים. היום, הצרכנים הרבה יותר מודעים – הם בודקים, משווים, יודעים לחפש ומבינים את ערך הכסף שלהם".
רעות מסבירה איך קהילות משפיעניות הצרכנות שינו את השיח בשוק: "היום, הצרכן יודע יותר, והשיח על מחירים הפך לחלק בלתי נפרד מהיום-יום. אנחנו עזרנו להם להבין ולבחור את העסקאות הכי טובות".
כאשר נשאלת איך להתמודד עם יוקר המחיה, היא משיבה: "צריך לשנות סדרי עדיפויות, להבין שיכולים להיות תחליפים כמעט לכל דבר. זה עניין של הרגלים – להיות פחות אימפולסיביים ולבחור בצורה חכמה יותר. ההטבות ב'רעות תקני לי' עוזרות לצרכנים להימנע מקניות מיותרות ולמצוא את המחירים המשתלמים ביותר".
לגבי קניות "סתם", היא מדגישה "כדי להימנע מקניות מיותרות, חשוב לנהל קהילה צרכנית בכבוד ובאמון. אנחנו מדברים על קניות בצורה נעימה ומאוזנת, מבלי להתפתות לפיתויים. כל אחד צריך להסתכל על הצרכנות כעל מכלול של איכות ושירות, ולא רק על המחיר".
מיהו הצרכן האולטימטיבי? "הצרכן האולטימטיבי מבצע בדיקה מעמיקה לפני כל קנייה, שואל שאלות, מעריך עסק הגון ומבין שצרכנות היא לא רק עניין של מחיר, אלא גם של איכות ושירות. הוא מרגיש שהוא עשה קנייה חכמה ושהכסף שלו הושקע במקום הנכון".
רעות מסכמת: "העולם הצרכני היום דינמי. הצרכנים הרבה יותר חכמים ומבינים את האפשרויות שפתוחות בפניהם. עסקים שיבינו את זה ויציעו שירות איכותי יחד עם מחיר הוגן, הם אלו שיצליחו בשוק הצרכנות המתפתח."


רעות לונברג "רעות תקני לי"
אל – עיצוב הבית החכם
אל הפכה לאושיית רשת בתחום העיצוב הבית, בעיקר בזכות הידע שלה בקניות חכמות. היא עיצבה את ביתה עם פריטים שנראים כאילו יצאו ממגזין עיצוב יוקרתי, אך סודה הוא – כמעט כל הרכישות שלה מגיעות מאליאקספרס.
"האג’נדה שלי היא לעזור לצרכנים לקבל יותר תמורה לכסף שלהם על ידי קנייה חכמה ומודעת", היא מסבירה. אל מאמינה בשילוב בין קניות מקומיות לרכישות אונליין מחו"ל כדי למצוא את הפתרון המשתלם ביותר לכל צורך.
"אני כאן כדי להנגיש את הידע הזה, להוריד את הפחד מהזמנות גדולות כמו רהיטים מאליאקספרס, ולהוכיח שאין סיבה לחשוש מרכישות מחו"ל – להפך, אם יודעים איך להזמין נכון, אפשר לנצל את זה לטובתנו ולחסוך משמעותית".
אל משתפת את הקהילה שלה בידע ובניסיון האישי שלה, ומדברת על הדרך שבה היא רכשה את כל הבית שלה מאליאקספרס. היא מבינה איך לזהות ספקים אמינים, לבדוק חוות דעת ולהימנע מטעויות. "בזכות הדרך שעברתי, יש לי ידע נרחב, ואני חולקת אותו עם הקהילה שלי כדי להנגיש את עולם הקניות מחו"ל".
לגבי קנייה חכמה, אל מדגישה את החשיבות בהימנעות מקניות אימפולסיביות: "לפני שקונים, תשאלו את עצמכם: האם אני באמת צריכה את זה? האם זה ישדרג לי את החיים? האם המחיר באמת משתלם?"

אל לדוביץ' 
אל מגדירה את הצרכן האולטימטיבי כמי שמבצע סקר שוק, לא נופל למניפולציות שיווקיות ויודע לנצל את האינטרנט כדי לחסוך. "הצרכן החכם יודע מה הוא רוצה, עושה סקר שוק, לא מפחד להזמין מחו"ל, ולוודא שהוא מקבל את הערך הכי גבוה לכסף שלו".
בעיניה, עולם הצרכנות עובר לאונליין, והקונים כיום יכולים להשוות, לבדוק ולהזמין ישירות מהמקור, ללא פערי תיווך. "עכשיו הכל נגיש, וצריך לדעת לנצל את זה לטובתנו", מסכמת אל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה