דיגיטל וטק
הסטארט-אפ הישראלי חוגג הישג: הצליח לגייס 6 מיליון דולר
חברת הסטארט-אפ Orion Security מודיעה על גיוס סיד בסך של 6 מיליון דולר. הפלטפורמה של החברה מייעלת את מניעת אובדן נתונים באמצעות טכנולוגיית AI אשר מנתחת את ה-DNA התפעולי של הארגון

חברת הסטארט-אפ Orion Security, שמפתחת פלטפורמת AI להגנה על דאטה ארגונית, רשמה הישג מרשים בגרת גיוסי ההון. החברה הישראלית הודיעה כי היא הצליחה לגייס 6 מיליון דולר עבור הפלטפורמה הטכנולוגית שפיתחה.
סבב הגיוס התבצע בהובלת PICO Venture Partners ו-FXP, ובהשתתפות Underscore VC ומשקיעים פרטיים מומחי סייבר בהם דרור דוידוף ואמיר ג'רבי, מייסדי Aqua Security, עמית ברקת ושגיא גלעדי, מייסדי Perimeter 81 ועוד.
הסטארט-אפ הישראלי שואף לשנות את הדרך שבה ארגונים נוהגים להגן על המידע שלהם. במקום להסתמך על כללים נוקשים ומדיניות אכיפה ידנית, הפלטפורמה של החברה לומדת ומבינה באופן אוטומטי את זרימת הנתונים במערכות הארגוניות.
על פי הנהלת אוריון סקריוטי, גישה זו מבוססת קונטקסט מאפשרת להבדיל בדיוק גבוה בין פעילויות עסקיות לגיטימיות לבין ניסיונות לגניבת נתונים או חשיפתם, בין אם באופן מכוון או בטעות. הפלטפורמה של החברה מייעלת את מניעת אובדן נתונים (DLP) באמצעות בינה מלאכותית שמבינה וממפה תהליכים עסקיים, וכך מתמודדת עם אתגר קריטי שעומד בפני ארגונים מודרניים.
המערכת של Orion מתחברת לשירותי הענן, לדפדפנים ולמכשירים של הארגון, כדי למפות את זרימת הנתונים בצורה מקיפה. מנוע Indicators of Leakage - IOL של החברה משתמש במודלים של AI כדי לזהות דפוסי תנועה ושימוש בנתונים, תוך הסתמכות על מודלים מתקדמים להבנת הקונטקסט.
הפלטפורמה מזהה פרצות נתונים פוטנציאליות באופן אוטומטי ומשתלבת עם כלי אבטחה קיימים, מה שמאפשר לה להפחית התרעות שגויות ולדרוש מינימום תחזוקה מצד צוותי האבטחה.
זליגת נתונים על ידי גורמים פנימיים באופן מכוון או בטעות מהווה איום סייבר משמעותי על ארגונים. העלייה בשימוש ב-GenAI החריפה את הסיכון וגרמה לדוגמה לסמסונג לאסור על עובדיה להשתמש ב-ChatGPT לאחר דליפת קוד מקור פנימי.
גם הסיכון מגורמים חיצוניים עולה, כמו במקרים של קבוצות פריצה צפון-קוריאניות שמשתילות עובדי IT מזויפים בארגונים כדי לגנוב מידע רגיש. הנזק מפריצה ממוצעת נאמד בקרוב ל-5 מיליון דולר, מה שהופך את אבטחת הנתונים לאתגר המרכזי של מנהלי אבטחת מידע (CISO) בסביבות ענן דינמיות, שבהן שיטות ההגנות המסורתיות הופכות לפחות רלוונטיות.
עוד ב-
ניתאי מילנר, מייסד שותף ומנכ"ל Orion Security: "מערכות ההגנה על דאטה נכשלות משום שהן אינן מבינות את ההקשר העסקי הקריטי הנדרש לזיהוי סיכונים אמיתיים". עוד הוסיף מייסד שותף ומנכ"ל חברת אוריון סקריוריטי כי באמצעות בינה מלאכותית אשר ממפה ומבינה את ה-DNA התפעולי של הארגון, ניתן ליצור הגנת נתונים שמבחינה בין תהליכים עסקיים לבין ניסיונות לגניבת מידע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה