קריפטו
הנבחרת מסבירה: כך הקריפטו יכול להיכנס לתור הזהב שלו
דיויד סאקס מכריז על עידן חדש למטבעות הדיגיטליים, אך נבחרת הקריפטו התחום מסכימים: הדרך לשגשוג עוברת בהסדרת הרגולציה, נגישות בנקאית ובהירות חוקית. האם השוק באמת עומד בפני פריחה, או שעדיין קיימים מכשולים משמעותיים?

דיוויד סאקס, מי שמכונה צאר הקריפטו וה-AI האמריקני ערך השבוע מסיבת עיתונאים שבה הוא הכריז כי השנים הקרובות תהיינה "תור הזהב" של הקריפטו. שאלנו את נבחרת הקריפטו מה לדעתם צריך לקרות כדי לאפשר לשוק המטבעות הדיגיטליים לפרוח?
ניר הירשמן, מנכ"ל פורום חברות הקריפטו, בלוקצ'יין, וה-ווב3:
"לפני מספר חודשים התראיינה הנציבה הסטר פירס, שלימים מונתה לעמוד בראש כוח המשימה המיוחד לקריפטו, לפודקאסט בתחום ואמרה שכל מה שצריך הוא רגולציה ניתן לקרוא אותה, להבין אותה ולציית לה. זה נשמע פשוט, אבל מה שקרה עד כה בארה"ב היה הפוך: חברות נדרשו לעמוד בחוק, אך איש לא אמר להם מהו החוק, ולאחר מכן הן נתבעו כמעט על כל פעולה שביצעו. ה sec אף הגדילה לעשות ותבעה את קוינבייס, לה היא עצמה אישרה את הפעילות, במסגרת הנפקת החברה בנאסדק.
על כן, כדי לתת לענף הקריפטו לצמוח בעולם, אנחנו צריכים ליצור כללים ברורים שמעודדים עסקים המאפשרים לצייית להם. כמו כן, בישראל ובעולם, אנחנו חייבים לפתור את בעיית הבנקים ולאפשר לחברות קריפטו גישה טובה לשוק הבנקאי. בישראל אנחנו צריכים לעבוד אפילו יותר קשה, מכיוון שנהיה חייבים להתאים את עצמינו להתפתחויות בעולם. על כן, אנו שוקדים בימים אלה על הצעה לאסטרטגיה לאומית שתאפשר לישראל לקחת את ההובלה, לטובת ההייטק הישראלי בפרט ואזרחי ישראל בכלל."
נעה משיח, מנכ"לית איגוד הביטקוין הישראל:
"תעשית המטבעות הדיגיטליים שונה מה ai בכל שלהבדיל, היא לא זקוקה לחומרה ייחודית או להשקעות עתק, אלא רק לגמישות מחשבתית, ולהבנה שהעולם משתנה. על מנת לאפשר לתחום לפרוח, אנחנו חייבים לקחת את העקרונות שאפשרו לשווקים הפיננסיים לפרוח ולתרגם אותם לעולם הביטקוין. ראשית, חשוב להבין שביטקוין אינו מניה או נכס. הוא מטבע דיגיטלי מבוזר, וככזה יש צורך להתייחס אליו כמשהו שונה ואחר ולהתאים לו את המסגרת החוקית. שנית, צריך להבין שאנחנו חיים בתקופה של ביזור, בה שומרי הסף משתנים. על כן, יש צורך לאפשר לבנקים לקחת חלק במערכת - ליצור כללים שיאפשרו להם לקבל כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים ואף לשמור על מטבעות דיגיטליים עבור לקוחות. כמו כן, עלינו להכיר במומחיות של הברוקרים, הגופים הפועלים שנים בתחום, ולבסוף, עלינו לאפשר לחברות בתחום לבנות ולהתנסוץ במבנים מבוזרים שונים וחדשניים, כדי לתת לטכנולוגיה להתפתח, ורק אחרי תקופת אינקובציה, להחיל עליהם את כל הכללים של השחקנים הגדולים בתחום."
שאולי רג'ואן, שותף מנהל קרן הון סיכון Masterkey:
"דיויד סאקס הוא משקיע הון סיכון וותיק ובעל הבנה ידע רב בתחום. בנאום הוא מציין כמה דברים חשובים:
הראשונה היא העובדה שהוא פגש יזמים ופעילים בתחום ולמד על הבעיות והחסמים שמפריעים להם.
הבעיה הכי בולטת אותה ציין היא חוסר הוודאות, בעיה שגם קיימת בישראל. הפתרון של סאקס עובר דרך ודאות: קריפטו היא לא תעשייה מסורתית, החוקים שטובים לפינטק לא בהכרח טובים לתחום הקריפטו, כאשר העקרונות לרוב כן טובים אבל לשון החוק לא. על כן יש לשמור על העקרונות של החוקים אבל לעצב אותם באופן כזה שלא ימנע את התפתחות התעשיה.
בנוסף, יש לשים לב שארה״ב לא מתכוונת לוותר על מעמדה כמובילה טכנולוגית וההבנה שלה כי קריפטו איננו שונה בחשיבות לאומית מ AI היא קריטית. ארה״ב תוביל בשנים הקרובות את העולם ותמשוך לשטחה יזמים אשר יצרכו שירותים מחברות אמריקאיות מפוקחות והרגולטור / הממשל האמריקאי צפוי לפקח על הנעשה באופן קרוב מאוד ללא ספק יהיו שנים מעניינו, כאשר עתיד התעשיה יהיה יציב יותר וגם מונגש יותר."
בנוסף, יש לשים לב שארה״ב לא מתכוונת לוותר על מעמדה כמובילה טכנולוגית וההבנה שלה כי קריפטו איננו שונה בחשיבות לאומית מ AI היא קריטית. ארה״ב תוביל בשנים הקרובות את העולם ותמשוך לשטחה יזמים אשר יצרכו שירותים מחברות אמריקאיות מפוקחות והרגולטור / הממשל האמריקאי צפוי לפקח על הנעשה באופן קרוב מאוד ללא ספק יהיו שנים מעניינו, כאשר עתיד התעשיה יהיה יציב יותר וגם מונגש יותר."
חיים ונציה, מנכ"ל ומייסד Proxibit:
"אמש נערך בסנאט האמריקאי שימוע על בעיית הבנקים. התברר, שזו לא רק בעיה ישראלית. גם בארה"ב, לחברות יש לא מעט קשיים בנגישות לשירותים בנקאיים בסיסיים. על מנת לאפשר לשוק הקריפטו העולמי לפרוח, אנחנו קודם כל צריכים לדאוג לתשתית והיא האפשרות לפתוח חשבונות בנק, ולהעביר אליהם כספים שמקורם בקריפטו. בארה"ב הסוגיה מתקדמת אף יותר, ושם מדובר על אחזקת נכסים דיגיטליים על ידי הבנקים. כאשר נקודה זו תיפתר, נראה הרבה יותר מיזמים והרבה יותר חופש ליצור וליזום"
אלי בז'רנו, מנכ"ל ומייסד בורסת הקריפטו Bit2C:
עוד ב-
"התעשיה צריכה בהירות רגולטורית. מה שאנחנו צריכים זה מערכת חוקים שמאפשרת לקריפטו להתפתח. כך למשל שמענו על יוזמות לפטור ממיסוי על הנפקות מטבע ראשוניות, לפטור סטייבלקוין מטרוול רול ונתיבי מטבע, יצירת רזרבה של ביטקוין ובעיקר יצירת מערכת תמריצים שמאפשרת לפעול ולפתח בתחום. מה שצריך זה לאפשר למערכת הזו לעבוד- אנחנו רואים כיצד קריפטו חוסך את העלויות התפעוליות הבנקאיות והדבר הזה יאפשר ליצור מהפכה בעולם הפיננסי. הצד הפחות טוב של המטבע הוא החשש מניגודי עניינים. מי יודע עד כמה האנשים הללו מושקעים במיזמים שהם מקדמים? אנחנו צריכים אמנם לפתח את התחום אבל ראוי לעשות את זה בצורה נאותה, ולא ליצור מערב פרוע חדש."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.קריפטויהודה 02/2025/09הגב לתגובה זו0 0הקבוצה המושקעת בקריפטו יספרו לכם כמה כדי להשקיע. כי הם רוצים לברוח נואשותסגור
-
2.מה התרומה של הביטקוין לאנושותדניאל 02/2025/08הגב לתגובה זו1 0אני מבין מה התרומה של הרכבות של האינטרנט רק הביטקוין לא מובן לי מה ההבדל בינו לבן גלגל רולטה,האנושות לא תוכל להסתדר בלי תחבורה או בלי אינטרנט אבל תוציאי את הביטקוין מהחיים שלנו כלום לא ישתנה מלבד לחבורת המהמרים בחליפותסגור
-
1.קריפטואשר 02/2025/08הגב לתגובה זו1 0כולם חכמים כולם נבונים. אבל, רק כאשר הממשלות ישלטו בקריפטו הוא יקבל תוקף חוקי וכשזה יקרה הוא כבר לא יהיה מעניין .סגור